stefanpecsi Postat August 8, 2019 Partajează Postat August 8, 2019 Buna stimati prieteni!Nu stiu ,daca e corect unde postez,dar am un impulsor Trapper AN 12;care cred ca a fost alimentat invers,sau o fii intrat apa in el,nu stiu,dar era total puscat la intrarea de 12V.Doua diode negre am schimbat ,vreo 2 rezistente de trecere,o siguranta.L-am readus la viata,fara schema,diodele negre nu se vede pe el,ce o fost,ceva am pus in loc.Ledul verde pilpiie,este 5V si 12V,jos la traful cel micut,apa cred ca corodase firele,le-am refacut,intra in el 12V,dar nu am tensiune inalta!!!O rezistenta din sursa unde am pus diodele si siguranta,notata cu "0",e pus la 12V acolo;dar nu mai merge nicaieri....poate de acolo mai e problema,nu stiu daca cineva a mai reparat asa ceva sau as avea nevoie de o schema,va rog!!Va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat August 9, 2019 Partajează Postat August 9, 2019 (editat) Fără poze clare de aproape cu placa, e greu de spus ce să verifici acolo....iar scheme la astea nu se găsesc întotdeauna, dar se pot repara şi fără.Principiul e asemănător la majoritatea. Editat August 9, 2019 de validae Link spre comentariu
stefanpecsi Postat August 9, 2019 Autor Partajează Postat August 9, 2019 Domnu Validae dumneavoastra sinteti speranta mea,sanatate sa aveti!Pun si poze desigur,numai era tirziu cind am postat topicul,fara poze stiu ca nu se poate... Link spre comentariu
validae Postat August 9, 2019 Partajează Postat August 9, 2019 Din păcate, cu înghesuiala de pe placă e greu de crezut că putem scoate schema.Numai la faţa locului, cu placa în faţă se poate rezolva în acest caz, iar cine umblă la ea trebuie să aibă şi experienţă cu electrificatoarele de gard.Nu-mi dau seama ce integrat e acolo, probabil un microcontroller, dar el generează semnalul de comandă pentru invertor.În cel mai rău caz, se poate adăuga un invertor cu componente discrete, construit pe o plăcuţă separată, care să comande traful invertor.Dar repet, trebuie găsit cineva cu experienţă în domeniu, dacă se vrea recuperarea acelui electrificator. Link spre comentariu
stefanpecsi Postat August 9, 2019 Autor Partajează Postat August 9, 2019 Da,poate nu vine comanda din integrat,cu scurtcircuitul care a fost pe el nu e de mirare....dar totusi incerc sa caut unde ar trebui sa fie legat aceea rezistenta cu "0" ,ca degeaba nu s-a pus pe placa....Pentru ca sint lipsa piese,dupa desenul de pe placa,dar acelea nu s-au pus din fabrica... Link spre comentariu
validae Postat August 9, 2019 Partajează Postat August 9, 2019 Acea componentă marcată cu ,,0,, e o trecere sau ştrap.În primul rând trebuie să vă asiguraţi că integratul primeşte alimentare.Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar fiind un circuit în care se lurează cu tensiuni mari, umezeala e principalul suspect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum