gica70 Postat August 8, 2019 Partajează Postat August 8, 2019 Va rog sa-mi spuneti daca schema atasata este pentru AM, FM sau pentru amandoua. Eu cred ca este pentru ambele tipuri de modulatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 8, 2019 Partajează Postat August 8, 2019 Asa se pare FM/AM,m-am uitat in graba pe schema si etajul prefinal si final sunt polarizate;daca ar fi fost numai pentru FM nu ar fi fost necesara polarizarea(puteau functiona in clasa C pentru FM). Link spre comentariu
gauss Postat August 8, 2019 Partajează Postat August 8, 2019 (editat) Repetoarele ( comunicatii voce ) sunt autorizate pentru NBFM . Ma rog , ce - mi mai amintesc din TNABF si " harta " 144 - 146 MHz . Cel din foto e un soi de cross - band , are si 28 MHz ( iesire ) . Sper sa nu gresesc , m - am uitat rapid ... , nu mai emit de mult , de unde si interesul pur teoretic . Editat August 8, 2019 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 1, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2019 Dupa cum vedeti in schema, dupa T7, exista acel redresor rf care intra in circuitul AGC. Autorul, regretatul ing. George Pintilie, scrie acolo ca eficacitatea AGC-ului este, pentru o pljaja de intrare de 2-500 micro V, puterea variaza intre 2 si 2,3W. Intrebarea mea este: se pastreaza acest raspuns AGC in toate modurile? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2019 Partajează Postat Septembrie 1, 2019 (editat) Probabil ca este destul de eficient,in mod FM de exemplu, ramane la un nivel constant,pe cand in mod AM sau SSB se plimba in ritmul modulatiei nivelul agc-ului;observatia colegului RST este corecta...probabil de acolo lipseste un condensator(in baza lui T9). Editat Septembrie 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 1, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2019 Vad ce este acel condensator de 1 microfarad in divizorul lui T1, nu are cum sa se plimbe AGC-ul. Eu ma refeream la acel raport daca difera in functie de felul modulatiei. Sigur, lipseste acolo un "c" pentru separare galvanica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2019 Partajează Postat Septembrie 1, 2019 Acum 3 ore, gica70 a spus: Vad ce este acel condensator de 1 microfarad in divizorul lui T1, nu are cum sa se plimbe AGC-ul. Eu ma refeream la acel raport daca difera in functie de felul modulatiei. Sigur, lipseste acolo un "c" pentru separare galvanica. Dupa mine as zice ca acel condensator stabileste viteza de reactie a AGC-ului,un fel de delay al AGC-ului.Cred ca intarzierea AGC-ului este necesara mai ales in modurile de lucru AM si/sau SSB,cred ca nu e greu de dedus ce se intampla daca AGC-ul reactioneaza rapid,dupa ritmul modulatiei...cam asa vad eu situatia;mai asteptam si alte pareri din YO. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2019 Partajează Postat Septembrie 1, 2019 Inainte nu se putea,dar acum se poate face o simulare a schemei,intr-un program oarecare,si se poate afla comportarea reala.Pe vremuri vroiam sa fac ceva asemanator,o mixare cu minus 600khz pentru un retranslator in banda de 2metrii...acum nu mai e cazul...exista de toate,lipsesc operatorii! Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2019 (editat) Constanta de timp este data si de rezistenta, mai precis de produsul dintre "c" si rezistor. Vad ca intrebarea a ramas fara raspuns, totusi..Aici as mai face o observatie, avand in vedere rolul aparaturii, variatia semnalului la intrare nu are cum sa se modifice (in timpul unei legaturi scurte) in halul in care se intampla la un receptor, de exemplu, cu fading.Aici rolul sau este de a compensa pierderile de sensibilitate datorita distantelor diferite si aparaturilor corespondentilor (daca "deschizi" sau nu repetorul). Intrebarea este daca se pastreaza acel indicator de eficacitate in toate modurile, adica raportul sensibilitate intrare 2m/putere out in 10m. Editat Septembrie 2, 2019 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum