Vizitator jensen Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 ma bate gandul sa fac o pereche de boxe de camera, ceva sa sune bine la volum mic (muzica mai lenta) am auzit 2 boxe(mai vechi) care sunau binisor - 2 basi de 8" pe 4ohmi legati in serie 1medie de 6toli si 1 inalte, boxele erau pe compresie, iar basii erau separati. Nu tin neaparat sa le fac astea dar alte proiecte nu stiu(astea macar le-am auzit) Puteti sa-mi recomandati ceva proiecte?, ceva tip coloane cu 2 basi de 8" sau 10" Multumesc. PS: momentan am un amplificator Kenwood KA-5040R, dar vreau sa-mi iau un Denon PMA700AE Link spre comentariu
VTP Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 - ce ai auzit si ce poate iesi din mana ta poate sa difere enorm!;- ce experienta ai in domeniu?;- crezi ca te poti apuca de un proect pe 3 cai de la inceput? Stii sa pui la punct un filtru, fara instrumente de masura specifice?- daca asculti la nivel mic, ce genuri de muzica asculti, totusi?- poti sa alegi din proectele site-ului lui Vasile, care-ti poate furniza si cele necesare si eventuale sfaturi.- proecte mai gasesti pe forumurile audio sau in Tehnium 2002 - 2006. Link spre comentariu
Vizitator jensen Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 am mai facut boxe in tinerete, pe la 20 de ani, dar de putere nu de camera.(pe langa altele am terminat o postliceala de electronica,deci stiu sa fac un filtru daca am schema)-daca imi recomandati difuzoarele si schemele ce poate fi greu?-ascult muzica din 70-80pna in 90 si sa zicem jazzun ajutor bun ar fi niste proiecte facute deja de cineva(pretentios)in inteleg clar ce gen de boxe sunt VTP(cu labirinte in interior?)multumesc Link spre comentariu
Sharky Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 nu e chiar un labirit, e un pic mai simplu.Cauta ca sunt proiecte pe forum.Ar fi o idee ca cine le gaseste sa le posteze la sectiunea cu incinte vtp.Alta intrebare: cat de mari vrei sa fie boxele? Link spre comentariu
Vizitator jensen Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 pai aprox 1m inaltime cu dif-uri de 8" sau 10", tot cites de incinte VTP care sunt interesante si laudate.(varianta PA-800K+PCT300 )ce parere aveti? ar satisface nevoile mele?Multumesc Link spre comentariu
Noobsound Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 daca ai bani de aceasta combinatie .. ca un sfat iti pot zice sa nu stai pe ganduri go 4 it.... Pentru simplul fapt ca ar iesii 2 boxe de inalta fidelitate mai bune pe multe planuri decat majoritatea boxelor din comertz pana in 400 euro. Si mai ai si avantajul ca o sa gasesti shema de filtru pe 2 cai gata testata. Incinte VTP are sharky facute el iti poate da mai multe detalii :yawinkle: Daca esti adeptul unui bass mai lung si puternic ti-as sugera sa te orientezi spre difuzoarele tonsil de 10" sau poate 12".. care dupa parerea mea isi merita din plin banii Link spre comentariu
Vizitator jensen Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 Noobsound:am observat ca majoritatea boxelor au nevoie de putin volum(adica de volum putin mai mare ) pt a misca bass-ul si pt a fi auzit, crezi ca pt a nu predomina mediile si inaltele la volum mic ar fi mai bine sa incerc varianta pe 10",12" sau e ok varianta PA-800K+PCT300 ?Multumesc. Link spre comentariu
Sharky Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 eu inca nu le-am pus la punct, tot experimentez cand am timp.Cu pa800 nu am idee cum vor suna.De selenium 8pw3 sunt partial multumit, au medie buna, dar nu prea au bas pe placul meu. E cam lung si amestecat. Probabil din cauza ca are fs si qts mare. Link spre comentariu
Noobsound Postat August 23, 2007 Partajează Postat August 23, 2007 Idea principala la boxe e sa ai un raspuns cat mai liniar in frecventza si varianta pa 800k +pct e super pentru asa ceva.. la varianta cu bass de 10" sau 12" cu difuzoare tonsil o sa ai nevoie si de un dif de medii deci boxa pe 3 cai care ridica costurile. problema cu sunet putin diferit in functie de volum ..nu pot sa ma pronuntz.. da ti-as putea spune ca nu o sa ai probleme atata timp cat o sa folosesti un amplificator cu corectzii pe bass si treble si cu loudness. Link spre comentariu
Golem Postat Septembrie 24, 2007 Partajează Postat Septembrie 24, 2007 Te felicit pt. optiunea ta, doua incinte cu trei cai.Ma bucur ca mai exista cineva care nu vrea 19.1 :toimonster: cu difuzorase de 0,5WX8 buc=total 2500W :snakeman: Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 eu inca nu le-am pus la punct, tot experimentez cand am timp.Cu pa800 nu am idee cum vor suna.De selenium 8pw3 sunt partial multumit, au medie buna, dar nu prea au bas pe placul meu. E cam lung si amestecat. Probabil din cauza ca are fs si qts mare.Observatii:- Qts mare nu reprezinta nici o piedica ptr. VTP! Poti face VTP cu orice woofer cu Qts = 0,1 - 1,2 sau mai mult! Nu este o incinta tip BR ci un horn de oscilatie;- Fs este important cand vrei sa ai un anumit tip de bas: - daca Fs este peste 50-60 Hz, basul este scurt si mai putin pronuntat, mai ales daca suspensia echipajului mobil este tare, ca la 8PW3. In acest caz, incinta se acordeaza mai jos, pentru a ajuta wooferul! La 1.100 mm inaltime, frecventa de acord a incintei este de circa 45 Hz. -daca Fs este mica, asa cum este in cazul PA800K, Fs = 29 Hz, acordul incintei la aceasta frecventa nu amortizeaza suficient echipajul mobil (incarcarea pe spatele membranei este redusa) si puterea suportata se reduce din cauza deplasarilor care duc la depasirea valorii Xmax.Utilizand aceiasi incinta de 1.100 mm cu F = 45 Hz, incarcarea spate a membranei creste si, echipajul mobil este amortizat mai bine. Efectul: un bas clar, nedistorsionat dar suficient de jos.Se poate face usor o proba prin inlocuirea 8PW3 cu 800K in aceiasi incinta!Trebuie sa remarc faptul ca multi constructori au optat pentru 8PW3 pentru claritatea deosebita a basului.Cei care sunt observatori atenti ai amanuntelor stiu ca:- incintele comerciale, in proportie de 90% redau cvasiliniar incepand cu 45 - 50 Hz. - o coborare la 35 - 40 Hz inseamna cresterea pretului ca cateva mii de euro.- majoritatea recomandarilor actuale este de a utiliza un sub in completare, fara a se preciza ca acesta isi are rostul doar pentru HT, nu si pentru inregistrarile muzicale care doar in cazuri f.f.f. rare coboara sub 40Hz, limita fiind 45 Hz.Cineva spunea ca proectul cu 800K +pct 300 este superior incintelor comerciale de 400 euro. Bine executat, cu up-grade la incinta si filtre, puteti adauga fara lipsa de modestie inca un zero la cifra mentionata. Toata chestia tine de executie si finisaje. In gama 2.000 - 4.000 euro am ascultat suficiente incinte pe 2 cai, ca sa pot face aceasta afirmatie. In aceasta gama conteaza in pret, foarte mult, finisajul. deci, totul tine de constructor.SUCCES! Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 Am avut si eu 8pw3 si l-am ascultat mult timp.Midbas si medie avea intradevar corecta si placuta la ureche,muzicala,fara rezonante,dar la bas se observa din prima o lipsa a lui imediat sub 60-70.Tinand cont ca difuzorul ala nu era chiar wofer ,nu vad cum in acest tip de incinta,care se zice ca ajuta joasele cu ~ o octava sub si peste fs dif,s-ar putea scoate bas suficient.Atata timp cat difuzorul nu poate da,sau da foarte atenuat,cutia niciodata nu va 'stii' sa amplifice doar frecv deficitare,si daca ajuta si peste cu octava,atunci am ajuns unde am plecat.Frecv de peste 60-70 sunt redate mai puternic decat cele de 'subbas'.Se simte si la auditii lipsa basului daca nu se ridica din eq sau taie media.Sunt bune dar nu pt muzica de toate genurile.Si la 8pw3 si la pa800 le-am gasit usor 'nod in papura' ca sa nu ma opresc la ele.Doar tw pct300 chiar nu am ce sa-i reprosez(poate doar putin aspectul si si complexitatea putin mai mare la filtre datorita wg-ului),suna bine pe orice,f placut si cu viata.Nu este el cel mai detaliat ,dar la pretul lui este superb. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 Am avut si eu 8pw3 si l-am ascultat mult timp.Midbas si medie avea intradevar corecta si placuta la ureche,muzicala,fara rezonante,dar la bas se observa din prima o lipsa a lui imediat sub 60-70.Tinand cont ca difuzorul ala nu era chiar wofer ,nu vad cum in acest tip de incinta,care se zice ca ajuta joasele cu ~ o octava sub si peste fs dif,s-ar putea scoate bas suficient.Atata timp cat difuzorul nu poate da,sau da foarte atenuat,cutia niciodata nu va 'stii' sa amplifice doar frecv deficitare,si daca ajuta si peste cu octava,atunci am ajuns unde am plecat.Frecv de peste 60-70 sunt redate mai puternic decat cele de 'subbas'.Se simte si la auditii lipsa basului daca nu se ridica din eq sau taie media.Sunt bune dar nu pt muzica de toate genurile.Si la 8pw3 si la pa800 le-am gasit usor 'nod in papura' ca sa nu ma opresc la ele.Doar tw pct300 chiar nu am ce sa-i reprosez(poate doar putin aspectul si si complexitatea putin mai mare la filtre datorita wg-ului),suna bine pe orice,f placut si cu viata.Nu este el cel mai detaliat ,dar la pretul lui este superb.Sincer, e uluitor ce spui! Nu stiu cum ajungi la concluziile astea! Ai masurat direct?Poti sa-mi dai un exemplu de incinta de referinta dupa gustul tau?Ce gen de muzica asculti?Poti detalia "nodurile in papura" la fiecare tip?Ce anume nu detaliaza pct 300? Da-mi un exemplu de tweeter care e mai detaliat!Cum calculezi filtrul daca tweeterul are wave guide? Da-mi, te rog un exemplu vis-a-vis de un filtru pe care l-am utilizat si dat pe forum.e bine, pentru toti cei care lucreaza, sa explicitezi concret ce spui pentru a evita niste greseli! E foarte important, si cred ca toti sunt de acord cu mine in ceea ce priveste necesitatea unor explicatii clare! Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 am incercat pe langa 8pw3 si visaton w200s http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 00s_8.html Fs 30, Qts 0.33. Se vede imediat diferenta la bas. Visatonul e mai puternic si coboara mai bine, fara bubuiala care o face seleniumu. Ce nu imi place la visaton e spl-ul mic. Alta diferenta este ca visatonul nu coloreza sunetul sub 60-70Hz asa cum face seleniumu. La 8pw3 cum trec sub 70Hz sinusul dintr-un "hmmmm" se transforma in "brrrrrrrr". Banuiesc ca sunt armonice care apar din cauza ca m-am bagat sub Fs. Visatonul merge mai bine pana la aporx 45Hz sinusul suna infundat, fara baraituri si de scuturat se scutura tot ce am prin camera daca ii dau cu 100w. Voi incerca pe viitor sa inseriez o rezistenta cu visatonul sa ii cresc Qts pe la 0.7 sa vad ce efect are asupra sunetului. Incinta e lipita, fonoabsorbantul e bine prins cu holtsuruburi, e exclus cazul in care ar vibra ceva si ar provoca zgomote parazite. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 am incercat pe langa 8pw3 si visaton w200shttp://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 00s_8.htmlFs 30, Qts 0.33.Se vede imediat diferenta la bas. Visatonul e mai puternic si coboara mai bine, fara bubuiala care o face seleniumu. Ce nu imi place la visaton e spl-ul mic.Alta diferenta este ca visatonul nu coloreza sunetul sub 60-70Hz asa cum face seleniumu. La 8pw3 cum trec sub 70Hz sinusul dintr-un "hmmmm" se transforma in "brrrrrrrr". Banuiesc ca sunt armonice care apar din cauza ca m-am bagat sub Fs. Visatonul merge mai bine pana la aporx 45Hz sinusul suna infundat, fara baraituri si de scuturat se scutura tot ce am prin camera daca ii dau cu 100w.Voi incerca pe viitor sa inseriez o rezistenta cu visatonul sa ii cresc Qts pe la 0.7 sa vad ce efect are asupra sunetului.Incinta e lipita, fonoabsorbantul e bine prins cu holtsuruburi, e exclus cazul in care ar vibra ceva si ar provoca zgomote parazite.Poti sa-mi spui cum e amplasat materialul fono?Orice in serie cu un woofer il puturoseste! (rezistenta, bobina, etc.) SPL-ul NU creste! M-as mira sa obtii ceva cu rezistenta in serie.Diferentele sunt timbrice, date de faptul ca cele doua woofere sunt diferite ca Fs si genereaza armonici diferite."Daca ii dai cu 100W" se cheama ca auditia este de calitate? sau e un experiment? Cred ca nu se poate distinge nimic clar si corect la 100W!De la circa 50W in regim continuu, chiar si la un woofer de 1.000W apare compresia dinamica prin efect termic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum