nic0las Postat August 12, 2019 Partajează Postat August 12, 2019 Buna ziua! Am o problema cu o stație auto marca Renegade Ren5505 . Problema consta in faptul ca nu se aude în difuzoare. Am măsurat tranzistori finali ,aceștia sunt buni, beculetul de power este aprins, siguranta este buna insa nu da semnal. Stația a fost adusă la mine de un nepot de al meu după ce a fost pusă de cineva în mașina lui bănuiesc că incorect din ce mia zis nepotul meu . Cand spun incorect spun din ce mia explicat el a zis ca acel cineva a pus firele de alimentare undeva pe ieșirea de difuzoare . Nu stiu foarte bine de unde sa incep sa caut defectele , stiu sa măsor o dioda ,un tranzistor însă nu stiu sa urmăresc un traseu de fapt nu stiu unde pot sa alimenteze partea finală sau preamplificator. Va rog dacă cineva are răbdare putina și cu mine sa ma ajute putin. Am câteva cunoștințe despre electronica ,însă nu stiu cum functioneaza o parte de amplificare....stiu doar ca dacă nu se aude de obicei sunt finali arși....însă de data asta se pare ca nu sunt alimentate etajele finale. Link spre comentariu
surubarila Postat August 12, 2019 Partajează Postat August 12, 2019 Sanatate permanenta ! In cazul de fata (nu exista alimentare pt. finali) trebuie verificat invertorul amplif-ului.Acesta e un etaj care din tensiunea de 12Vcc a acumulatorului "face" doua tensiuni simetrice +V / -V mai mari. Cel mai bine pune poze cu placa si vom incerca sa-ti indicam ce tensiuni/componente trebuie sa verifici.Borna <REM> e alimentata ? Link spre comentariu
nic0las Postat August 12, 2019 Autor Partajează Postat August 12, 2019 Da, tensiunea REM este legata la 12v. Nu pot urca poze pentru ca telefonul le scoate mari și nu pot urca poze mai mari de 1Mb. Nu stiu cum pot uploada o poza pe alte situri....Voi incerca sa vad cum se face si voi reveni. Link spre comentariu
surubarila Postat August 12, 2019 Partajează Postat August 12, 2019 Cei doi condensatori montati unul langa altul (dreapta sus) sunt filtrajele tensiunilor V+/V- pt. etajele finale.O borna + si una - sunt comune si reprezinta masa (GND). Fata de acest punct pe celelalte borne trebuie sa fie +25V/-25V de exemplu. Masoara si apoi mergem mai departe. Link spre comentariu
nic0las Postat August 13, 2019 Autor Partajează Postat August 13, 2019 Am măsurat tensiunile de pe condensatoare si ea este 0 V. Îmi cer scuze ca raspund mai târziu însă sunt plecat la servici iar seara sunt mai liber Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 Trebuie cineva priceput la aceasta statie nui chiar asa de usor de reparat , are sursa care ridica tensiunea cu finali mosfet si acolo este ceva defect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum