alexv Postat Mai 4, 2004 Partajează Postat Mai 4, 2004 Am tot cautat pe net daca in Romania este necesara licenta de radioamator pentru PMR446 dar nu am gasit mare lucru. nici macar daca intra la cb sau ham radio. Stie cineva??? Sau daca stie cineva de unde as putea sa aflu aceasta informatie???merci mult. Link spre comentariu
djvas Postat Mai 6, 2004 Partajează Postat Mai 6, 2004 In romania (si nu numai) recventa de 466 MHz nu apartine radioamatorilor, deci nu tine de radioamatorism asha ca nu ai nevoie de licenta de radioamator! Insa nu stiu daca aceasta frecventa e libera dar o sa ma interesez ! Stiam ca frecventele libere la noi in tara sunt 27 MHz (CB) si 2,4 GHz. Link spre comentariu
alexv Postat Mai 6, 2004 Autor Partajează Postat Mai 6, 2004 am aflat ieri. e libera dar doar cu echipamente care respecta niste norme europene. daca folosesti echipament neautorizat amenda e de la 50 mil in sus.deci sunt legal.merci mult oricum.cb ce statut are? poti sa emiti cu orice putre fara licenta? si poti sa imi spui un pic si despre 2,4 ghz???merci mult inca o data. Link spre comentariu
djvas Postat Mai 6, 2004 Partajează Postat Mai 6, 2004 Nu stiu exact care este puterea maxima in cb sau daca exista vreo reglementare prin lege ! Stiu ca latimea de banda e de 400 Khz impartita pe 40 de canale a cate 10 Khz fiecare. 2.4 Ghz e pentru echipamente de retelistica wireles care emit cu puteri relativ mici pentru aceasta banda (pana in 100 de mW).Nu prea am avut treaba cu benzile astea si prea multe nu stiu nici eu! Daca vrei te lamuresc mai bine despre benzile de radioamatori :lol: ( 73 de YO8RQB) :lol: Link spre comentariu
djvas Postat Mai 6, 2004 Partajează Postat Mai 6, 2004 pardon !!!73 de YO8RQB/YO3 ca sunt in bucuresti acum :lol: Link spre comentariu
Gandila Postat August 12, 2004 Partajează Postat August 12, 2004 Salutare! Si eu sunt interesat de CB de ceva ani incoa' cu toate ca am autorizatie in 80m. Mi se pare faina banda pt ca poti face orice nu ca in benzile radioamatoricesti. Vreau sa imi cumpar niste 'walkie-tolkie' in 27 si eventual niste transivere fixe gen taxi(Midland, dragon).Apropos puterea maxima fara licenta este de 4w. ce-i peste cred ca implica ceva taxe.Partea buna este ca cu o antena bine proiectata si acordata, bati cu 4w de n-ai treaba.Toate cele bune:73 si pupaturi pe basca!!! Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat August 12, 2004 Partajează Postat August 12, 2004 Mi se pare ca pe 2.4GHz nu e voi in fonie, doar date. Si doar spectru imprastiat. CB-ul a cam murit in ultima vreme, dar pentru amatori de DX-uri merge. In Italia au ramas destui. Cand e propagare buna merge ca tunu'. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum