Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freza Wema

Daniel_sv

Postări Recomandate

Acum 31 minute, Ion_Bumbu a spus:

Trafo trifazic coboritor de tensiune...

Eu as face autotraf trifazat coborator... mai ieftin comparativ cu celelalte 2 solutii...dat fiind si curentul motorului -1,8A-ar rezulta o constructie destul de compacta si pe la 6-7 kg greutate...insa,cea mai eleganta solutie este VDF!...si cea mai scumpa!

Link spre comentariu

Corect, m`a luat gura pe dinainte din obisnuinta cu traful!

Autotraful este cea mai simpla si ieftina solutie, de protectia suplimentara a trafo aici nu`i nevoie.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

Motorul este la 220Vac trifazic.

La noi trifazicul era 380Vac pe vremea cind monofazicul era 220Vac.

Acuma este 400Vac.

Pai atunci cum or fi gândit ăștia mașină din moment ce la frezare motorul are și 380 iar asta de avans doar 220.

Link spre comentariu

Aceasta freza a fost facuta de producator pentru o tara in care sistemul trifazat este 3x220v nu 3x380v ca la noi de aceea ati gasit si motorul frezei legat in triunghi in loc sa fie legat in stea si varianta cea mai ieftina este sa cautati un transformator coborator 3x380v/3x220v sau daca gasiti un alt motor pentru avans.

Link spre comentariu
Acum 38 minute, valivoi a spus:

Aceasta freza a fost facuta de producator pentru o tara in care sistemul trifazat este 3x220v nu 3x380v ca la noi de aceea ati gasit si motorul frezei legat in triunghi in loc sa fie legat in stea si varianta cea mai ieftina este sa cautati un transformator coborator 3x380v/3x220v sau daca gasiti un alt motor pentru avans.

m-am uitat dupa un transformator si nu gasesc nicaieri. Sa iau alt motor ar fi o varianta insa sigur trebuie facute niste adaptari. Cred ca o sa merg pe varianta cu VFD. 1.5kw VFD credeti ca ajunge?

Link spre comentariu

Merge cu 3 trafo/autotrafo de 400/220Vac... daca nu gasesti de gata, sau...poate iti face cineva unu pe comanda.

Motorul acela este de aprox 400W.

Mai merge si cu 3 trafo 230Vac/230Vac, legate intre faza si nul primarele iar secundarele in triunghi.

Astea ar fi mai usor de gasit, sint trafo separatoare.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

Merge cu 3 trafo/autotrafo de 400/220Vac... daca nu gasesti de gata, sau...poate iti face cineva unu pe comanda.

Motorul acela este de aprox 400W.

Mai merge si cu 3 trafo 230Vac/230Vac, legate intre faza si nul primarele iar secundarele in triunghi.

Astea ar fi mai usor de gasit, sint trafo separatoare.

Nu stiucum sa rezolv problema.Daca cineva poate sa ma ajute cu piesa/piesel contra cost atunci e ok.

Link spre comentariu

Îmi rămân 2 variante. 1. Găsesc un traf sau poate îmi face cineva unul. 2 cumpăr un vfd. Sa schimb motorul este mai complicat. Dacă știți pe cineva care poate face un traf din acesta aș merge pe varianta asta pt că-i ușor de pus și vor merge comenzile electrice din dotare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări