Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

curentare

Vizitator nos

Postări Recomandate

salut tuturor...as vrea si eu o schema de un montaj cat mai simplu sunt cel mai incepator electronist cred yo dabea stiu sa lipesc 2 fire cu fludor...si vreau sami fac ceva care sa corenteze dar nu tare cea mai simpla schema pe care o aveti chiar daca pisca dar sa syiu ca e facuta de mine...indiferent de schema...1,2,3,4 baterii de 1,5 v....chiar si de 4,5 chiar si de 9v...orice schema dar sa fie simpla...fara aia cu condensatorul incarcat la priza....deoarece stiu chestia dar eu vreau cand am apasat pe buton sa corenteze continu....cu stima nos....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

11

• Stefan

4

• Dr.L

4

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

cumpara un aprinzator de aragaz,d-ala chinezesc la 5 lei,care merge cu 2 bateriica putere e slab,nu poate aprinde un neon de 6w,sub nici o conditieincearca sa scrii mai coerent/corect data viitoare

Link spre comentariu

dar eu vreau cand am apasat pe buton sa corenteze continu....

cu stima nos....

in cazul asta nu merge cu aprinzator de aragaz sau de bricheta nici cu traf si cu o baterie pe primar.

ai avea nevoie de un traf ridicator de tensiune sau ceva de genul asta dar care sa nu poata debita un curent mare.

P.S. vezi ca verbul corenta nu exista.

Link spre comentariu

ai avea nevoie de un traf ridicator de tensiune sau ceva de genul asta dar care sa nu poata debita un curent mare.

exact asta se afla in aprinzatorul de aragaz,ala cu baterii,nu e bazat pe quartz,si face arc electric continuu,cat ti apasat butonul
Link spre comentariu

mircea calin wrote: ai avea nevoie de un traf ridicator de tensiune sau ceva de genul asta dar care sa nu poata debita un curent mare. exact asta se afla in aprinzatorul de aragaz,ala cu baterii,nu e bazat pe quartz,si face arc electric continuu,cat ti apasat butonul

aprinzatorul are in el o bobia un tranz si ceva maruntaie.curenteaza super,nici prea prea... nici foarte foarte.. .dar se duce cam repede am avut dua la reparat insa nu renta sa le bobinez.
Link spre comentariu

e cam nasol cu bobinele astea nu le nimeresc mereu .am probleme la diametrul litei. :smt005poate stie cineva cum se masoara mai usor un diametru sub 1mmmicrometru nu am si sublerul nu e cine stie ce...

Link spre comentariu

e cam nasol cu bobinele astea nu le nimeresc mereu .am probleme la diametrul litei. :smt005poate stie cineva cum se masoara mai usor un diametru sub 1mmmicrometru nu am si sublerul nu e cine stie ce...

:d fa o poza cu sublerul(cat mai bine) si-ti explic smeceriabanuiesc ca este d-ala cu 2 scale,una fixa iar cealalta se misca odata cu 'capul' sublerului(sau cum s-o numi...)daca ai cele 2 scale,si presupunem ca ai o sarma de 0,8 de masurat, ) de la scala mobila este intre 0,5 si 1 de pe cea fixaapoi 3 de pe scala mobila trebuie sa se alinieze cu oricare linie de pe scala fixaaduni 0,5+0,3=0,8sper ca am explicat bine
Link spre comentariu
Vizitator geokser

Daca tot vrei sa il construiesti cu mana ta uite o schema>o problema ar fi transformatorul pe iesire nu stiu cum s-ar putea construi cel putin eu nu am experienta.Mult succes

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

pai ..iti faci un cablaj , apoi lipesti piesele ...! dar fiind incepator , eu zic sa faci pentru inceput ceva mai simplu ! dupa ce ai exxperienta cat de cat te apuci si de chestii mai complicate !

Link spre comentariu

uite ce mi-au spus "moşii" de la cfr, pe vremea când abia bâlbâiam meserie, şi credeam că le ştiu pe toate: bobinezi 10 spire, spiră lângă spiră, apoi măsori, cu şublerul sau o linie lungimea bobinajului, după care împarţi la 10!! :yawinkle: simplu şi eficient!!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări