Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglaj usa interior

turcu_dan

Postări Recomandate

Va salut, detin o usa ca cea din poza urmatoare :( https://ibb.co/syghBC2 ). Ideea e ca de cand a fost montata de mesteri a fost montata foarte aproape de parchet, acum cand o deschizi a inceput sa atinga parchetul la deschidere. Incepe sa se deschida mai greu si zgarie parchetul. M-am uitat la balamale, eu dar nu am vazut nici un reglaj, ce se poate face in cazul acesta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• pop_ady44

5

• turcu_dan

4

• one

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se scot balamalele din holzsuruburi, si se taie din lungimea usi cat trebuie 5-10mm .

Se recantuieste cu ori ce cant termic, pentru ca acolo nu se vede .(ori ce culoare )

Link spre comentariu

M-am gândit la varianta slefuirii cu un aparat cu banda, insa in cazul acesta mă gândeam să nu înceapă a se dezlipi imitația de furnir in zona de jos afectata. Nu stiam că este în comerț cant pentru ușa. De unde as putea cumpara.?

Link spre comentariu

Se scot balamalele şi se repoziţionează cu câţiva milimetri mai sus, fiindcă la aceste uşi se întâmplă frecvent să alunece cu totul în jos după un timp....

Link spre comentariu

Dupa cum se vede din poza cred ca are balamale la care nu poti sa pui distantiere (saibe,etc) .

Adica de astea :balama.thumb.GIF.f6f95333d32d7340c06e9e0f960bd4d7.GIF

Merge cu polizorul cu banda,iar ca sa nu se strice furnirul se traseaza cu un cutter si pe fata si pe dosul usii doua "incizii",apoi se polizeaza pana la ele.

Link spre comentariu

Poate ar fi bine să ne arate exact ce balamale are, că doar a menţionat ,,am o uşă ca cea din poză,, dar asta nu înseamnă că e identică în detaliu...

Personal nu aş agrea să tai din uşă doar că s-a lăsat un pic.Chiar şi balamalele acelea din link se pot repoziţiona....

Link spre comentariu

Balamalele sunt cele din link. Nu poți băga distanțiere. Nu știu cat de bine/ferm vor mai tine șuruburile daca le poziționez cu 4-5 MM mai sus de găurire deja existente.

Link spre comentariu

Poţi da alte găuri în balamale, decalate cu un centimetru faţă de cele existente.Şi tot ar fi o soluţie mai elegantă decât tăierea uşii....

Link spre comentariu

As fi curios unde mama naibi o sa o ridicati, din moment ce ea are tocul in care intra, jumate de foaie de usa sau dupa caz toata usa, nu se lipeste pe toc sa permita ridicarea.

Sunt usi de 300-1200 lei luate de la magazin, si se pot pune stanga dreapta dupa placu fiecaruia .

Am o astfel de usa si rezolvarea a fost exact cea din postare .

Problema este acea sticla care este cat toata usa .Adica este o singura foaie .

Editat de pop_ady44
adaugare
Link spre comentariu

Păi uşa n-a frecat parchetul de la început, ci după un timp.Deci ,,s-a lăsat,, cumva în jos....iar logica zice că nu trebuie s-o tai de câte ori se va lăsa.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca balamalele au fost fixate cu suruburi ceva mai mici decat gaurile si apoi acestea s-au slabit si sunt mai jos.

Sau balamalele de sus s-au deformat si usa nu mai este orizontala. Spatiul de sub usa e uniform sau tinde sa scada cu indepartarea de balamale ?

Ce sunt aceste componente ale balamalei ?

balama2.gif

Editat de one
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări