Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare boot loader .

Postări Recomandate

Presupun ca problema este la boot loader.

Am un computer care find de la serviciu,as dori sa evit reinstalarea windows, pentru ca dincolo de activarea tuturor licentelor, VPN si altele, mai sunt setari legate de accesul la server si nu sunt sigur ca le pot face pe toate fara sa apelez la administratorul de sistem. Totusi, as vrea sa rezolv o problema.

Aveam win7 pe computer si incepuse sa mearga destul de prost. Intrucat pentru o mare parte din activitate nu imi trebuie acces la server si alte balarii, am adaugat un ssd intr-un tray pe care l-am instalat in locul dvd-ului si am instalat Ubuntu. Nu imi amintesc cum am facut, probabil pentru siguranta am deconectat hdd care era cu win7. Apoi boot-am din bios pe care disc aveam nevoie, fara probleme.

Informand departamentu linformatic despre problema, acestia mi-au inlocuit hdd cu ssd si mi-au instalat win10, eu insa am uitat sa extrag ssd2 din tray cand au facut asta. Rezultatul e ca acum nu mai pot boota discul 2 cu ubuntu iar daca il extrag din tray, nu mai pot boota windows. As dori sa recuperez discul2 deoarece este al meu, lasand doar discul1 cu windows. Ce anume ar trebui sa verific si cam ce ar trebui in general facut?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• Stefan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru sugestie.

Cred ca o sa cer un stick usb de la departamentul informatic, pentru a repara mbr , asa sunt sigur ca e aceeasi versiune de windows si nu voi avea alte probleme.

Le spusesem de problema dar, intrucat ar trebui sa imi dea alt computer, au zis lasa ca vine celalalt si apoi cu asta faci de vrei... etc. Acum ca a trecut ceva timp si nu a sosit cel nou, parca as vrea sa rezolv eu problema. O sa incerc asta cu MBR repair.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări