Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group buy magazin de piese din Belgia

carageae

Postări Recomandate

Pai cele doua posturi ar trebui citite invers si pe dos :)

Nu e noutate, exact de asta am initiat si eu group buy-ul :)

Partea faina e ca la primele comenzi nu au majorat taxa de transport, dar la a treia si a patra...a fost amenda...drept e ca si acum, la ultima, greutatea totala a fost de 16 kg...ambalate in doua pachete mari, unul de 10 si unul de 6 kg.

Asta e un posibil raspuns si la cei nedumeriti de ce la prima si a doua comanda  pretul cerut de mine a fost mai mare decat au calculat ei.

Ultima data am primit un fisier excel de la unul din colegi care a facut automat toate calculele aditionale necesare...

Link spre comentariu
La 13.08.2020 la 4:00, carageae a spus:

Buna tuturor!

Sunt aproape gata cu impachetatul, a durat ceva....pana am verificat lampile - surprinzator, am 6buc. PL82 Mullard albite, la vreo 2 se vad fisuri, restul arata ca noi...in rest toate lampile sunt fizic OK. Nu am primit insa toate adresele pt. expediere...am scris si in privat, va rog trimiteti-mi cat mai repede adresa, maine si vineri as vrea sa inchei acest capitol...

Luați în calcul aportul Fan Curier la parcursul coletului. Din păcate eu am avut amintiri triste cu ei, și multe :(  din categoria televizoare A/N ajunse țăndări, tuburi (de iluminat) noi, sparte, etc. În ultima vreme angajații lor nu mai sînt la fel de ațoși, dar...

Apropos, am utilizat ani de zile un amplificator final cu TBA810AS (IPRS), extras dintr-un magnetofon Unitra, pe o pereche de boxe Tesla, de pick-up. Se auzeau foarte bine dar se și incadrau la categoria export

Link spre comentariu

Da, candva poate o sa fac si eu un amplif cu TBA810, mai ales ca am si cateva exemplare NOS TFK...

Imprumutul la Fan Curier a fost din motive de Calafat, coletele primite in Arad au fost primite direct de la curierul UPS, de fiecare data, pana in fata blocului.

In cazul asta eu m-am bucurat ca nu am avut de plata 100km suplimentari, Calafatul fiind la marginea inutila a judetului Dolj. Speram ca podul peste Dunare va schimba ceva, dar inca nu...

Link spre comentariu

Tuburi de iluminat.

Alea trebuie ambalate in cutie serioasă. Cum ar fi să trimiteți ouă și să dați vina pe curier că au ajuns omleta?

Au mii de colete de manipulat dintr-o mașină în alta și nu stă nimeni să le bibileasca. Au un grafic și trebuie să îl respecte.

In ultimul timp parcă e ceva mai bine față de anii trecuți.

TBA810 ? :95

Editat de Defro
Link spre comentariu
La 16.09.2020 la 22:59, mojnost a spus:

Multumesc pentru efort.

Fara nici un repros dar dureaza prea mult o cumparatura la comun, am mai facut de unul singur o comanda la belgieni pe 14.09, transportul e doar 20 eur insa nu stiam ca preturile sunt fara TVA asa ca m-am trezit cu inca un plus de 30 eur la suma finala.

Cam in cat timp ajunge un colet de la ei si cu ce firma de curierat vine?

Dureaza prea mult o cumparatura...ma intreb la mod general, nu la persoana, de ce sa fie rapida livrarea cand marea majoritate a cumparatorilor le vor vinde, sau vor fi sortate in cutiute visand la proiecte niciodata realizate. Dar multumiti ca s-a mai diversificat stocul.Un pic am avut si eu aceasta experienta candva.

Link spre comentariu

@simson: Apreciez "optimismul". Partial ma regasesc si eu, dar nu din lipsa de chef de munca, ci depasit de multe alte lucruri ce-mi rapesc timpul. 

Prezumptia de vinovatie insa adresata la modul generic nu prea era necesara...si nu e treaba noastra ce face fiecare cu ce comanda.

Pe de alta parte...am spus deja ca e ultimul group buy pe care il fac. Poate vor mai fi si alti colegi care au timp de pierdut timpul.

Link spre comentariu
33 minutes ago, carageae said:

@simson: Apreciez "optimismul". Partial ma regasesc si eu, dar nu din lipsa de chef de munca, ci depasit de multe alte lucruri ce-mi rapesc timpul. 

Prezumptia de vinovatie insa adresata la modul generic nu prea era necesara...si nu e treaba noastra ce face fiecare cu ce comanda.

Pe de alta parte...am spus deja ca e ultimul group buy pe care il fac. Poate vor mai fi si alti colegi care au timp de pierdut timpul.

Cred ca este pacat sa fie ultimul group buy. Deja tu esti un client de baza pentru acel magazin si asta stii bine cat de mult conteaza. Aici pe forum iar esti un membru care prezinta incredere deci mai usor adera userii daca faci tu un group buy. Nu zic, tu desfasori o munca benvola destul de consistenta, dar ... pomana se plateste! :rade:

Fiecare are dreptul sa faca ce doreste cu lampile (le vinde, le pune la pastrare etc.) nu este nimic de condamnat. 

Link spre comentariu
La 18.09.2020 la 19:51, simson a spus:

ma intreb la mod general, nu la persoana, de ce sa fie rapida livrarea

Tot ce am luat este pentru eBay, in special cutii de tuburi ca n-am reusit cu vreo tipografie nici macar sa-mi dea o oferta de pret. Asa ca am luat de la begieni 1000 buc, din pacate acestia au doar cutii mari si foarte mari. De la 0,08 eur cutia, cu TVA si transport se apropie de 1 leu/buc.

Link spre comentariu

A ajuns pachetul, prin ele o  lampa 6AM6S TFK alba si doua 35C5 RCA defecte - curentul G2 foarte mare, niște ECH11 n-am putut sa le verific din lipsa de soclu pentru a face un adaptor. Sunt pe drum din China niște socluri ceva mai rare, sper sa ajuna pana da zapada.

screen-current-much-over-3m-A.jpg

too-much-screen-current.jpg

white-6am6s.jpg

Si una buna: 35C5_#3.pdf

Editat de mojnost
adaugare
Link spre comentariu

Se mai intampla, si eu am patit, de data asta chiar cu 5 bucati. Dar au spus ca le vor adauga in turele urmatoare. Ceea ce au si facut in trecut, probabil asa vor face si cu cele masurate si dovedite defecte. Sunt si eu constienti ca o marfa de atatea decenii se poate deteriora si stand pur si simplu pe raft. Nu mai iau in calcul posibile manipulari gresite in depozit etc.

Eu voi mai colabora cu ei, dar o voi face in serii mici, de 3-4 persoane, din prietenii locali.

Insa topicul poate ramane deschis si daca doreste altcineva sa faca un grup in continuare, e binevenit sa scrie aici. Poate o sa comand si eu cate ceva :D 
Am dubii si pt. o a sasea lampa PL82, nu e albita, are oglinda ok, dar e mult mai mica suprafata si cam difuza pe margini, am zis ca o s-o alimentez intai...aveti idee daca poate fi asta o problema?

PL82x5 albite.jpg

Editat de carageae
adaugare text
Link spre comentariu
Acum 7 ore, carageae a spus:

cam difuza pe margini

Daca acea difuzie da spre alb inseamna ca are aer si e buna de aruncat, am multe sute de tuburi in starea asta, cu oglinda care a inceput sa se retraga si de unde s-a retras ramane o tenta de alb laptos mai mult sau mai putin transparent. Fara sa fie sparte/fisurate, cred ca iau aer pe langa pini.

Daca doriti trimiteti tuburile la care aveti dubii si vi le restitui impreuna cu pdf si excel cu toate datele Dar sa intrebat inainte pentru ca nu am inca adaptoare pentru toate tipurile se socluri, decamdata am pentru heptal, noval, octal, loctal si gu50, astept din China inca 2 tipuri de socluri. In schimbul efortului pe care l-ati facut cu group buy.

Am trimis aseara un email la belgieni, in care le-am scris de tuburile defecte, un fel de instiintare fara sa le cer nimic, si mi-au restituit deja prin paypal 3,29EUR, nu stiu cum au calculat ca e mai putin decat ar trebui, inteleg ca nu le masoara dar ar putea sa deschida cutiile inainte de expediere si sa nu trimita tuburi albe. Macar sunt preturi minuscule, am avut oferta sa cumpar niste tuburi cu 50USD bucata si le-am fefuzat, nu mi-au placut masuratorile si aspectul, le-a vandut ulterior la licitatie cu peste 100USD/buc, acolo pacaleala, vandute ca ”untested, not my area of expertise, sell as is, no return accepted”.

Asa arata adaptoarele de soclu, intra pe șina in conectorul mama al aparatului.

[url=https://postimg.cc/Ff5SRcmT][img]https://i.postimg.cc/Ff5SRcmT/2-1.jpg[/img][/url]

Link spre comentariu

O metoda de testare a tuburilor gazoase ar fi masurarea Ig1 dar e necesar un aparat care masoara bine in gama 10nA-20 microA, insa si mai buna este metoda de masurare a variatiei curentului anodic, se alimenteaza tubul cu surse si negativarea se da direct de la sursa apoi printr-o rezistenta de 1M2, daca variatia curentului anodic e sub 2% vacuumul e excelent, pana in 5% e foarte bine, pana in 20% e discutabil -tubul poate functiona sau nu in functie de schema, la tuburile la care e vizibila micsorarea oglinzii aceasta variatie va fi foarte mare, 50-100%.

Probabil metoda functioneaza si cu bias catodic si variatia rezistentei de grila, n-am incercat, se elmina asfel sursa de negativare.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări