Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Are cineva un prieten macelar sau e mare pasionat de carne de porc ?


Postări Recomandate

Salutare !

 

Am nevoie sa traduc niste denumiri de taieturi de carne de porc din engleza in romana si nu ma pricep deloc. Stiti ca eu sint mai spre vegetarianism asa...

 

M-ar interesa urmatoarele:

- loin, blade

- loin, country-style ribs

- loin, sirloin

- loin, center loin

- loin, center rib

- loin, tenderloin

- shoulder, arm picnic

- shoulder, blade, boston

- leg (ham), rump half

- leg (ham), shank half

- backribs

- spareribs

 

Puteti vedea AICI din ce parte provine fiecare.

 

Sint mai mult ca sigur ca nu o sa stie nimeni, dar sper totusi intr-o minune...

 

Multumesc ! :)

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu

spareribs(costițe de porc) 

Coaste (de rezervă) sunt o varietate de coaste de porc gătite și mâncate în diverse bucătării din întreaga lume. Sunt tăiate din porțiunea inferioară a porcul în special burta și sânul, în spatele umărului și includ 11 până la 13 oase lungi. Există o acoperire de carne deasupra oaselor și, de asemenea, între ele! 

http://38632-sfs-chinese-style-bbq-spareribs-31 upload images

 

coaste posterioare-backribs

sirloin-muşchi

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 9 minute, manolo a spus:

Depinde cum o gasesti cu sau fara detergent.

In Bucuresti de unde iau eu nu, e proaspătă, știu discuția respectivă,probabil nu cumpăra nimeni de acolo de era veche. Aici am văzut cum aducea carcasa și se vedea proaspătă apoi știu care e veche și care nu, atunci când o gătești îți dai seama, până acum a fost proaspătă. 

Ideea e ca merge și carnea asta doar pe răcoare, cât e cald nu prea, decât dacă muncești pe câmp :)

Link spre comentariu
Acum 45 minute, maresaldeflota a spus:

apoi știu care e veche și care nu, atunci când o gătești îți dai seama,

Cand o gatesti nu-ti mai dai seama...dupa un tratament termic, orice cadavru devine fresh. Carnea proaspata se cunoaste cat e cruda, inainte de gatire...asta asa, ca fapt divers.

Link spre comentariu

Înțeleg! :rade:eu o recunosc în ambele cazuri, adică dacă e veche nu cumpăr! De obicei, de Craciun mănânc vreo doua trei săptămâni, apoi papa carne de porc, trec pe pui, pește legume și mai rar vită sau iepure. 

Link spre comentariu

Posibil(eu știam altfel) , dar contează și cât mănânci, personal la aia de porc îmi place și un pic de grăsime, am observat că mă îngraș după ambele! :)

 

figure-protein-comparison.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări