Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare printer 3D

Postări Recomandate

Am nevoie de o imprimanta 3D:

- cu dimensiuni de printare 300x300x400 sau mai mari (cit mai mari), 

- precizie medie,

- pret cit mai mic (poate fi si kit DIY).

Imi puteti recomanda un model anume?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

8

• mihaighe

5

• d2134

3

• informer

2

Imi fac datoria sa-ti spun ca un pret cat mai mic o sa insemne foarte probabil multe imprimari esuate si multe ore petrecute cu surubelnita in mana in loc sa bei 1-2-3 beri pana se termina piesa. Ca are sau nu importanta, tu stii mai bine :) 

Link spre comentariu

tevo nereus arata foarte bine la un pret bun. Pare un Creality un pic mai carosat. Nu spune cat scoate sursa, mie imi place 24V, la 12V ai curenti cam mari, la tensiuni mai mari se incalzeste mult mai repede , dar nu prea rezista.

235x235x250 au un pret foarte bun. mai mare pretul creste.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, cocochannel a spus:

235x235x250 au un pret foarte bun. mai mare pretul creste.

Da, si se pare ca pretul creste abrupt! O sa studiez ideea de a folosi o imprimanta mai mica si de a printa pe bucati.

Prin '94 am folosit un plotter A3 si pentru planse mai mari am lipit mai multe foi. 

Link spre comentariu

Intrebare: 

"print speed: 40-120 mm/s" este viteza cu care se misca diuza de printare sau viteza cu care firul trece prin diuza?

Citat

Brand: Anet 
Type: DIY 
Model: E12 
Engraving Accuracy: + / - 0.1 - 0.015mm 
Frame material: Aluminum Alloy 
Platform board: Aluminum Base 
Nozzle quantity: Single 
Nozzle diameter: 0.4mm 
Nozzle temperature: Room temperature to 260 degree 
Product forming size: 300 x 300 x 400mm 
Layer thickness: 0.1-0.4mm 
Memory card offline print: SD card 
LCD Screen: Yes 
Print speed: 40 - 120mm/s 
Platform temperature: Room temperature to 100 degree 
Supporting material: ABS,HIPS,PLA 
Material diameter: 1.75mm 
Language: English 
File format: G-code,Gco,JPG,OBJ,STL 
XY-axis positioning accuracy: 0.012mm 
Z-axis positioning accuracy: 0.004mm 
Voltage: 110V/220V 
Working Power: 250W 
Host computer software: Cura 
Packing Type: unassembled packing 
System support: Windows, Mac

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@d2134 pana la urma ce ai ales? Zilele astea am tot cautat si eu un model ceva mai mic. Pentru tine un Anycubic Chiron pare destul de bun, la dimensiunile ei nu e scumpa.

Eu tot oscilez intre i3 Mega S si 4Max Pro, de i3 Mega stiu ca e buna deoarece are un prieten dar doream ceva "carcasat".

Detine cineva modelul 4Max Pro si imi poate spune cateva pareri pro/contra? Despre i3 Mega S am gasit destule informati pentru că este o imprimantă populară.

Editat de Stefan
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Știam de imprimantele de la CREALITY dar mie mi-a picat pe modelele de la Anycubic.

Până la urmă am luat 4Max pro deoarece mi-a plăcut că e închisă, se pune mai puțin praf pe ea, și zic ei că e foarte silențioasă.

Imprimanta a sosit și am printat câteva modele de test dar nu sunt mulțumit, desigur că nu o mai dau înapoi din păcate.

De ce nu sunt mulțumit? 

E silențioasă ca un tanc, adică ventilatoarele sunt cele mai ieftin și zgomotoase posibile (trebuie schimbate). Cel de la sursa aruncă aerul în exterior (asta e normal) dar e foarte zgomotos.

Chiar pe modelul lor de test (pereche de bufnițe) face uneori "stringing".

Arcurile si șuruburile de la pat nu sunt asa de precise și nu au un blocaj ceva pentru a evita "decalibrarea" accidentală.

Construcția șasiului nu este de profile solide așa cum credeam ci din tabla prinsă cu șuruburi. 

Capul de printare are majoritatea pieselor din plastic, cu câteva excepții (logic că extruder, doua roți dințate, o rola presoare, șuruburile și motorul). Am strâns puțin mai mult un șurub de la ventilatorul extruderului și am auzit în trosc.

Banda LED, deși frumoasa și de efect, se încălzește ca naiba și oricum culoarea mov (are și câteva leduri alb) nu te ajuta sa vezi piesa printata, toate de amețește.

Nu e chiar ușor de reglat și manualul e editat cam "pe fugă", oricum pentru un produs chinezesc bine că are manual.

Se poate utiliza după mai multe teste și reglaje dar personal cred că i3 mega e superioară și mai ieftină.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Pai i3 mega costa 209$ (necarcasată) și 4max pro costa 399$ (carcasa de plastic).

Deci o simpla carcasa de plastic să coste 199$ și imprimata sa fie mai proastă?

Mă depășește acesta logică a chinezului.

Link spre comentariu

Ai mai platit si marchetingul ,de.... produs nou.

Oricum o poti aranja frumos

-ventilatoare noctua 

-mai cauti ceva upgrade pe thingiverse

-mai cauti ceva profile pentru imprimanta si vezi un ce program faci felierea modelelor.

Link spre comentariu

Clar am platit și marketingul si design-ul.

Totuși e posibil ca ce am primit eu să aibă și probleme mecanice deoarece îi fac nivelul ok pe colțuri și nu respecta pe toată lungimea axei Y acel nivel.

Anumite modele simple le printează ok dar apar probleme cand sunt forme mai complexe și necesită trasee complicate și fine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări