Vizitator Nicoo Paraschiv Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 Buna. Traiesc intr-un apartament de bloc, cu bucătăria si baia despărțite doar printr-o sufragerie. De cateva saptamani, apa se duce tot mai greu din ghiuveta de la baie, în special daca e multa, tinzând chiar sa ramana pe loc. Recent situația s-a înrăutățit, eu având multă apă acumulată în chiuvetă plină de rămășițe arse de nuca de cocos, și înainte de asta am introdus într-un lighean bicarbonat de sodiu și apă, care au făcut multă spuma si pe care am varsat-o in cada. Tin sa mentionez ca, in tot acest timp, ghiuveta de la baie merge fara probleme, neavând nici un fel de întârziere. Este posibil ca apa care s-a scurs, din acel moment, din ghiuveta de la bucătărie, sa fi contribuit cumva la acea spuma si sa fi creat un dop gigantic de spuma in interiorul retelei care stă blocat? Multumesc in avans pentru lamuriri si sfaturi! Link spre comentariu
validae Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Dacă aveţi furtun flexibil de scurgere la chiuvetă (foarte probabil), apucaţi de porţiunea ce atîrnă sub chiuvetă şi cu chiuveta plină pe jumătate cu apă, ridicaţi şi coborâţi ritmic şi repede furtunul, agitându-l ca şi cum l-aţi scutura.Astfel ajutaţi la deblocarea resturilor rămase eventual în pliurile furtunului.Dacă nu observaţi nicio îmbunătăţire, atunci luaţi o ţepuşă de frigărui (un băţ lung şi subţire) şi introducându-l prin una din găurile de scurgere ale sitei chiuvetei, agitaţ-l prin rotire uşoară în timp ce daţi drumul la apă în chiuvetă.E posibil să se fi strâns mizerii chiar în zona sitei, fiindcă acolo trece şi şurubul de fixare şi se mai blochează uneori resturi mai mari.Repetaţi şi în alte găuri din sită.Dacă nici acum nu se duce apa mai repede, aveţi şeava de scurgere dintre cele două camere înfundată şi trebuie introdus un cablu de oţel prin ea ca să fie desfundată mecanic.Asta o poate face de obicei un instalator, dar dacă vă cumpăraţi un ,,şarpe de desfundat,, cum se numeşte în jargonul instalatorilor, puteţi încerca şi singur(ă).....pentru asta el trebuie introdus direct în racordul de scurgere din perete, scoţâd furtunul chiuvetei, apoi se roteşte cablul în timp ce se introduce tot mai adânc.Periodic se toarnă apă în ţeavă cu grijă şi se observă dacă apa curge uşor, apoi se repetă procedura până se desfundă ţeava... Editat Iulie 30, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Sunt in comert niste plicuri de substante care se toarna in scurgeri, cu apa fiarta si le desfunda. Dizolva grasimi, fire de par, etc. Incearca si cu alea, sunt ~5 lei. E bine sa faci periodic, sa nu lasii sa se formeze dop. Uite aici, sunt si alte marci. Editat Iulie 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 Exact, e sodă caustică.Pentru dopuri serioase, cablul de oţel împletit e sfânt.... Link spre comentariu
Vizitator Nicoo Paraschiv Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Acum 10 ore, validae a spus: Dacă aveţi furtun flexibil de scurgere la chiuvetă (foarte probabil), apucaţi de porţiunea ce atîrnă sub chiuvetă şi cu chiuveta plină pe jumătate cu apă, ridicaţi şi coborâţi ritmic şi repede furtunul, agitându-l ca şi cum l-aţi scutura.Astfel ajutaţi la deblocarea resturilor rămase eventual în pliurile furtunului.Dacă nu observaţi nicio îmbunătăţire, atunci luaţi o ţepuşă de frigărui (un băţ lung şi subţire) şi introducându-l prin una din găurile de scurgere ale sitei chiuvetei, agitaţ-l prin rotire uşoară în timp ce daţi drumul la apă în chiuvetă.E posibil să se fi strâns mizerii chiar în zona sitei, fiindcă acolo trece şi şurubul de fixare şi se mai blochează uneori resturi mai mari.Repetaţi şi în alte găuri din sită.Dacă nici acum nu se duce apa mai repede, aveţi şeava de scurgere dintre cele două camere înfundată şi trebuie introdus un cablu de oţel prin ea ca să fie desfundată mecanic.Asta o poate face de obicei un instalator, dar dacă vă cumpăraţi un ,,şarpe de desfundat,, cum se numeşte în jargonul instalatorilor, puteţi încerca şi singur(ă).....pentru asta el trebuie introdus direct în racordul de scurgere din perete, scoţâd furtunul chiuvetei, apoi se roteşte cablul în timp ce se introduce tot mai adânc.Periodic se toarnă apă în ţeavă cu grijă şi se observă dacă apa curge uşor, apoi se repetă procedura până se desfundă ţeava... E a doua zi, și apa tot greu curge. La chiuvetă din bucătărie am un fel de disc metalic, cu vreo 5 găuri mari prin care se scurge apa. Intr-unul din acele găuri am introdus un băț de ureche, și am scos o chestie neagră, extrem de mirositoare, cel mai probabil de ulei ars de nuca de cocos. Am doar 18 ani, sunt naivă af, și mi-e sincer frica sa umblu in instalatie deoarece mi-e frica sa nu inrautatesc situatia in vreun fel. Tot ce stiu e ca dupa ce apa se scurge, o aud cum in maxim 5 secunde se duce de tot, prin interiorul furtunului. Mi-e tare frica sa nu ma complic, în caz că situația nu e chiar asa de gravă, deși nu stiu ce sa zic.. P.s.: cu vreo doi centimetri in josul topului metalic de la ghiuveta, eu pot distinge un fel de panza "pufoasa", neagră, prin care apa se scurge extrem de greu, deși scurgerea totala din interiorul rețelei ia maxim 5 secunde. De-asemenea, recent, când am folosit apa calda in loc de rece pentru vreo 20 de minute (cu pauze), apa din bucătărie nu mai merge, deși apa nu parea oprita, ca se auzeau zgomote in interior, constante. La început se auzeau mai tare, iar după un timp apareau miscari bruste ale apei scurse prin robinet, după care se aude un zgomot lin, încet, constant, venit doar din interior. Iar apa de la ghiuveta de la baie a mai avut, tot de ieri, faze de-astea, dar si-a revenit de fiecare dată și s-a scurs ulterior apa prin el, însă la început se scurgea galbenă. Ce ar putea cauza toate aceste fenomene descrise de mine? :( !!! P.S. 2: cand spun "apa", ma refer la apa in general, pentru că cea din bazinul ghiuvetei s-a scurs de ieri. Editat Iulie 30, 2019 de Nicoo Paraschiv Link spre comentariu
validae Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 Chemaţi pe cineva (vecin, prieten, instalator) care ştie să schimbe furtunul de scurgere al chiuvetei care se scurge greu.Are nevoie de doar o şurubelniţă, cu care se deşurubează şurubul din mijlocul sitei de scurgere....apoi un furtun nou costă cam 7-8 Lei şi se montează în cinci minute. Link spre comentariu
Vizitator Nicoo Paraschiv Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Acum 11 minute, validae a spus: Chemaţi pe cineva (vecin, prieten, instalator) care ştie să schimbe furtunul de scurgere al chiuvetei care se scurge greu.Are nevoie de doar o şurubelniţă, cu care se deşurubează şurubul din mijlocul sitei de scurgere....apoi un furtun nou costă cam 7-8 Lei şi se montează în cinci minute. Eu nu stiu sigur daca chiar am probleme in furtun, stiu doar ca spre deosebire de prima parte din scurgere, cea dinspre discul metalic cu 5 găuri, apa se scurge foarte încet, și că tot acolo se afla acea pânză neagră, iar prin interiorul furtunului se scurge in maxim 5 secunde. Cum pot sa imi dau seama daca am intr-adevar probleme in furtun, fără să fie nevoie sa chem pe cineva, sa demontez ceva si/sau sa modific vizibil? Edit: De-asemenea, am facut un videoclip al funcționării acesteia in acest moment: https://streamable.com/92dgw Zgomotele mai tari vin din interiorul robinetului si sunt relativ sacadate. In mod vizibil, apa curge normal, fără să fie colorata, și încă se acumulează rapid in ghiuveta, ca si cand as fi pus un dop in locul discului de metal. Editat Iulie 30, 2019 de Nicoo Paraschiv Link spre comentariu
validae Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Sub chiuvetă, furtunul scurgerii are o piuliţă mare de plastic ce poate fi deşurubată manual, se deşurubează acea piuliţă şi se inspectează interiorul furtunului şi starea sitei, fiindcă odată dat jos furtunul se poate vedea dacă sita e înfundată.Ar trebui să se vadă clar prin ea, iar dacă e înfundată se desfundă cu un băţ şi apă cu presiune. Editat Iulie 30, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Nicoo Paraschiv Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Acum 4 minute, validae a spus: Sub chiuvetă, furtunul scurgerii are o piuliţă mare de plastic ce poate fi deşurubată manual, se deşurubează acea piuliţă şi se inspectează interiorul furtunului şi starea sitei, fiindcă odată dat jos furtunul se poate vedea dacă sita e înfundată.Ar trebui să se vadă clar prin ea, iar dacă e înfundată se desfundă cu un băţ şi apă cu presiune. Dacă o desurubez, sunt sanse sa curgă apa de acolo? Pentru ca mai mult ca sigur o sa miroasă oribil daca e asa, mai ales pentru ca am furtunul de cel puțin 10 ani. De-asemenea, cum pot sa folosesc apa cu presiune daca eu am doar dusul de la baie in acest sens? :( Probabil am uitat sa zic ca nu locuiesc singura, ci cu părinții, pentru următoarele două luni.. Editat Iulie 30, 2019 de Nicoo Paraschiv Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 Dar cu desfundatoarea ati incercat? Poare sare dopul si o mai lungiti putin. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 Presupun ca sub chiuveta dvs se afla un sistem asemanator cu cel din poza....acel capac inferior se desface si se curata de resturi tot tubul... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Sau poate ai asa ceva, asta e tot. Desfa piulita de care zicea Validae si vezi jegul din furtun. Ai aici si in varianta desfacuta, si in varianta nedesfacuta, ca sa stii care e piulita mare de care se vorbeste. Toata jucaria asta a costat 7 sau 8 lei. Editat Iulie 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Nicoo Paraschiv Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Acum 9 minute, Director a spus: Sau poate ai asa ceva, asta e tot. Desfa piulita de care zicea Validae si vezi jegul din furtun. Ai aici si in varianta desfacuta, si in varianta nedesfacuta, ca sa stii care e piulita mare de care se vorbeste. Toata jucaria asta a costat 7 sau 8 lei. Asa arata si furtunul meu, doar ca mi-e frica sa nu iasa foarte multă apă sau mai stiu eu ce, pentru că toate robinetele de la ghiuvetele respective fac zgomote foarte sacadate in timp de curge apa, parca se chinuie sa treaca de cine stie ce obstacole.. Dacă îl desfac si iese dita mai clabucul de-acolo? Daca fac inundație si scap din greseala tubul? Ce fac??!?!! stiu ca suna troll, doar ca in viata mea nu am mai facut asa ceva si nu stiu la ce sa ma astept.. Editat Iulie 30, 2019 de Nicoo Paraschiv Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Daca aveti acces la teava in care se infige furtunul gofrat turnati apa dintr-o sticla de 2l .Daca se umple si nu se scurge apa e infundata teava la conectarea cu teava magistrala (colectoare).Se ia o sirma de cupru sau Al de 3 mm de exemplu si se actioneaza pentru desfundare (capatul se indoaie ca sa nu faca stricaciuni la teava din perete).Mai umpleti cu apa teava ca sa vedeti daca e tot infundata.Teoretic ar trebui sa se desfunde destul de repede daca nu e f colmatata si cu depuneri.Daca nu se desfunda e gaura de scurgere in magistrala f mica si aveti mizerie acumulata pe teava si tb scoasa.Sa speram ca nu aveti asa ceva ! Editat Iulie 30, 2019 de grosu99 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 Pune o găleată sub chiuvetă şi scoate amărâtul de furtun fără grijă, nu poate curge mare lucru din el.Acolo e doar o scurgere a apei din chiuvetă, nu e apă din instalaţie să facă inundaţie..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum