Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tratament neplanificat la o vizită temporară în Anglia (Unplanned treatment on a temporary visit to England)

Postări Recomandate

In urma unui mesaj intr-un alt topic de aici unde un user spunea ca in UK si-a pus doua stenturi:

Citat

Am mers la GP(Most "GP's" - general practitioners, or general medical doctors, work in partnerships, called surgeries or health centres; consultation is normally by appointment.) cu o problema iar a doua zi la prînz aveam montate doua stenturi. Fara să întrebe nimeni daca lucrez, de unde sunt sau daca sunt asigurat. Și fără să stea Arafat 5 ore la telefon cu directorul spitalului! Gratis! Modelul respectiv costa 3000 de euro bucata in Ro. Au urmat diverse controale din trei în trei luni, medicația costa 9 lire pe luna, indiferent de cantitate sau tip!

Sa mai povestesc că spitalul arata că un hotel de multe stele și că dimineața trebui să îți alegi meniul pentru prind seara? Sau că la fiecare2-3 ore treacă cineva prin saloane cu sucuri, cafea sau gustări? Tot gratis, evident! 

Am dat si eu o cautare pe web sa vad cum sta treaba. Pe site-ul lor oficial scrie:

Citat

Visitors from the European Economic Area (EEA) or Switzerland

Unplanned treatment on a temporary visit to England

The NHS in England is a residence-based system, unlike many other countries, which have insurance-based healthcare systems. This means that all visitors to England may have to pay for NHS healthcare, depending on their circumstances.

If you are a visitor from the European Economic Area (EEA) and you fall ill or have a medical emergency during your temporary stay in England, then you'll need a valid European Health Insurance Card (EHIC) issued by your home country. If you can't show a valid EHIC, you may be charged for your treatment.

Your EHIC will cover you for treatment that becomes necessary during a visit to England, until you return to your country. It also covers you for the treatment of pre-existing medical conditions and for routine maternity care, providing the reason for your visit is not specifically to give birth.

Bear in mind that the healthcare system in England may be different from that in your home country. The EHIC might not cover everything you would expect to get for free back home.

The EHIC is not an alternative to travel insurance. It will not cover any private medical healthcare, being flown back home, or lost or stolen property. Therefore, it is important to have both an EHIC and a valid private travel insurance policy.

If your EHIC has been lost or stolen during your visit in England and you need a replacement, then you'll have to contact the relevant organisation in your home country to request a Provisional Replacement Certificate (PRC).

If you do not have an EHIC and cannot obtain a PRC, you may have to pay for treatment at the standard NHS rate.

Pe alte site-uri scrie altceva, de exemplu:

Citat

Emergency treatment is free

If you have an accident or need emergency medical treatment, you will receive that treatment free of charge, regardless of your nationality or place of residence as long as that emergency treatment is delivered at:

• a primary care facility or General Practitioner's office, known as a GP's Surgery
  • a hospital emergency room, called Accident and Emergency (A&E) or Casualty in UK hospitals
  • A walk-in center providing services similar to an emergency room.
  • That service only extends to the immediate emergency. Once you are admitted to a hospital - even for emergency surgery or further emergency treatment - you have to pay for your treatment and medicines. If you are asked to return for a clinic visit to follow up your emergency treatment, you will also have to pay for that. If the doctor prescribes medication, you'll have to pay the full retail price rather than the subsidized price paid by UK residents. And, if you run up charges of £1,000 and you or your insurance company fail to pay within the specified time, you could be denied a visa in the future.

Eu sunt doar curios sa aflu realitatea nu sa acuz user-ul ca nu spune adevarul

Am cautat sa vad si cum arata GP's Surgery:

surgery-706290.jpg

an-nhs-gp-surgery-in-hyson-green-notting

heywood-surgery.jpg

Kingsway-home.jpg

NDR.JPG

Dubii am doar la afirmatia:

Citat

Sa mai povestesc ca in sala de asteptate de la urgente sint la dispozitia oricui se afla acolo, sucuri, apa, cafea si un frigider cu gustari??? asta undeva in provincie, nu am umblat prin alte spitale!

Eu inteleg ca sunt la dispozitia oricui gratuit si ma intreb: tiganii cum de nu stiu de ele? Ca daca ar fi stiut ..... batea vantul pe acolo.  

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Ultima mai merge, aia cu batic... nici la noi nu mai găsești batice, :da Oricum condiții peste ce e la noi, distanță ... mare! 

Oricum îmi place faptul că cine nu face față pleacă repede din spitalul respectiv, așa e în Anglia, am vazut și pe la tv la spitalul din Liverpool. Ai valoare rămâi nu... 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

OK! am inteles aluzia! spre rusinea mea, nu am un scaner la indemina, am sa caut prin oras o dugheana care are si voi scana documentele medicale, de la iesirea din spital sau controalele ulterioare! Spitalul de care am povestit cu sucuri si gustari la urgenta este in orasul vecin, asa ca nu voi merge curind pe acolo sa fac poze. dar treaba e intilnita si in alte tari. oricum e vorba de un spital mare, nu am zis ca prin toate oraselele e la fel!

de asemenea:

-la mine nu este vizita temporara, nu sint vizitator, am NINO si locuiesc legal si aici! dar: nu lucrez, nu am nici un fel de asigurare, dar sint inscris la GP -ceva de genul medicului de familie, dar totusi diferit. nimeni din familie nu are o asigurare privata, ca de altfel majoritatea populatiei, NHS-ul (sistemul de stat) este OK. ca idee, in oraselul in care locuim nu exista nici un cabinet medical privat! Inscrierea la GP este gratuita, iar eu m-am inscris exact in ziua in care am avut nevoie de medic. pentru a beneficia de serviciile medicale este suficient sa locuiesti legal in UK, ceea ce nu este dificil deloc!

Apropo, ati observat in pozele puse, sigla NHS? este sistemul medical de stat!

-treaba cu tiganii e probabil scrisa la misto! toti cei care au umblat prin europa au observat ca acestia sint intilniti in anumite zone, in jurul capitaleleor de obicei, este folclor de doi bani povestea ca europa e plina de tigani care fura si cersesc. asa cum am spus, eu sint in SW, la ocean si nu numai tigani nu am vazut prin zona, nici romaneste nu am auzit decit extrem de rar.

-multi au avut probleme din necunoasterea limbii, e greu sa te intelegi dind din miini, desi unele spitale asigura si translatie pentru principalele limbi, chiar din europa de est!

Sint si aici destule sincope, se abuzeaza de sistem, dar oamenii isi fac serviciul cit pot de bine, nu esti tratat in scirba si nu se uita nimeni dupa atentii! 

Eu am ajuns la medic pentru o urticarie, dar el a zis ca daca tot sint pacient nou sa vada cum ma prezint, a ascultat ceva cu stetotoscopul, am mers alaturi la un EKG si asa cum am spus, seara eram la spital in orasul vecin iar a doua zi la prinz aveam cele doua stenturi! sper sa nu mai fie nevoie de altele, pentru ca nu prea fac miscare cita ar trebui si nici de regimul alimentar recomandat nu am prea tinut cont!

https://www.royalcornwall.nhs.uk/visiting-hospitals/welcome-to-royal-cornwall-hospital/

de asemenea, se poate vedea in timp real timpul de asteptare si numarul de pacienti prezenti la serviciile de urgenta ale spitaleleor din zona!

https://www.royalcornwall.nhs.uk/services/urgent-emergency-care/minor-injury-wait-times/

a se citi si aici:  https://apps.nhsbsa.nhs.uk/ppc-online/patient.do

Inca o data, nu am afirmat ca asa este peste tot, am spus exact ce am trait eu, nu povesti de pe internet sau auzite de la prieteni!

am uitat sa spun: lenjeria de pat se schimba in fiecare dimineata iar pijamalele de cite ori vrei!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări