Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglaj usa interior

turcu_dan

Postări Recomandate

Niste sageti rosii. E pe bune intrebarea?

Mai bine am ruga initiatorul sa puna poze reale cu balamalele de pe usa si cu usa in diferite pozitii (inchisa, semideschisa si deschisa maxim) pt a vedea cit sint spatiile ramase.

Daca este vorba de o usa din MDF cu sticla in ea atunci este foarte grea si este posibil sa se fi miscat in suruburi balamalele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• pop_ady44

5

• turcu_dan

4

• one

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am rezolvat problema. Am slefuit cca 2mm si nu mai atinge pe parchet. Cumva tocul usii sau balamalele s-au strambat/slabit pt ca distantele intre tocul usii si usa nu erau egale pe toate laturile. Problema e ca a fost si montata la limita, toleranta fata de parchet lasata a fost foarte mica.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, sesebe a spus:

Daca este vorba de o usa din MDF cu sticla in ea

Da  e o use din MDF cu inserti de brad si o sticla cat china .

A mea cel putin cred ca are cam 35-40kg 

acolo unde indica colegu cu sageti sunt un fel de bucse de alunecare (rulmenti de presiune:rade:)

Link spre comentariu

Exact ,plus ca sunt si din tabla ordinara facute .

eu le-am schimbat de voie de nevoie pentru ca le-am „pierdut” cele originale.:tryre

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Am intrebat ce erau piesele acelea pentru ca prin inlocuirea lor se putea regla usa.

Taierea/slefuirea usii are efect pe termen scurt, peste un an o sa trebuiasca sa mai tai o data.

Link spre comentariu

Soluţia cea mai bună ar fi înlocuirea actualelor balamale cu unele mai solide.Categoric uşa se va mai lăsa în timp, iar polizarea ei nu e o soluţie de durată...

Link spre comentariu

A mea are 3 ani de la montaj ,si este cea mai mult folosita . Nu spun ca nu sa lasat chiar deloc, dar nu este vizibil .

Probabil nici mediul in care sta nu trebuie neglijat(umezeala excesiva sau din contra uscat sau socuri termice )

Sau probabil acele balamale care le-am cumparat eu sunt ceva mai ok.(au fost 32 lei bucata )

Din a mea mesterul ce a montat-o, a taiat 2 centimetri din lungime ,ca nu incapea in decupajul vechi .

A pus un cant visiniu cu toate ca usa are alta culoare (nu ma deranjeaza ca nici nu il vad )

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări