Vizitator Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) CITAT Dan din Ploiesti: Ce simulare e asta? Adica la ce? Unde e problema cu riplul la sursa asta? Vedeti-va , fratilor, de sanatate si de alte alea... Simularea am facut-o in urma postarii lui SSB: Postat Iulie 18 (editat) Da, ca de obicei. Vechile complicatiuni haudiofile. Clasa A cu rejectia proasta a alimentarii. Filtrare muuuuult supradimensionata în speranța că nu mai ramine nimic zgomot pe alimentare. Filtrarea de capacitate prea mare duce la timpi de conductie infimi pt diode ceea ce duce la necesitatea unor diode rapide. Timpii mici de conductie duc la spike-uri foarte mari de curent prin diode pt a putea transfera în timpii aia scurți puterea necesara ceea ce duce la necesitatea utilizării unor diode foarte mari. Diode rapide combinat cu timpii scurți de conductie duce la spectru foarte larg de frecvente radiate. Spectrul larg radiat (și zgomot indus în liniile de alimentare) duce la necesitatea unor snuber de calitate pe diode. Din care extragem cireasa: Filtrarea de capacitate prea mare duce la timpi de conductie infimi pt diode ceea ce duce la necesitatea unor diode rapide. Neavand nicio masuratoare comparativa in 41 ani de activitate am facut o simulare (asa isi vad de sanatate pensionari, au nevoie de o activitate): EDIT: si bagaciosul 2 Postat Iulie 19 (editat) Eventual mai mergi si la un miting psd Apropo, ai licenta platita pentru programele alea cu care faci simulari? simuleaza si schema de aici si ajuta-l pe zvonac , sau daca nu e un moderator bagat pe topic nu se merita? Editat Iulie 19 de adicontakt Cu asta cu PSD m-ai atins tare, dar ce pretentie sa ai de la unul ca improasca bale in stanga si in dreapta si apoi se plange ca au moderatorii ceva cu el. Daca te duce capul sa scrii pe forum, da si o incercare de descarcare a programelor TINA si LTS. O sa vezi cum chiar producatorii lor le pun la dispozitia oricui. Probabil sunt variante mai simple pt a atrage viitori cumparatori ale celor complexe dupa ce vad avantajele folosirii lor. Schema lui zvonac nu trebuie simulata pt ca este de nivel elementar. Daca citesti atent o sa vezi ca eu am fost cel care i-a spus sa aibe in vedere si recomandarea lui Dxxx cu protectia la intreruperea senzorului. Eu nu cunosteam o schema dar cand a postat-o cirip sau nico am simulat-o. Pun si fisierul ca sa vezi data simularii ce corespunde cu postarea schemei. dar dupa interventiile voastre cocalare de ce sa mai postez? Pt mine ea a aratat ca SSB a vorbit din burta, doar si-a imaginat cum ar fi. La aceeasi sarcina si cresterea capacitatii de 5 ori curentul a crescut cu vreo 2A raportat la 44A iar timpul de conductie a scazut de la aprox 14mS la aprox 13mS. Daca a folosit topicului bine, daca nu, am pierdut cateva zeci de minute din preplinul zilei. Nu inteleg de ce simti tu nevoia sa intri pe majoritatea topicurilor, sa corectezi, sa certi, sa iei peste picior. Ai un statut special pe forum? Esti un baiat prea inteligent ca sa folosesc si pt tine cuvinte neagreate de regulament. EDIT: ca sa nu mai aglomerez topicul lor pun aici o schema pana ii gasesc un loc: Valeu, asta este cu PTC de 120R!!! Nu-l mai sterg. Editat Iulie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate