Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme instalatie sanitara

robert1000

Postări Recomandate

Bateriile Remer sunt rezonabile. Sunt din alama. Va dati seama de material, dupa greutate. O baterie de calitate este mai grea decat o chinezarie.

Baterii bune se mai gasesc si la Lidl, cand au in oferte.

Editat de norad
Link spre comentariu

Exista racorduri din inox gofrat, special pt a inlocui acele racorduri elastice, ce pot plesni cel mai probabil cand nu esti acasa. Numai ca trebuie atentie ca si aici au aparut fake-urile. Cat despre bateriile de pe vremuri stravechi, ce sa zic, chestiune de gust. Au aparut si pt alea obertaine cu pastila ceramica, insa aspectul acelor baterii a fost principalul motiv de schimbare. Cele cu cartus, daca sunt de calitate, pot duce lejer 10 ani, ceea ce nu mi se pare chiar rau.  Progresul ne alearga din urma, si daca ne adaptam, putem vedea si avantajele modelelor noi.

Acum 16 ore, RealAlex a spus:

Eu am la ambele bai bateriile de pe vremea lui ceausescu, foarte fiabile si fara moarte daca am grija de ele

Link spre comentariu

Stiu ce zici, dar e ok. La al doilea apartament tot schimb bateriile la 2-3 ani. Nu sunt nici cele mai ieftine dar nici cele mai scumpe. Urasc cand trebuie sa schimb bateria pentru ca pierd f mult timp cautand alta, incercand sa gasesc una ok la pret/calitate.

Momentan pe astea nu le schimb, sunt ingrijite si arata super ok (din punctul meu de vedere), si pot pleca linistit de acasa fara sa inchid robinetul de apa (cel de la coloana).

Daca povestesc ca am rectificat scaunul la aia de la baie precis ai sa razi de mine si vei incepe sa-mi vorbesti despre astea capitaliste :))

Alex.

Link spre comentariu

Eu am apa calcaroasa si am gasit un model cu filtre preinstalate (pot fi inlocuite) pe apa calda si apa rece. Scuze, am gresit, eu ma refer la o baterie de baie.

Editat de gica70
Link spre comentariu
Acum 7 ore, RealAlex a spus:

Daca povestesc ca am rectificat scaunul la aia de la baie precis ai sa razi de mine si vei incepe sa-mi vorbesti despre astea capitaliste :))

Cat le-am avut in functie, si eu am rectificat scaune. Am freza care se monteaza in locul obertainului.Se mai practica o vreme si bucsarea scaunului cu inox...vremuri de mult duse, cand lumea avea timp pt asa ceva, si meseriasii se plictiseau. Problema e ca la obertainele clasice, garnitura aia de cauciuc trebuie periodic schimbata, de la primele semne/picaturi, altfel, apa sapa in scaun si ajungi sa-l rectifici. La mine tin bateriile astea cu pastila ceramica, pt ca n-am mai cumparat de mult din astea ieftine si ''usoare''. La bucatarie a venit cu tot cu chiuveta (franke)  si are deja 5 ani. Inainte de asta, am avut una de urbis care a tinut mai bine de 10 ani...deci termenele de schimbare nu sunt chiar asa de stranse, daca stii sa eviti modelele low cost.

Acum 6 ore, gica70 a spus:

Eu am apa calcaroasa

Apa cu continut mare de calcar are toata lumea, mai ales daca ne referim la aceeasi zona. Pe mine la apa din retea ma deranjeaza clorinarea in exces, de asta am si montat filtru pt apa de baut, ca sa scap de carat bidoane apa plata. Dupa filtrare, e mai buna decat orice tip de apa plata pe care l-am incercat.Pt restul de consumatori, ma descurc cu ce dau in retea, nu am luat nici o masura de prevedere, si nici nu folosesc fainosaguri pt reducerea duritatii sau a continutului de calcar/clor.Masina de spalat trece de 10 ani, si cred ca o voi schimba cand vor ceda rulmentii, iar centrala are 13 ani. Nici o problema din cauza apei si n-am facut spalare chimica...deci se poate.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

O problema de acest fel am avut si eu. Cind a inceput sa picure, am schimbat garniturile semitransparente. A doua zi au aparut iar picaturi. M-am dus la De....am si am cumparat garnituri din clingherit,schimbind toate garniturile cu care venisera bateriile, atit la baie cit si la bucatarie. De atunci nu mai am probleme. Garniturile cu care erau echipate bateriile si evident furtunele, sint din ceva material plastic foarte moale. Daca ''cheia dinamometrica''(mîna)  a instalatorului, nu-i bine ''reglata''  o sa curga din prima, garniturile cedind instant :da. Tot clingheritu-i baza!:rade:

Tăt pațitu-i priceput!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Acolo n-ai ce mana sa ai...strangi pana la blocare, etansarea se face pe lateral, daca tot ne-am luat cu vorba.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Garniturile alea albe care au aparut sunt din poliuretan . Plastice , nu elastice . O singura strangere . Cam loterie ... Personal tratez situatia ( unde trebuie garnituri ) functie de ce piese sunt acolo . Predominant pun din cauciuc , unse cu vaselina alimentara . Clingherit , la fel . Am o vasta " colectie " de garnituri , unele de cand ma ocupam de instalatii . Multe sunt siliconice , fara moarte . Se gaseau ( atunci ) la distribuitori , cumparam en - gros . La imbinari filetate demontabile , mai dificile sau deteriorate , unde nu se schimba piesele cu probleme , alaturi de garnitura adecvata se poate folosi ceva adaos de silicon sanitar , asigura succesul oricum ar fi situatia , in afara de piese fisurate . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 12 ore, doru3160 a spus:

Acolo n-ai ce mana sa ai...strangi pana la blocare, etansarea se face pe lateral, daca tot ne-am luat cu vorba.

Da, mare atentie la suprafata efectiva de etansare, la unele constructii inselatoare. Unde este cazul folosesc canepa cu acea pasta verde, unde trebuie garnitura ma gandesc ce fel de material trebuie si, ca sa fiu sigur, in unele cazuri am folosit ambele tipuri de etansare. De asemenea trebuie inspectate mai bine suprafetele metalelor ce urmeaza sa fie etansate prin garnitura.

Link spre comentariu

La modelul asta de imbinare, nu prea ai ce face cu canepa.

Image result for racord baterie chiuveta

Aici cel mult banda de teflon ar fi suficient, insa eu n-am intalnit cazuri in care corect fiind montat, sa curga din prima, de nou. Cele doua oringuri isi fac treaba, fara ajutor extern. Am patit in schimb sa curga de nou pe la celalalt capat, la sertizarea partii gofrate pe scaunul piulitei olandez.Probabil am nimerit un lot facut pe vapor, desi erau cumparate din magazin. De atunci mi-am schimbat parerea despre acel magazin, de unde cumparasem materiale foarte multe si majoritatea fara probleme.

Link spre comentariu

Un pic de vaselina neutra face minuni. Ca și în alte cazuri... La rigoare, un pic de Pur, sau ceva săpun lichid, nediluat, am folosit și la asamblarea tubulaturii la centralele cu tiraj forțat, și în general pe unde sunt asamblări cu cauciucuri, oringuri, garnituri, furtune, manșoane etc. Favorizează intrarea corecta, fără efort, și împiedică ciupirea. E de folos și la eventuala demontare. 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cand eram (ceva) mai tanar, tinteam si eu "mid range", nici bazarlacuri

ieftine, dar nici marci "de fitze". Dar cu comerciantii romani....

Cel putin 2 baterii de baie mi-au crapat (adica s-a fisurat corpul

INAINTE de capul ceramic, fiind realizat, desigur din plastic - de

calitate slaba....). La bucatarie am incercat racorduri din metal

("inox") gofrat; am o pozitie mai dificila, si culmea, s-a crapat cel de la 

apa rece!

De vreo 3-4 ani nu am mai cumparat decat Kludi, Grohe si parca mai

era un brand cu ceva pretentii de calitate. La astea, furtunele vin

gata montate in baza partii vizibile, magazinul (Dedeman), promitand

ca daca ajung sa curga, le trimit ei la inlocuit la un atelier "agreat"....

Pe chiuvete, am preferat baterii "de bucatarie" (adica cu "ciocul"

lung si mobil). Astea incep sa curga pe la etansarea partii mobile,

chiar daca acolo nu e cine stie ce presiune. Si, desigur, se infunda

sitele de la iesirea apei, fie cu nisip, fie cu calcar precipitat....

Ar fi trebuit schimbate, dar mi-a fost lene (mea culpa!) sa umblu dupa

piesele alea, asa ca au ramas "fara"... 

PS Nu am schimbat nici o baterie monocomanda din cauza de defect

la mecanismul capului ceramic....

Editat de blazeu
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări