Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte acustice ELECTRONICA SX402

paulb

Postări Recomandate

Buna ziua, de curand am facut rost de doua incinte acustice de la Electronica SX402 (IA 28-40-2) dar fara difuzoare.. As dori sa le reconditionez si as avea rugamintea daca cineva a pus alte difuzoare in aceste incinte sau daca stiti ce difuzor ar putea sa se preteze la volumul acestor incinte acustice, sa ma ajute cu un sfat. Difuzoarele sunt de 25cm (10 inch), si as fi dispus sa cheltui in jur de 300 de lei cu un difuzor cat de cat bun. Ma gandeam la niste Eminence Alpha-10A - 8 Ohm, dar astept sfaturile voastre. Multumesc mult! Atasez si o poza cu ele, luata de pe internet.

sx402.jpg

Editat de paulb
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• barbulescuorlando

4

• Haralambie

3

• paulb

3

• Stavarache.i

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sunt Tonsil-uri alea. Care model nu stiu.

Cauti si difuzoarele tot de pe la ei, copiezi filtrele din Unitra si speri sa sune corect.

Editat de Haralambie
Link spre comentariu
Acum 15 minute, Haralambie a spus:

Sunt Tonsil-uri alea. Care model nu stiu.

Cauti si difuzoarele tot de pe la ei, copiezi filtrele din Unitra si speri sa sune corect.

Stiu ca difuzoarele sunt Tonsil gdn 25/40/3, problema este ca nu cred ca se mai gasesc de cumparat..

Link spre comentariu

Nu fac astfel de recomandari. La o simpla cautare pe google, exista cel putin un site national cat si multe altele la polonezi care au livrari internationale.

Link spre comentariu

Te rog sa iti treci locatia in profil.

Eu nu as folosi acolo Alpha 10AA.

Gasesti Tonsil la AA(srl) in Cluj sau direct la polonezi.  Daca difuzoarele mai sunt bune se pot schimba doar suspensiile.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic, am un set similar pe care vreau sa il reconditionez.

Filtrele sunt cele originale, difuzoarele inlocuite cu SAL DTF10 inaltele si Bluetech YDD250 LPP joasele.

Am gasit wooferele originale in depozit, sunt intr-o stare precara care ar necesita schimbarea completa a componentelor (con, bobina, rile).

Prima intrebare este daca merita reconditionarea.

In acelati timp am oferta de la polonezi si din tara de difuzoare Tonsil noi pe la 500 lei.

A doua intrebare, merita investitia?

Filtrele sunt functionale, am testat boxele pe un NAD 3240 si este o lipsa de bas.

A treia intrebare, as cistiga ceva daca inlocuiesc condensatorii?

O imagine cu filtrul   

343gsxl.jpg

Link spre comentariu

Panarama aia de Bluetech YDD250 LPP are 82 sensibilitate și alte caracteristici. Cel de la tonsiul are 92dB. Suspensie de  burete nu de cauciuc. 

Cutia și filtrele se fac în funcție de parametrii TS ai difuzoarelor. La înalte mai merge dacă respecți frecvența de tăiere.

Link spre comentariu

Mie îmi place sunetul difuzoarelor Tonsil. Nu excelează dar fiind ușor de condus se pretează la volume mici. 

Cît despre recondiționare, depinde. Eu aș zice nu. Însă sunt alții mai experimentați decât mine. 

Eu am luat noi, de pe site-ul Tonsil și după rodaj, incintele mele vechi, Unitra , au prin viață.

Cât despre condensatori, merită schimbați .

Ceea ce vreau să punctez este: dacă bagi prea multi bani poate ar fi mai înțelept să cauți ceva mai de firmă.

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Eu nu aș schimba condensatorii (seria PMP, cu poliester metalizat, după poză), cel mult verificați să nu fie devalorizați - deși nici asta nu cred, nu am întîlnit pînă acum nici-un condensator PMP defect.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Acum 17 ore, barbulescuorlando a spus:

Tot asta i-am scris si eu mai sus în ideea că va căuta singur. De aceia nu am pus link

Da, dar sti cum este, unii asteapta direct mura in gura, e mai simplu. De ce sa  caute ei sa le oboseasca creierul ? :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări