Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit cu silicon

Vizitator monatibi

Postări Recomandate

Vizitator monatibi

Bună ziua! Am cumpărat un pistol cu silicon de la Lidl și l am folosit foarte puțin. . Problema este ca îmi sare instalația de jos de la scara când îl bag în priza. Ce ar putea avea? L am desfăcut, am curățat siliconul din el însă la fel face. Mulțumesc! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

3

• validae

2

• modoran

1

• cornel1962

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E siguranță diferențială ?  Pe alta priza pistolul "încălzește" ? Daca nu încălzește o fi in scurt, se aruncă și se cumpără altul. Sau are pierderi pe izolație daca sare diferentiala

Link spre comentariu
Acum 10 ore, monatibi a spus:

Problema este ca îmi sare instalația de jos de la scara când îl bag în priza.

Inseamna ca cele din casa sunt bune, daca nu sar.

Link spre comentariu
Vizitator monatibi

Mulțumesc! Pistolul încălzește, doar ca atunci când îl bag în priza îmi sar siguranțele din casa ori de jos de la scara. Probat în mai multe prize, este nou. 

Link spre comentariu

Mergeți și dați-l înapoi, dacă mai aveți bonul de la casă.Probabil rezistorul volumic ce încălzește bara de polietilenă s-a scurtcircuitat parțial, are o rezistență prea mică și de aceea sar siguranțele.Sau firele de la bornele rezistorului se ating accidental când îl manipulați, oricum e chestie de schimbat pe garanție...

Link spre comentariu
Vizitator monatibi

Mulțumesc frumos! Ma gândeam. Sa l repar ca îmi place, este cel care funcționează și fără fir. Bonul l am aruncat ptr ca tot ce am luat nu am avut probleme. Ghinion cu asta din păcate. 

Link spre comentariu

Cum funcționează și ,,fără fir,, ?  Desfaceți-l și vedeți dacă nu cumva firele cablului nu se ating pe undeva, sau pastila rezistenței nu e crăpată sau carbonizată.Poate puneți și o poză cu el desfăcut..

Link spre comentariu

Inainte de a-l inapoia verifica priza, sa nu aiba inversate nulul cu nulul de protectie. Alimentezi alt aparat (ex. un bec de 100W) din acea priza si daca sare diferentiala, priza este de vina. Daca nu sare diferentiala, pistolul este defect.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, vera a spus:

sa nu aiba inversate nulul cu nulul de protectie

Spune ca l-a probat in mai multe prize...asta ar insemna sa nu mearga nici un alt consumator.

Acum 23 ore, monatibi a spus:

Probat în mai multe prize, este nou. 

Daca nu mai ai bonul si nu mai poate fi dus la garantie, atunci nu ai nimic de pierdut sa incerci sa vezi ce e defect, desi, daca e elementul de incalzire defect, slaba nadejde sa-l poti resapa. O sansa ar fi sa fie ceva defect  la cablu (mai putin probabil) sau la suport  (cel mai probabil). Din cate stiu, suportul poti sa-l sari din schema, alimentand direct pistolul cu cablul.

Link spre comentariu
Vizitator monatibi

Mulțumesc! Garanția este în baza bonului. Ultima oara l am băgat direct cu cablul lui, nu am folosit suportul. Din ce îmi spuneți cred ca nu ma descurc sa pot repara defectul. Îl voi duce la reparat, poate am noroc totuși. Pistoale mai mai însă asta chiar era super sa l pot folosi fără fir. Lucrez flori din hartie și îmi era de mare folos asa fără fir. Va mulțumesc tuturor! 

Link spre comentariu

Ba te descurci, ca nu e mare inginerie. Insa ma tem ca nu vei avea cu ce sa-l repari.Merita demontat si vazut, poate nu e de la elementul de incalzire,si sa fi cedat o izolatie la interiorul pistolului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări