Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv arctic sasiu beko1

damian_sandel68

Postări Recomandate

Buna seara, D lor, tv ul de mai sus are multifunctionalul tda 9345ps n3 3  1913. A avut tubul crt defect (cu descarcari interne). Dupa inlocuire cu altul bun, tensiunile pe catozi sunt diferite (albastrul cu 110v, rosu si galben cu cate 190v) si rastrul lipsaAcest defect a provocat arderea t505,r511 si t507. Am rescris memoria cu toate dumpu rile recomandate, defectul persista. Daca intrerup alimentarea catodului albastru, apare rastrul cu imagine cu niste culori usor de imaginat, iar tensiunile pe rosu si galben revin normale 120v. Mentionez ca sunetul este in toate cazurile, deasemenea si bv.Toate tensiunile, atat din sursa cat si cele auxiliare, sunt ok. O idee , va rog. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• damian_sandel68

4

• iuliantv

2

• dan cod

1

• Nostalgic

1

Top autori în acest subiect

Descarcarile in cinescop au reflectat in traf linii , traful in linia de 8v ce alimenteaza multifunctionaul  , si prin cei 8volti peste care s-au suprapus impulsuri  s-a distrus zona respectiva din procesor .Schimba multifunctionalul.

Link spre comentariu

chassis beko 1?? de ce va este greu unora sa postati modelul de tv daca chassiul nu stiti sa-l identificati,

vezi daca iesirile rgb din multifunctional nu sant protejate de ceva diode,poate unele din acestea sant in scurt,iesirile rgb din multifunctional trebuie sa fie identice sau aproape identice daca nu au fost modificate din service,cativa volti sau sub 1 volt

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Din tda toate tensiunile sunt egale 1,5v, cand decuplez albastrul, toate devin 5v. Am decuplat albastrul si aceeasi poveste.

Dle iuliantv, din neatentie nu am tastat " sasiu beko E1. Sunt sigur ca ati priceput de la bun inceput ce am vrut sa zic!

Link spre comentariu

Masurati iesirile rgb din procesor cu tv oprit daca da între iele am avut un caz asemanator dar tv fusese traznit dadea linie pe iesirea din procesor între GB si iam gasit si teneru  dus pe 8 v tk deci ramîn 2 alternative procesoru sau schimbati totusi placa tk în cel mai fericit caz...

Link spre comentariu
Acum 5 ore, damian_sandel68 a spus:

Din tda toate tensiunile sunt egale 1,5v, cand decuplez albastrul, toate devin 5v. Am decuplat albastrul si aceeasi poveste.

Dle iuliantv, din neatentie nu am tastat " sasiu beko E1. Sunt sigur ca ati priceput de la bun inceput ce am vrut sa zic!

nu am priceput altfel nu faceam ,,caz de necaz,, dupa ce am postat ,am inceput sa caut sa vad ce beko foloseste acel procesor,printre care a rezultat si e1 ,ceea ce a-ti confirmat si dv

daca ecel modul video tk este cu tranzistoare ,va recomand sa le schimbati pe toate 3 sau 6buc daca sant perechi,pe mine m-a chinuit unul ,si pana nu am schimbat  toti tranzistorii nu am facut nimic,cu toate ca pe aparat pareau ok

tubul montat e ok?

puteti testa fiecare culoare in parte 

succes

Link spre comentariu

Am sa incerc sa schimb tranzistorii di final video. Tubul este ok, l am verificat cu dispozitivul de regenerat tk si fiecare catod prin punere la masa! Dupa cum am mentiont mai sus, prin decuplarea alimentarii catodului de albastru, este rastru cu pureci si imagine (cu defecte bine n  teles. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări