sk24bpo Postat Martie 11, 2021 Partajează Postat Martie 11, 2021 O mica atentionare: Nu folositi tranzistori indieni de la CDIL. Link spre comentariu
CristiZ Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 In general sau nu se preteaza pentru acest proiect? Multumesc! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 Nu se preteaza pentru acest proiect. Nu i-am studiat in alte configuratii, in alte scheme. Link spre comentariu
t-daniel Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 Ca tot a venit vorba, o sursa pentru tranzistoarele bc560c poate recomanda cineva? Peste tot sunt "absolete", cu exceptia celor cdil. Sau mai bine, niste echivalente care inca se afla in productie la producatorii consacrati. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 (editat) eu am luart BC549C/559C Diotec, daca or fi buni Editat Martie 12, 2021 de daniels Link spre comentariu
zsjkuki Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 Acum 3 ore, t-daniel a spus: Ca tot a venit vorba, o sursa pentru tranzistoarele bc560c poate recomanda cineva? Peste tot sunt "absolete", cu exceptia celor cdil. Sau mai bine, niste echivalente care inca se afla in productie la producatorii consacrati. Salut Cate perechi de BC550-560 ai nevoie? Link spre comentariu
maxente Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 Folositi KSA992 si perechea lui. Sunt inca in prductie. Apropo de asta, am ramas cu gura cascata sa constat ca terminalele la acest tranzistor sunt din fier cositorit ca il atrage magnetu de moarte, si credeti-ma ca sunt luate de la Mouser, nu exista indoiala ca ar fi cumparate din China pe genunchi. Ce dracu ma, chiar asa de scumpt a ajuns cuprul asta de nu il mai folosesc nici la terminalele transitoarelor mici ? Link spre comentariu
t-daniel Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 (editat) Salut. Pai BC550C am 10 de la On Semi, pentru sara teoretic am nevoie de 4 BC560C sau 4 perechi de la orice producator serios. KSA992 sunt excelente dar au alt pinout si nu-mi place sa le montez cu pinii indoiti. Editat Martie 12, 2021 de t-daniel Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 Si eu am fost nevoit sa merg la repezeala pe mana CDIL pentru BC550 si complementarul. Am regretat amarnic alegerea neinspirata. Daca inainte dupa ce alegeam atent piesele, le sortam intre ele, aveam un offset intre 1mV si 5mV. Acum mi-a sarit direct in 30mV-40mV si ce e mai prost e ca valoarea nu este batuta in cuie. Bine, mereu exista aceasta variatie functie de temperatura dar de data asta e mare rau. E pastila mult mai mica si nu are inertie termica mai deloc, nu pricep. In fine, treaba e ca ma făcui cu 4 module carora trebuie sa le schimb tranzistoarele de semnal, o munca destul de urata. Dar na, pana nu te frigi nu stii care variante sunt ok si care sunt de evitat. Oricum, pretul foarte mic poate că arata o parte din adevar. In schimb am folosit drivere scumpe de la NTE Electronic pentru ca nu aveam alta optiune si termenul de predare ma presa. Alta viață nene, rock solid, ce scoate din el zici ca e batut in cuie. Poate mi s-a parut mie dar si sunetul a castigat ceva. Sunt de departe componentele care m-au uimit cel mai mult in ultima vreme din punct de vedere al calitatii. Foarte scumpe dar justificat. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 12, 2021 Partajează Postat Martie 12, 2021 Din pacate 550 si 560 nu prea mai au inlocuitori TO92. Vin din urma SMD-urile, dar alt cablaj, alte probleme de imperechere (mici, adaptoare, etc). Insa SMD gasesti cate 2 in aceeasi capsula, alta viata. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Acum 11 ore, Mircea a spus: Din pacate 550 si 560 nu prea mai au inlocuitori TO92. Vin din urma SMD-urile, dar alt cablaj, alte probleme de imperechere (mici, adaptoare, etc). Insa SMD gasesti cate 2 in aceeasi capsula, alta viata. Exista capsula cu 2 × BC.... ? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) Acum 4 ore, sk24bpo a spus: Exista capsula cu 2 × BC.... ? Adica? Daca te referi la SMD-uri, da exista mai multe variante. SOT23-6 de obicei. Se gasesc chiar si la TME, dar nu cred ca nu stiai asa ca ce vrei defapt sa intrebi? Editat Martie 13, 2021 de sesebe Link spre comentariu
daniels Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Pana la urma cat ar trebuu sa fie beta la tranzistorii astia si cat de mult conteza. Am gasit recuperati BC558/548 (B) Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 6 hours ago, sk24bpo said: Exista capsula cu 2 × BC.... ? Ti-a raspuns sesebe, da si tu o fuga la Onsemi ca sa vezi variantele inca disponibile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum