Stefan Postat August 3, 2019 Autor Partajează Postat August 3, 2019 Probabil dar nu sunteți foarte sigur. De ce nu MAG? Sau TIG? Sau WIG? Probabil știți și ce kit pentru gaz îi trebuie? Link spre comentariu
matzah Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Facem abstractie de gaz (desi gasesti si sarma cu flux) Mai degraba TIG "sudam" noi cu letcoanele noastre. Comparatia se vrea aproximativa si mi s-a parut amuzanta. Cand am vazut aparatul, efectiv m-am gandit ce cordoane frumoase de cositor as putea trage cu el. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Astfel de unelte schiloade si ridicole nu au nimic de-a face cu electronica, daca doriti o statie de lipit termostatata ieftina si buna, avem pe forum un coleg(@Dxxx) care va poate ajuta la modul serios, altminteri exista in comert o statie de lipit termostatata ZD-929C, costa 199 lei. Link spre comentariu
C.D. Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Vedeti aici o unealta de lipit schiloada si ridicola : https://www.tme.eu/ro/details/wel.wxsf120/statii-de-lipit-accesorii/weller/t0051391199/ Sau ceva mai de elctronist amator : https://www.tme.eu/ro/details/wel.tcp-s/statii-de-lipit-accesorii/weller/t0053210599/ Dar va spun eu - nu conteaza cu ce scula lipesti ci doar ceea ce ai in cap. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Am fost azi la magazinul cu pricina si daca tot s-a discutat aici despre asa ceva, am zis sa vad si eu ce si cum. Tampenia aia de antrenat fludorul poate fi exclusa de la folosire, si atunci ramane in discutie un letcon termostatat de putere mica, cu maner, tip pistol. Cine nu are nimic de lipit in casa, cu siguranta nu are ca hoby electronica, si atunci poate linistit sa-l cumpere. 50 lei nu e chiar o avere. E drept ca sunt alte 1001 moduri de a-i cheltui, dar pofta omului primeaza. In principiu nu cred ca e o scula care nu poate fi folosita, daca tii neaparat s-o folosesti, mai ales cand nu ai alternativa.Pana la un anumit nivel, chiar nu conteaza cu ce lipesti, ci mai degraba ce lipesti. Link spre comentariu
matzah Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Nu contest ca nu poti lipi cu el iar daca stii si cum si ce, poti face treaba.. Am lipit o carca de timp cu pistolul Radioprogres pana s-a dezintegrat complet. Apoi alta carca de timp cu felurite letcoane (alea nasoale albastre de la alde Dioda), care se ardea elementul de incalzit inainte sa tocesti un varf. Le "termostatam" eu la mana, cand simteam ca e prea fierbinte, mai scoteam din priza, mai bagam dupa aia. Ulterior am trecut la o dracie de-asta China, Lukey (gen Gordak) - combinat suflanta aer cald cu letcon.. Trag de ea de peste 10 ani iar cu varfuri calumea cumparate, n-am gasit motiv s-o schimb. Pentru chestii mai finute si portabilitate, am un Letcon USB TS80. Nu radeti, dracia aia chiar merge bine. Cu un powerbank sau ceva cu usb C il iei cu tine si poti lipi cam tot ce-ai nevoie. Link spre comentariu
Stefan Postat August 3, 2019 Autor Partajează Postat August 3, 2019 (editat) @validae Daca consideri necesar poți închide acest subiectul deoarece sunt prea multe răspunsuri "la mișto" și după "mistocarilor" nu o sa le convină dacă le raspund pe măsură. @Spitfire Nu doar uneltele Parkside-ul "nu au nimic de-a face cu electronica" ci și unii dintre utilizatorii acestui forum. In schimb subiectele despre răpiri, crime și înjurăturile au de a face cu electronica. Nu vreu sa cumpăr nimic din ce vinde colegul @Dxxx pentru că nu am nevoie și nici stații de speța ZD-urilor nu vreau. Doar pe ăsta am dat mai mult că pe stația ZD recomandă așa că ... Înainte lipeam si cu "cuiul încins" pe aragaz și acum faceți nazuri la Parkside. @doru3160 Prietenul ce dorea să-și cumpere letconul ăla nu are treabă cu electronica și nici nu vrea o statie de lipit scumpă, nu are ce face cu ea. Culmea e că fix chestia de.derularea a fludorului îl incanta și m-a sunat să-mi spună de "super unealta" Parkside. Omul meșterește prin casă ce are nevoie și vroia să știe ce-i cu temperaturile notate pe reglajul letconului. I-am spus că probabil sunt doar valori orientative și că la prețul respectiv nu este termocompensata. @matzah TS-80 și TS-100 chiar sunt niste jucărele foarte interesante, înainte de chinezoaica KSGER chiar mă gândeam să comand un TS-80. Editat August 3, 2019 de Stefan Link spre comentariu
doru3160 Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Acum 10 ore, Stefan a spus: Culmea e că fix chestia de.derularea a fludorului îl incanta și m-a sunat să-mi spună de "super unealta" Parkside. Asta pana se lamureste ca e mai bine fara. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Citat Pana la un anumit nivel, chiar nu conteaza cu ce lipesti, ci mai degraba ce lipesti. Pana la nivelul la care esti nevoit sa lipesti o tetroda mos-fet BF981... Asta se arde sigur, cu tot cu inelul de scurcircuitare aferent, daca pui pe el o fierotenie cuplata direct la 230V~, cu sau fara termostatare. Link spre comentariu
gauss Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 (editat) BF981 nu are inel de scurtcircuitare . N - a avut niciodata . Nici aferent , nici neaferent ... Unul dintre motive ar fi ca nu are nevoie . Altul ... , capsula in care este prezent . Dezinformare tipica ... , sau exprimare a nivelului de cunostiinte . http://www.datasheetcafe.com/bf981-datasheet-mosfet/ P.S. - am si eu un letcon asemenator cu cel din topic . Ma rog , de la firma Hakko , pentru uz profesional . Chiar il folosesc , unde se impune . Asa arata : https://www.hakko.com/english/products/hakko_mg.html Editat August 3, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Acum 10 ore, gauss a spus: Dezinformare tipica ... , sau exprimare a nivelului de cunostiinte . Cred ca ambele. Ce treaba are asta cu unul care in lipsa de ceva pt lipit vrea o scula din asta de la lidl, e greu de inteles. Link spre comentariu
gauss Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 Scula de lipit respectiva era astazi la vanzare la Lidl . Ma rog , la unul din magazinele din Ploiesti . Chiar am vazut vreo doi nene punand in carucior asa ceva . Despre cel pe care l - am postat , mie mi - a fost de folos cand am lipit ceva cabluri multifilare la conectori seriosi , de curent mare , cu zeci de pini . Avantajul ? ... Mana stanga libera , cu care pozitionam conductorii in alveolele pinilor de la conector . Si pozitia era nasoala , pe o schela intr - o hala industriala . In fine ... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2019 Partajează Postat August 3, 2019 S-ar putea sa fie un simplu variator de tensiune alternativa, ca cele pentru becuri si sa fie marcajul pur orientativ. Ceva asemanator am si eu, o priza cu variator pe care am gradat-o masurand temperatura varfului. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 Chiar si asa, tot e mai bun decat un letcon chior, care se supra incalzeste si de cele mai multe ori se arde daca e lasat mult timp in priza. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 Am mai vazut si am si cumparat unul din ded...n, cu un push buton. Are o dioda inseriata, sta destul de cald intr-o alternanta, chiar topeste. Cand apesi butonul, scurtcircuitezi dioda si primeste si cealalta alternanta daca ai nevoie de un plus de putere. Link spre comentariu
Postări Recomandate