Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legislatie europeana - parasolar detasabil geamuri laterale spate

norad

Postări Recomandate

Va salut,

As vrea sa stiu daca sunt legale in UE si Elvetia parasolarele detasabile puse pe geamurile laterale spate si pe luneta.

Pe geamurile laterale parasolarele sunt ca un ciorap (cautati in google "Detachable Sun shadesox"). Pe luneta, un parasolar oval prins cu ventuze.

Nu este vorba de folie aplicata pe geamuri. Nici nu intentionez sa aplic asa ceva.

Vreau niste raspunsuri pertinente. Eventual daca cineva a fost obligat (si/sau sanctionat) de politie ca se le dea jos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

1

• one

1

• ex.escu

1

Top autori în acest subiect

Unele variante de autoturisme renault ( scenic , megane, laguna,etc.) au fost echipate din fabrica cu jaluzele/perdelute din material sintetic gri perforat care sunt pliate/rulate in portierele spate si la nevoie se trag si se fixeaza cu o clema ;cunosc un caz cu un renault adus din belgia, echipat cu jaluzele, care a trecut testele  la rar-bucuresti fara nici o problema.

In mod normal nu ar trebui sa fie probleme,se gasesc diverse variante de jaluzele ,inclusiv pentru luneta.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Probabil ca a trecut vara si nu mai intereseaza pe nimeni subiectul.

Aceste accesorii sunt omologate si cred ca daca pastrezi ambalajul poti eventual demonstra conformitatea lor.

Eu am vazut pe autostrazi tot felul de improvizatii, gen haine puse in fereastra, caci pentru a proteja copiii de soare utilizezi ce ai la indemana.

Eu am montat jaluzele si in ultima perioada niste folii electrostatice pe geamurile din spate, fara sa imi fac probleme. Normele in general privesc aplicarea foliilor adezive si mai putin a parasolarelor, cred ca este vorba de garanzia de a avea o anumita transparenta, nu de obscuritate totala. Nu am auzit de nimeni care sa fi luat vreo amenda pentru folosirea unui obiect chiar si ne-omologat pentru protectia de soare in cazul ferestrelor posterioare ale masinii. 

Cat priveste aplicarea foliilor pe geamurile anterioare, cunosc un caz in Italia: 80€ amenda, retragerea libretului de circulatie pana la punerea in regula a vehiculului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări