Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aer conditionat - impamantare

traianpop

Postări Recomandate

Buna ziua.

La cineva e montata o instalatie de aer conditionat, in camera.

Alimentarea s-a facut prin o ''extensie'' de la priza din camera, fiind cea mai aproape. 

Bloc vechi, garsoniera, din constructie este pamantare doar la priza de pe hol si din bucatarie.

Instalatia AC trebuie legata la pamantare, obligatoriu?   De mers, merge asa de cativa ani, dar ''nea Dorel'' o fi zis ca-i bine si asa.

Multumesc de sfaturi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• traianpop

2

• Mircea

1

• doru3160

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Dacă ştecherul AC-ului e prevăzut cu contact de împământare, e necesară.Şi bănuiesc că are ştecher Schuko....nu pentru că n-ar funcţiona şi fără.Dar ca orice aparat care are carcasă metalică, e mai sigur cu...

Link spre comentariu
La 05.08.2019 la 9:02, traianpop a spus:

De mers, merge asa de cativa ani,

Ma intreb de ce nu si-a pus intrebarea asta (daca e bine sau nu) acum cativa ani. Se aduce in casa un meserias ieftin, si pe urma se plange lumea ce trasnai i-a facut prin casa. Un meserias care se respecta si e constient de pericol, nu face asa ceva, doar ca unul ca asta costa, nu merge pe o bere. Ca rezolvare, poate trage doar un fir de impamantare de la cea mai apropiata priza/doza, oricare ar fi de la baie sau bucatarie. E mai usor de mascat in fir decat un cablu...de cele mai multe ori se rezolva ca traseu prin plinta de la parchet. Un conductor litat de 2,5mmp ar trebui sa fie mai mult decat suficient, daca se asigura contacte bune la capete.

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi.

Nu sunt parti metalice care ar putea fi atinse accidental, unitatea din interior are carcasa din plastic.

Am tras azi un fir de impamantare; am gasit o  doza, mai indepartata, e drept, dar cu un pic de efort am reusit si sa-l maschez.

Link spre comentariu

Unitatea de afara e toata metalica (nu va bazati pe vopseaua care o acopera ca izolatie electrica) , la fel si teava de cupru intre unitati. O data, in viitor vreodata, e posibil cineva sa atinga o parte metalica. E bine ca ati tras acel fir de impamantare. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări