Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme instalatie sanitara

robert1000

Postări Recomandate

Va salut! Stand la tara, am o fantana in curte de unde, cu ajutorul unui hidrofor, vine apa in toata casa. Bun.

Problema este ca, se infiltreaza apa prin partea de jos a fiecarei baterii de la fiecare chiuveta. Bateriile sunt noi, din magazin, tip monocomanda.

La fiecare din baterii se prelinge apa pe la imbinarile cu furtunele flexibile , dar si pe la inelul acela larg de jos. (am marcat in poza).

Garniturile sunt ok, le-am verificat si am restrans furtunele. 

Presiunea maxima a apei de la hidrofor este dec

2.8 bari.

Ce este de facut?

svntqa.jpg

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Banda de teflon sub oring. Posibil o prelucrare la metal cu cota mai mare si oringul simplu nu reuseste sa etanseze sau oring mai subtire, ca asta au avut la momentul ambalarii si rezultatul e acelasi, adica etansare defectuasa.In afara de banda de teflon, sau oring mai gros, nu vad ce-ai putea face.Presiunea aia de 2,8 bar e pistol cu apa. La mine sunt constant 5,5...6 bar pe teava de apa rece si nu am asemenea probleme.

Cu etansarea la inelul mare, trebuie demontat si vazut ce e acolo. In principiu, tot oring ar trebui sa ai si acolo, cu deosebirea ca acea imbinare e mobila, se misca ori de cate ori misti teava. Posibil sa se fi slabit de la miscare. Ce am scris mai sus, e valabil pt imbinarea furtun flexibil-baterie.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Am mai multe astfel de baterii si toate curg pe la acel inel si pe la imbinarile cu furtunurile flexibile. Am sters si urmarit cu lanterna...deci nu vorbesc aiurea.

Sub acel inel mare , l-am desfacut, se afla un inel de plastic alb...nu e cauciuc sau altceva, ceea ce mi s-a parut ciudat.

Link spre comentariu

Sfatul meu e să nu mai cumperi baterii chinezeşti ieftine, că astea sunt ca o loterie, poţi să ai noroc şi să te ţină un an sau doi, sau poţi să le schimbi la două-trei luni.....

Scurgerile sunt cauzate de corodarea antimoniului din care e făcut corpul bateriei, iar garniturile nu mai au o suprafaţă netedă cu care să asigure etanşarea.Nu prea mai ai ce le face, poate doar să ducu bateriile la un frezor, să le frezeze cu atenţie suprafaţa de contact pe care se aşează supapele.Dar şi aşa sunt şanse mici...materialul e fragil şi piesa e greu de lucrat.Ieftin iei, ieftin ai...

Link spre comentariu

Asta e grav, am avut baterii pe care le-am schimbat după 3 luni, dar să curgă la prima utilizare chiar nu m s-a întâmplat încă.Sunt rebuturi....ar trebui să te duci cu ele înapoi, dacă mai ai bonurile.

Link spre comentariu

Eu pot sa recomand producatorii Grohe si Hansgrohe, au produse fiabile si de calitate foarte buna, pe langa asta se gasesc si piese de schimb. Majoritatea produselor acestor doi producatori sunt fabricate in Germania. Doar ca pretul produselor este relativ mare.

Link spre comentariu

Grohe au fost cumparati de japonezii de la Lixil care i-au si mutat in China...produsele lor sunt intr-adevar calitative, dar si scumpe.

http://www.grohe.cn/zh_cn/

Link spre comentariu

Solutia e simpla . Se poate cumpara dupa preferintele si punga fiecaruia . Cu un singur adagiu . Garantia ... Nu e produsul O.K. , se valorifica aceasta . De garantie vorbesc . Ca idee , am intr - o locatie baterii de vreo 18 ani . Marca Bonaqua , italiana . A fost in urma cu anii respectivi pe piata de profil . Nici scumpa , dar nici ieftina . Venea cu garantie de 3 ( trei ) ani . Nu stiu daca cele de azi mai dureaza atat .

Link spre comentariu

In general, magazinele ofera garantie.Bazarul nu. Dar bazarul este mai ieftin. Alegerea este a fiecaruia. La imbinarea mobila intre teava si corp, chiar si cele de firma mai curg, chiar daca nu din prima, dar la imbinarea racordurilor n-am intalnit inca sa curga din prima. La nevoie se poate etansa si acolo, insa e cam neplacut pt ca proba se poate face numai dupa montarea pe chiuveta, si asta nu e chiar usor tot timpul. Insa si dupa refacerea etansarii, daca acea zona a fost asa prost prelucrata, parca n-as avea incredere sa folosesc si sa las nesupravegheata asemenea baterie.

Link spre comentariu

Ar trebui cumparate baterii si racorduri de calitate. Atentie mare ca nu pretul este garantia calitatii ( cel putin nu la noi ).

Eu am la ambele bai bateriile de pe vremea lui ceausescu, foarte fiabile si fara moarte daca am grija de ele ( schimbat pipele din cand in cand si obertainele cand nu mai inchid bine ). Am stoc facut de pe vremea impuscatului ( tata instalator de meserie ).

Bateriile ieftine au probleme cu “cartusul” care se duce foarte repede ori cu racordurile alea subtiri ce pot ceda cand iti este lumea mai draga, ori cand nu esti acasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări