Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 1 oră, gauss a spus:

Un coleg de - al meu a murit muscat de o vipera cu corn , prin '84

Aveam o locatie in virf de deal, in zona Oravita unde isi facuse o vipera culcus sub un planseu de beton.

Era pus un afis mare sa`l vada fiecare de la intrare.

Aveam obiceiul sa aruncam citiva bolovani zdraveni in zona unde banuiam ca sta sarpele.

De vreo 2 ori dupa ce am aruncat bolovanul am vazut miscare in iarba iar o data am vazut cum a plecat de pe planseul de beton unde se insorea si s`a ascuns sub el.

Eram incaltati cu bocanci si nu am avut nici un incident cu sarpele acolo, stiam unde este si facind galagie se ascundea.

La Herculane insa un coleg era sa calce pe vipera, n`am reusit sa urcam cu masina si era sarpele fix in mijlocul potecii la soare.

A observat`o abia in ultima clipa dar a scapat nemuscat.

Despre Olhoi Horhoi am mai citit prin literatura rusa, inclusiv cea beletristica, se sustine ca ar fi un vierme electric.

O fi, n`o fi, habar n`am insa de multe ori natura are obiceiul sa`i prin surprindere pe oamenii de stiinta, deci mai asteptam...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 41 minute, Ion_Bumbu a spus:

Aveam o locatie in virf de deal, in zona Oravita unde isi facuse o vipera culcus sub un planseu de beton.

Era pus un afis mare sa`l vada fiecare de la intrare.

Aveam obiceiul sa aruncam citiva bolovani zdraveni in zona unde banuiam ca sta sarpele.

De vreo 2 ori dupa ce am aruncat bolovanul am vazut miscare in iarba iar o data am vazut cum a plecat de pe planseul de beton unde se insorea si s`a ascuns sub el.

Eram incaltati cu bocanci si nu am avut nici un incident cu sarpele acolo, stiam unde este si facind galagie se ascundea.

La Herculane insa un coleg era sa calce pe vipera, n`am reusit sa urcam cu masina si era sarpele fix in mijlocul potecii la soare.

A observat`o abia in ultima clipa dar a scapat nemuscat.

Despre Olhoi Horhoi am mai citit prin literatura rusa, inclusiv cea beletristica, se sustine ca ar fi un vierme electric.

O fi, n`o fi, habar n`am insa de multe ori natura are obiceiul sa`i prin surprindere pe oamenii de stiinta, deci mai asteptam...

Personajul de care am povestit era in tinuta de oras ... , a fost muscat deasupra gleznei . Daca eram acolo , poate scapa . Bocancii sunt de baza . Si lipsa curiozitatii nejustificate , a starnit sarpele , care nu musca decat daca nu poate sa fuga , si nu mai are de ales . In fine ...

P.S. - primul institut infiintat prin decret de Lenin , in luna in care a luat puterea in Rusia , a fost Institutul pentru studierea supranaturalului ... , in subordinea directa a NKVD - ului , creat si el tot atunci , prin " reformarea " Ohranei tzariste . Nu cred ca primul materialist al lumii avea inclinatii spre baliverne si parascovenii ... Exista si astazi , sub alta denumire . Institutul , de el e vorba ... O fi insemnand asta ceva ? Cine stie ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Viermele electric poate fi oarece legendă, dar țiparul electric există. Peștele generează tensiuni de până la 700V. Informatiile sunt la un click distanță. 

...............

Șerpii mici și în general speciile caracteristice zonei temperate nu atacă omul, ci se retrag dacă îi simt prezența. Doar dacă calci pe ei (sau foarte aproape) se sperie și te mușcă ca gest reflex de autoapărare. 

Cei mari din zone tropicale sunt mai agresivi, din câte știu...

Link spre comentariu

La aceia e cu teritoriul ... , musca din instinct . Mai ales cei din jungla , sau padurea amazoniana . Multi pandesc din copaci , camuflati ( mimetism ) de frunzele copioase . Australia " sta " si ea bine ... , are  printre cei mai letali serpi . La muscatura multora se moare in cateva minute ... sufocare prin paralizia muschilor respiratori si stop cardiac . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am vazut si eu citeva documentare pe tema El Cupacabra. Concluziile nu erau batute in cuie, desi mergeau spre o soecie dw ciine. Dovezi directe nu au fist aduse, multe dintre probe fiind contrafacute. Treaba cu modificarea genetica iar e cu semnul intrebarii. Mama natura se apara. Ca o modificare genetica sa persiste, trebuie imperechere cu subiect asemanator, altfel se pierde. Un surdomut are copii normali, un cocosat poate avea copii normali, un retardat poate avea urmasi genii. Pentru ca El Cupacabra sa se raspindeasca ar fi trebuit sa aiba un sir de femele ...Cupacabra.  Apoi intervine genomul, ce nu permite imperechere intre specii diferite. Un om nu se poate imperechea cu o gorila, desi au ADN-ul asemanator si stramos comun. Cu alte cuvinte, chiar daca o modificare genetica viabila a scapat din laborator, avea extrem de putine sanse,  zero practic, sa se perpetueze si s-ar stinge urgent.

Link spre comentariu

Poate , unii dintre voi va amintiti, ca prin anii '70, un pilot de elicopter, survolind padurea ecuatoriala, din Congo, a observat ceva deosebit. A coborit la o altitudine ceva mai joasa pentru a vedea mai bine ,despre ce-i vorba. In momentul cind a coborit suficient  de mult  incit sa-si dea seama, ca ce vazuse la sol era de fapt un sarpe imens,pilotul a luat altitudine. Rotindu-se pe deasupra, facind poze, sarpele s-a ridicat la verticala, atit de mult  incit era aproape  la nivelul la care zbura elicopterul. Pilotul a evitat sarpele,  scapind de ca prin urechile de acului, de atacul sarpelui. 

Stiu ca la vremea respectiva s-a facut mare vilva, unii sustinind, ca totul, n-a fost altceva decit o  poveste de-a pilotului. Stirea a circulat destul de mult, multi spunind, ca nu se poate ca un sarpe sa fie asa de mare. Dupa un timp, stirea s-a stins incetul cu incetul. Din cite-mi amintesc era si o poza  cu sarpele incolacit la sol. Cred ca totul , a fost musamalizat  si pus la pastrare!

Amu' putea, la fel de bine ,sa prelucreze poza prezentindu-ne doar partea cu sarpele  incolacit!Oare cine mai stie ce-fost cu adevatat?

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Zilele trecute a fost prezentat pe canalul Discovery Science un nou material privind incidentul Dyatlov . Destul de extins , fiind de fapt o investigatie a unui personaj non - rus care clameaza experienta in cazuri neelucidate etc . Ideea centrala este ca vinovat ar fi un soi de Yeti rusesc , ipoteza destul de bine documentata , cu multe cercetari , inclusiv in zona - interviuri de la vanatorii care traiesc in locurile respective  , si ocolesc muntele unde s - au intamplat evenimentele , exact in ideea ca evita intalniri cu Menke , asa fiind denumit Yeti - ul din zona ( sper sa nu gresesc denumirea , materialula fost prezentat dupa miezul noptii ) .  Nu ca ar conta , inclin sa cred ca este explicatia cea mai probabila a fi adevarata . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Vorba lui @gauss,toate tarile cu "capul pe umeri" au infiintate institute cu studierea paranormalului,ciudateniilor(chiar si Romania ).In schimb, "pulimii" li se serveste prin scoli,tembeliziune si multe alte cai ca nu exista paranormal,ciudatenii si ca cei care cred asa ceva sunt dusi cu pluta.Din cate se vede si fara ochelari,numarul celor spalati in cap creste vertiginos si a depasit de mult nr "credulilor",ceea ce denota ca masina de spalat merge continuu si cu spor(ma mir ca nu iau crapat rulmentii).

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări