Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA 2016_Continuare

Postări Recomandate

Pur si simplu uitasem ca am asa ceva dosit prin cutie de vreo cativa ani pentru niste oglinzi de curent. Daca nu lucrez decat extrem de rar cu asa ceva am uitat. Mi-am amintit ca de fapt candva am avut in cap sa refac cablajul la SARA pentru MMPQ6700. Parca am si discutat de treaba asta cu Vlad care a desenat cablajul.  Au fost atat de multe variante de lucru ... In fine am ales solutia cea mai populara, cel mai usor de lucrat cu ea.

Link spre comentariu

Da, am discutat despre mpq6700 care este o arie de 4 tranzistori, 2npn, 2pnp de la centralsemi (acum). Eu am creo 4 asemenea arii la care am testat, de curiozitate hfe la tranzistorii din componenta si la toate exista imperechere intre tranzistorii de acelasi fel, desi in datasheet nu exista aceasta specificatie. 

Tranzistorii sunt din seria 2n3904/2n3906, iar varianta tht are o asezare a pinilor foarte facila. 

Momentan este pe hold utilizarea lor in cazul meu. 

Link spre comentariu
La 12.03.2021 la 15:28, t-daniel a spus:

Salut.

Pai BC550C am  10 de la On Semi, pentru sara teoretic am nevoie de 4 BC560C sau 4 perechi de la orice producator serios.

KSA992 sunt excelente dar au alt pinout si nu-mi place sa le montez cu pinii indoiti.

Ba nu se indoaie nici-un pin. 

screenshot_57.thumb.jpg.3ea4af657181f1cb0607b4fea16ee929.jpg

Link spre comentariu

Pinii aia mie imi place sa le zic ca nu sunt indoiti ci usor aplecati. Doar daca vrei sa pastrezi orientarea capsulei dupa acel BC, atunci iesea o imbarligatura urata a pinilor.

Oricum nu aveam sanse cu acei BC550/560 sa am un offset mai mic de 55-60mV, era o distanta foarte mare intre pnp si npn.

In schimb, cu ce se vede in poza A992/C1845, am prins la un modul 10mV iar la celalalt 3mV. Deja ma oftic ca nu am luat mai mult de 100 perechi la vremea respectiva.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări