Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tico pe GPL?

d2134

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• d2134

2

• petre_s

1

• Blind

1

• aeromania

1

Top autori în acest subiect

Da, poti modifica. Sistemul de alimentare al mototrului este prin carburatie , asa ca o instalatie asemanatoare cu cea de dacie clasica. Chiar si daca ai avea injectie nu ar fi o pb. Au aparut sisteme de alimentare pe GPL cu sistem secvential etc. Ajungi la ceea ce spunea @blind legat de portbagaj, cu toate ca gasesti diferite modele si capacitati ale buteliilor de gaz. Un model il poti pune si in locul rotii de rezerva, nu in cazul tau... Depinde de cei care monteaza si de profesionalismul lor.Iar ca un consum , daca este bine reglat consumul nu creste cu mai mult de 10%. Tinand cont de pretul gazului cred ca si cu o crestere de consum de 50% iesi mai ieftin decat pe benzina. Multi care si-au pus spun ca au pb cu chiuloasele.Da daca vb de chiuloase romanesti cu scaune de supape de tot rasul(acestea sunt cele mai vulnerabile piese in cazul gazului).Cunosc pe cineva cu un Cielo cu gaz de 5 ani si nu a umblat niciodata la motor , si circula cu el nu il tine in garaj.

Link spre comentariu

Nu am Tico dar ma bate gindul sa-mi iau unul daca se poate modifica pe GPL.Problemele sunt:Exista rezervoare care sa incapa in locul rotii de rezerva? La Tico roata e mai mica decit la Dacia si mi se pare ca nu se admite montarea rezervorului de GPL in compartimentul pasagerilor.Fiind masina cu motor de cilindree mica, implicit consum mic la mersul in gol, exista instalatii care sa se inteleaga cu un motor asa mic, adica sa se poata regla corect mersul in gol?De asta am intrebat daca stie cineva de antecedente sau cel putin daca a vazut asa ceva pe soselele patriei sau are stiinta de vreo firma care se lauda ca ar putea face asa ceva.

Link spre comentariu

cum sa nu se poate? toti taximetristi prin craiova au tico cu GPL :smt005 cel mai bine te duci la un service, firme care monteaza GPL si iti spun sigur ce instalatie e mai buna

Link spre comentariu

TICO se poate modifica pe GPL iti spun asta pt ca am vazut multe TICO cu GPL in service-ul in care am facut practica si erau atat de bine reglate incat nici nu iti dadeai seama ca merge cu GPL.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

merge mergeai grija la ulei - gaz-ul are o ardere mai uscata si de aici si "tendinta" de probleme la motordaca folosesti un ulei de calitate - mergi linistit

exista uleiuri care cica ar fi pentru masini cu gaz ... asa scrie pe bidon
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări