Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat nu evacueaza

POLAKU2002

Postări Recomandate

Buna ziua,am o problema cu o masina de splat...orice program ar face cind ajunge la evacuare se opreste....e cu programator mecanic...daca mut programatorul pe evacuare functioneaza perfeect dar cind isi face programul se opreste...

Link spre comentariu

Continuarea programului normal se bazeaza pe evacuarea apei, daca aceasta nu este evacuata masina se blocheaza

si asteapta sa se evacueze apa. Am inteles ca pompa de apa este buna, deci ar putea sa fie defect contactul din

programator care activeaza pompa de apa la spalare, papuci oxidati sau care nu fac contact din programator.

@gsabac

Link spre comentariu

Problema e din programatorul mecanic, acolo aveţi un contact care nu asigură trecerea la programul de evacuare.Repararea unui programator mecanic e de obicei ceva de coşmar, dar aţi putea totuşi să încercaţi o remediere, prin rotirea manuală completă de mai multe ori a programatorului, astfel încât contactele să se autocureţe.Dat fiind că programatorul mecanic nu are întotdeauna contacte alunecătoare cu autocurăţire, e posibil să nu aibă efect, dar merită încercat.

Link spre comentariu

Domnilor, ca tot veni vorba de masini, unde se strange mizerie la o masina de spalat, mizerie care contamineaza hainele? Jos, la pompa de evacuare am curatat. E cumva in cuva, in partea cea mai de jos? De ce nu se evacueaza si mizeria? Cum pot ajunge acolo sa curat?

Link spre comentariu

Vedeti si garnitura usii , are mai multe pliuri , se mai acumuleaza acolo . Teoretic apa evacueaza tot . Daca sunt depuneri , incercati un ciclu de spalare la 90 grade Celsius , cu 3 - 4 plicuri de bicarbonat de sodiu puse in loc de detergent . Eventual repetata procedura dupa cateva folosiri normale , de spalare .  Folosirea regulata de Calgon sau similare are ceva efect , preventiv . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

In ordinea "complexitatii": a) verificati  pliurile garniturii usii;  b) spalati cuva cum recomanda colegul din postarea

anterioara;  c) intre baza cuvei si pompa exista un racord tip burduf din cauciuc, gaura din baza cuvei fiind destul

de mare; daca rasturnati masina (pe o parte), aveti acces si puteti curata acolo, fara a demonta piese "grele",

(adica toata cuva).

Bafta! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări