Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa nu-ti copieze montajul !

Gerula

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gerula

4

• Dr.L

3

• one

2

• George(sb)

2

Top autori în acest subiect

Cea mai intalnita metoda se pare ca este utilizarea unor componente smd si apoi turnarea unei rasini. Se realizeaza niste module care apoi sunt interconectate. In caz de defectiune se schimba un modul.

Link spre comentariu

Concluzii care le-am tras: controllere + rasina + module + smd + psaltire. Nici un controller care l-am programat nu l-am protejat la citire. Am primit o data de la cineva o alarma care trebuia depanata, se vedea de la 10m ca este home made, tipul facuse o traba jalnica. Cand am deschis cutia respectivul stersese valorile componentelor si turnase in interior o mizerie de mazga neagra, mai groasa decat gelatina care nu iasa la spalat. Mi-am murdarit jumate casa si sculele cu r@#$^&l ala, ca in 10 minute sa-mi dau seama ca e un banal temporizator cu 555 facut pe un cablaj care parca era desenat cu pensula de vopsit garduri de catre un alcolist (nu cred ca avea mai mult de 3mm de linie dreapta pe trasee). Va dati seama ce i-am pomenit copyright-ul "geniului".

Link spre comentariu

Sa nu uitam de traseele de masa !Am intalnit asta la Sony parca.Trebuia sa repar un aplif audio. Desfac placa din suruburi si il alimtez cu spatele placii spre mine. Masor eu ce masor si totul era pe dos !"Ai mare noroc ca nu s-a ars " imi spune cineva (ALX) !"Tu vezi ca prin suruburile de prindere a placii la carcasa el isi lua masa ?"Si alt trasu de masa intre acele puncte nu mai are. :rolleyes: E facut asa ca sa nu-l poate repara oricine !Atunci cand ai +/-35V si lipseste masa pe o ramura poate cadea mai mult decat trebuie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări