Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cod Program PIC - prea criptic

Vizitator edyb

Postări Recomandate

Vizitator senoctar

Intradevar se poate vedea memoria si cu proteus. Eu nu am intrat in meniul debug deoarece nu am definit nici o sursa, ci am incarcat doar hex-ul la PIC. Poti lucra cu surse din proiecte MPLAB si altele, dar nu din Hi-Tide (PICC) cum lucrez eu. Se poate configura totusi insa nu m-am chinuit sa invatz linia de comanda a compilatorului.Evident ca este bun pentru incepatori (si nu numai :d )Off-topic :smt011 :Ce problema am avut totusi, si mi se pare ciudata, posibil sa nu simuleze bine instructiuni de gen BSF, BCF. Spre exemplu daca am doua leduri pe RB7 repectiv RB6, daca scriu (in PICC), RB7 = 1; RB6 = 1; compilatorul ar trebui sa genereze ceva de gen BSF PORTB, 7 respectiv BSF PORTB, 6. In fine, aceasta secventa ar trebui sa aprinda abele leduri. Pe motajul real merge, insa in proteus, il inchide pe 7 si il aprinde pe 6. Am testat si pe 4 leduri (RB7, RB6, RB5, RB4). Daca am PORTB = 0xF0; DelayMs(100); RB4 = 1; se prind toate ledurile, apoi nu ar mai trebui sa se intample nimic pentru ca RB4 deja e high, dar cu proteus se sting celelante 3.Asta mi s-a intamplat pe un montaj mai complicat si nu am cercatat problema mai mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucicop

5

• XName

1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări