Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mixer BEHRINGER PMH5000, Sursa defecta

Postări Recomandate

Puntea redresoare e "intreaga" ???    .... ca dupa cum si  unde face  plischi si poc ,  zici ca a dat "alternativu" acolo.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am mutat discutia despre controlul in curent in acest topic:

https://www.elforum.info/topic/139025-despre-uc384x-si-controlul-in-curent/

Aici rog sa ramaneti la subiect, si in acest scop repostez aici ce scrisesem acolo pe tema asta:

Referitor la sursa din topic, m-am uitat ieri putin pe schema si tinand cont de experienta aparent deficitara a autorului topicului, as zice ca mai productiv ar fi sa se mearga cu ea la cineva priceput, sursa e si PFC si flyback intr-un singur convertor, multi intermediari, multe variabile ( nu stiu de ce au trebuit sa se complice atat de mult lucrurile, s-a evitat un alt convertor dar depanarea e un cosmar ).

O scurta lamurire pentru Alex, autorul topicului:

Topologia convertorului deservit de mosfet este flyback, marele ei avantaj este simplitatea schemei fata de alte convertoare, insa unul dintre dezavantaje este tensiunea mare vazuta de mosfet. Atunci cand face off pe el este o tensiun e egala cu suma dintre alimentare ( 320-340Vcc ), inversa reflectata in primar de raportul de transformare si eventualele varfuri "parazite" de tensiune cauzate de inductanta de scapari ( acestea se atenueaza si controleaza prin snuberizare ). Nu se face sa inlocuiesti un mosfet de o tensiune mai mare cu unul de o tensiune mai mica deoarece n-ai cum sa fii sigur ca inca este ok, fara niste masuratori si calcule precise nu poti stii cat ar trebui sa vada mosfetul la off, de aia preventiv se foloseste un mosfet de cel putin aceeasi tensiune cu cel original, ori mai mare daca nu se gaseste la fel. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări