luciann Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Am o placa de sunet externa care din cauza faptului ca este conectata la PC, reda sunetul cu foarte multe interferente atat in casti cat si in boxe. Ca sa ma asigur ca asta este de vina, am conectat placa de sunet si la un laptop si la un macbook si in ambele situatii totul este in ordine, sunetul este curat. M-am gandit ca poate ar fi posibil sa conectez placa de sunet la o alimentare separata de 5V in asa fel incat sa nu se mai incurce cu PC-ul. Am incercat sa fac asta, am conectat placa de sunet la PC fara legatura la 5V si GND si am alimentat-o dintr-o sursa externa de 5V. Din pacate, placa apare si dispare din device manager cu o frecventa destul de rapida si nu pare sa o recunoasca. Ma poate ajuta cineva? e bine venit orice sfat Multumesc! Link spre comentariu
Spitfire Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Va sfatuiesc sa faceti o inspectie serioasa la acel PC, sa nu aveti sursa lui cu probleme, in curand v-ar putea praji placa de baza ori HDD-ul. Placa de sunet are la dispozitie 2,5W minim alimentata de la portul USB 2.0, nu e necesara nici un fel de sursa externa.Presupun, desigur, ca placa de sunet e ceva gen Creative, nu vreun Auzentech, si nici vreun stick de 8 lei... Link spre comentariu
matzah Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Ai o problema pe traseul de masa (bucla de masa probabil). Chiar daca ar fi fost sa alimentezi extern, pinii de date fac referinta fata de masa, deci ar fi trebuit sa conectezi catre PC si firul de masa (doar +5V separat). Ori in cazul asta, nu rezolvi nimic deoarece tocmai firul de masa e problema. Verifica prin unitate, inclusiv daca impamantarea se face corect. Problema, evident, nu e cu placa externa de sunet. Link spre comentariu
luciann Postat August 3, 2019 Autor Partajează Postat August 3, 2019 Este o placa de sunet externa Miditech Audiolink III. Nu este o placa foarte scumpa, dar isi face treaba. Tensiunile care ies din sursa par in regula iar in rest PC-ul nu prezinta probleme, totul merge foarte bine. Treaba este in felul urmator, eu folosesc la acest PC cele doua placi de sunet in paralel, respectiv cea externa si cea onboard. (externa pentru monitoare de studio iar cea onboard pentru un woofer) Am inteles din research-ul pe care l-am facut, ca de vina pentru aceste interferente este un fenomen numit 'ground loop'. Din cauza ca toate dispozitivele, boxele, woofer-ul etc sunt conectate practic la aceeasi retea de curent, apare acest fenomen si uneori creeaza probleme. Eu acel 'bazait' de care vorbesc, il am inclusiv in woofer (el fiind conectat la placa onboard), insa in momentul in care deconectez placa externa de sunet, care practic nu are vreo legatura cu woofer-ul, dispare acel bazait din woofer. Sau invers, daca scot cablul audio din woofer, nu mai am bazait in monitoarele de studio. Doar cand ambele sunt conectate la PC apare acest fenomen. Se cam cearta intre ele si vreau sa le impac cumva, sa bea si ele o bere Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Există şi posibilitatea apariţiei unui conflict între ele dacă cele două dispozitive împart aceleaşi resurse simultan.Ar fi bine să foloseşti o placă de sunet unică şi care să-ţi ofere tot ce ai nevoie, decât două plăci simultan. Link spre comentariu
luciann Postat August 3, 2019 Autor Partajează Postat August 3, 2019 Daca la placa de sunet onboard conectez de exemplu casti, totul merge brici. Face urat doar daca conectez acest woofer, sau alte boxe, am incercat si asa. Link spre comentariu
modoran Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Exista împământare la unitatea respectivă sau la amplificatorul extern ? Link spre comentariu
luciann Postat August 3, 2019 Autor Partajează Postat August 3, 2019 Exista Am gasit o solutie la aceasta problema. Monitoarele de studio si wooferul sunt legate la un prelungitor mic cu 3 prize. am incercat sa conectez prima data wooferul la o alta priza din camera si am constatat ca problema mea a disparut. Am incercat dupa aceea conectez woofer-ul inapoi in prelungitorul la care sunt legate si monitoarele de studio, insa sa elimin legatura lui la masa si functioneaza brici. nu mai am bazaituri si alte minuni. Multumesc tuturor pentru sfaturi! Link spre comentariu
matzah Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 (editat) Pai cam asta inseamna "ground loop" - bucla de masa E bine ca s-a rezolvat, uneori probleme de-astea pot sa-ti manance o gramada de timp in a diagnostica si gasi vinovatul Editat August 3, 2019 de matzah Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum