Daniel_sv Postat Septembrie 8, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2019 Freza am luat-o pt mine. Eu am service auto, dar imi plac prelucrarile si mai construiesc cate ceva. Am facut un cnc si l-am vandut pt ca nu mai era ce doream eu. Freza este wema de prin belgia in stare excelenta. Nu prea s-a lucrat cu ea dupa cum arata. Ce am de gand sa fac cu ea? Habar n-am! Orice o sa am nevoie. Poate o sa mai fac un cnc. Freza ramane manuala si nu cnc. Ps: am pus o poza si cu strungul pe care il am. Asa ca idee! Link spre comentariu
andreigradu Postat Septembrie 8, 2019 Partajează Postat Septembrie 8, 2019 (editat) Ai acolo cutie de viteze sa le amesteci in orice fel vrei tu.... Scula arata bine, poti sa faci automatizare CNC pe ea, cu posibilitate de decuplare si lucru Manual, e cea mai buna solutie sa ai o masina care merge CNC si Manual in acelasi timp... ... Daca ai un service-auto, nu ai timp de freza si CNC.... sunt fraierii gramada la usa.... Am si eu cativa prieteni varza la mecanica care cred ca la service e angajat Dumnezeu si merg cu portofelul plin.... 1000 lei lejer ..... Ai mare noroc ..... Arde-i pe naivi pana raman cu bani de paine si apa plata.... ..... P.S. 120 lei / ora manopera ... La asta se adauga piesele la care service-ul mai are minim 30-40% ados comercial ( 30% e discountul ala de la pretul de lista pe care ti-l da Autonet, Unix, etc pentru ca cumperi lunar de peste 2-3000lei ) Editat Septembrie 8, 2019 de andreigradu Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Septembrie 8, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2019 Acum 2 ore, andreigradu a spus: Ai acolo cutie de viteze sa le amesteci in orice fel vrei tu.... Scula arata bine, poti sa faci automatizare CNC pe ea, cu posibilitate de decuplare si lucru Manual, e cea mai buna solutie sa ai o masina care merge CNC si Manual in acelasi timp... ... Daca ai un service-auto, nu ai timp de freza si CNC.... sunt fraierii gramada la usa.... Am si eu cativa prieteni varza la mecanica care cred ca la service e angajat Dumnezeu si merg cu portofelul plin.... 1000 lei lejer ..... Ai mare noroc ..... Arde-i pe naivi pana raman cu bani de paine si apa plata.... ..... P.S. 120 lei / ora manopera ... La asta se adauga piesele la care service-ul mai are minim 30-40% ados comercial ( 30% e discountul ala de la pretul de lista pe care ti-l da Autonet, Unix, etc pentru ca cumperi lunar de peste 2-3000lei ) Nu e asa usor cu service-ul cum ... poate pare. Eu merg pe ideea ca calitatea este pe primul loc, iar pretul o sa vina de la sine. Insa asta e alta discutie. Revenind la intrebarea initiala care era daca este vreo fomula mai simpla intre diametrul sculei care aschiaza si turatie.... Si chiar avans.... Probabil este dar as vrea ceva simplu ca nu fac piese de avioane.... Link spre comentariu
emil.gabor Postat Septembrie 8, 2019 Partajează Postat Septembrie 8, 2019 Sunt Multe formule si pe cine intrebi iti va spune altceva . Daca ai simt tehnic intr-o luna o sa iti dai seama ce la ce turații si avans . Daca nu ai simt, nu o sa iti dai seama nici in 40ani . Daca ai posibilitatea sa cumperi freze de carbură de pe la piețe si targuri, cumpărăle , părerea mea ca sunt mult mai iertătoare la turații/avans , decât hss, plus de asta la freza de hss fără emulsie o prăjești in 2 minute . Link spre comentariu
andreigradu Postat Septembrie 9, 2019 Partajează Postat Septembrie 9, 2019 La cutut zburator nu am zarit calcule speciale. Pot spune ca se calculeaza ca si o freza cu 1 dinte. Diametru de lucru, Viteza, avans. Cauta tabele gata facute pentru freza cu 1 dinte si materiale diverse. Ai probabil un 30-50mm diametrul sculei. ... calcularea e in Inch / min, deci o vei transforma prin inmultire cu 25.40 ( 1 Inch = 25.40mm )ca sa iti rezule mm / min https://goodcalculators.com/speeds-feeds-calculator/ ... si mai ai si aici ceva... http://www.mitsubishicarbide.com/en/technical_information/tec_rotating_tools/face_mills/tec_milling_formula/tec_milling_formula Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Septembrie 13, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2019 Astazi cand incercam sa fac un plan am observat ca intre 2 treceri alaturate exista o denivelare nu doar vizuala ci se simte cu mana. Cred ca axa z nu este verticala. Am pus o placa de control pe x,y ca in poze si am mers cu comparatorul si este abatere sub o sutime. Deci ok. Se mai vede in poze si imbinarea de pe axa z pe unde as putea umbla cumva sa reglez verticalitatea. Inca nu am apucat sa fac un test cu comparatorul montat in locul frezei si sa-l rotesc sa vad ce abatere am. Cred ca maine o sa testez. Intrebarea ar fi cum sa corectez? Axa z are doua imbinari (una sus si una jos) de unde cumva trebuie sa fac corectia... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 (editat) Mai corect cred ca se poate spune ca axa spindelului nu`i perpendiculara pe planul mesei. Nu stiu cum se regleaza la asta perpendicularitatea, din masa posibil. Hmmm, coloana e prinsa in 4 imbusuri, acolo posibil e de lucrat, definitiv si bine...sabarul Editat Septembrie 13, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Septembrie 14, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2019 (editat) Am facut testul cu comparatorul pe spindle. Diferenta 5 sutimi. Am bagat in spate 4 foi de staniol si este sub o sutime abaterea. Indata fac niste teste sa vad in prantica ce se intampla. Oare poate sa ramana asa sau.... Sabar obligatoriu. edit 1: Am facut teste si s-a imbunatatit dar tot mai avea denivelare. Am mai bagat inca 5 bucati si acum denivelarea este cam tot asa ca fara cele 5 doar invers. Deci o sa socot 2 si mai revin cu rezultatul. Sper sa fie bine pana la urma. edit 2: Am scos 2 fasii de staniol si am facut un plan si a iesit perfect. Deocamdata o las asa si vedem daca se decalibreaza. Nu avem telefonul insa maine fac o poza sa vedeti cam ce a iesit. Editat Septembrie 14, 2019 de danieltnokia2000 Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Aprilie 4, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Buna. La freza cu pricina am observat ca partea de jos a capului de frezare se incalzea foarte tare. Dupa o ora de functionare frigea. Si parca facea si ceva zgomot. Am desfacut sa vad ce-i cu rulmentii si se pare ca cineva inaintea mea a strans jocul prea tare la rumenti si s-au omorat. Sunt conici si pe camasa pare ca a murit cimentajul. Treaba interesanta este ca rulmentii sunt o serie in inch. Am cautat ceva pe net si am gasit seria cu pricina doar pe ebay. Mai caut si o sa gasesc altii pana la urma. Intrebarea ar fi: dupa montaj cum reglez corect strangerea/jocul rulmentilor ca sa nu ii distrug si pe cei noi. La strung cand am schimbat rulmentii am lasat un joc radial de 3 sutimi si merge ok. La freza ma gandesc ca nu o fi diferenta deoarece lucreaza cam la fel. Daca gresesc va rog sa ma ajutati sa fac operatiunea corect. Asta este rulmentul: Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Aprilie 6, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Pana la urma avand in vedere ca o sa dureze pana gasesc rulmenti si mai am nevoie de freza am hotarat si am montat inapoi vechii rulmenti. Am lasat un joc de 1 sutime si totul ok. Nu se mai incalzeste lagarul insa am alta problema. Fulia de antrenare are niste caneluri care nu sunt foarte fixe pe ax. In sarcina cand freza nu acopera toata suprafata de aschiere, adica portiunea frezata este mai mica decat diametrul frezei si nu numai, face o bataie. Adica practic axul merge inainte si inapoi in raport cu fulia. Cum se rezolva aceasta problema.... daca ii pun vaselina mai multa acolo oare se micsoreaza zgomotul sau cum este de facut? Merge foarte silentios insa bataia aia ma omoara si cred ca nici nu este buna pe termen lung.... Editat Aprilie 6, 2020 de Daniel_sv Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 4 ore, Daniel_sv a spus: Pana la urma avand in vedere ca o sa dureze pana gasesc rulmenti si mai am nevoie de freza am hotarat si am montat inapoi vechii rulmenti. Am lasat un joc de 1 sutime si totul ok. Nu se mai incalzeste lagarul insa am alta problema. Fulia de antrenare are niste caneluri care nu sunt foarte fixe pe ax. In sarcina cand freza nu acopera toata suprafata de aschiere, adica portiunea frezata este mai mica decat diametrul frezei si nu numai, face o bataie. Adica practic axul merge inainte si inapoi in raport cu fulia. Cum se rezolva aceasta problema.... daca ii pun vaselina mai multa acolo oare se micsoreaza zgomotul sau cum este de facut? Merge foarte silentios insa bataia aia ma omoara si cred ca nici nu este buna pe termen lung.... Ai acolo a freza finuță merita pus la punct, cel mai bună opțiune sa contactezi o firmă sau cineva cine poate reface canelurile, acolo se impacteaza si cu timp jocul devine mai mare. Am mai văzut si pe freza mai mari aceste probleme. cat despre schimbare rulmenti recomand acest video făcut de robertrenz, are multe detalii merita studiat dacă sti engleza. Succes! Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Aprilie 8, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Am rezolvat cumva problema. Este mai complicat de rezolvat dar ideea este ca intre ax si fulie am pus 2 oringuri mai fixe si nu mai oscileaza. O sa vedem cat rezista :D `Daca o sa fie cineva interesat de solutie pot face niste poze... Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Aprilie 30, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Astazi am reparat / curatat sistemul de emulsie la strung si vreau sa-l fac si pe cel de la freza. Freza asta a avut multe treburi cu curentul. Fiind din belgia avea motoare trifazice la 220. Mototrul de la pompa nu face exceptie insa are pe eticheta si 380. Pun o poza cu eticheta si cum este legat poate imi poate spune cineva daca este legat bine pt trifazic romania . Multumesc! nu merge sa incarc poze. pe eticheta scrie 220 380 si este legat triunghi (cu 3 punti). Editat Aprilie 30, 2020 de Daniel_sv Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Na, schimbi puntile alea, daca`s paralele le pui perpendicular pe pozitia actuala, doar 2 trebuie ca sa`l faci stea. Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Aprilie 30, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 1 minut, Ion_Bumbu a spus: Na, schimbi puntile alea, daca`s paralele le pui perpendicular pe pozitia actuala, doar 2 trebuie ca sa`l faci stea. stiu ca sunt 2 posibilitati. Dar ma gandeam sa-l pun din prima bine... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum