Vizitator dani_rosu5 Postat Iulie 26, 2019 Partajează Postat Iulie 26, 2019 Buna ziua, de curand am intrat in posesia unui amp pe tranzistori - Peavey Bandit 112; amplificatorul scoate un bazait jos si nu lasa sa treaca semnalul chitarii prin el. In principiu amplificatorul este impartit in 3 sectiuni principale : 1- preamp, pe placa individuala, 2- partea de effects loop cu un integrat de switching si unul de buffer/preamp, 3-power amp. Power ampul functioneaza ok, amplifica semnalul cum trebuie, iar preampul prin eliminare din circuit ( e legat cu un ribbon cable de restul circuitului) nu modifica simpomele indicate. Concluzia simpla e ca buba provine din partea de effects loop ,initial banuind integratul audio U1A (BA4560) dar dupa o verificare a tensiunilor de alimentare si a pieselor adiacente,cred ca op-ampul nu are nicio problema. Urmatorul suspect este integratul de switching DG211 - inca nu am verificat tensiunile de alimentare ale sale dar urmeaza si asta . Ps: placa si piesele nu prezinta semne de arsura sau degradari evidente Aveti niste sugestii ce sa mai urmaresc? Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 26, 2019 Partajează Postat Iulie 26, 2019 Pune toata schema. Eu nu o am si nu am chef sa rascolesc internetul pt ea. Ai experienta suficienta pt depanare? Link spre comentariu
Vizitator dani_rosu5 Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 https://ibb.co/HgNmBVd https://ibb.co/3dC72r7 https://ibb.co/VT0txwv Nu am cunostiinte in domeniu de specialitate, dar nu e prima data cand lucrez cu circuite audio; in cel mai rau caz fac o proba audio si urmaresc semnalul pana in punctul unde apare zgomotul. Desi Clujul e oras mare.... electronisti nu prea is, iar experientele anterioare nu mi-au lasat o impresie prea buna. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Ce echipamente de testare ai la dispoziție? Mai ai și altceva inafara unui multimetru decent și unei statii/pistol/letcon pt lipirea componentelor? De pe mobil nu reușesc sa vad nimic pe schema. Trebuie sa o copii pe desktop (sper sa pot) și sa o analizez la o rezoluție bună. Voi încerca să te ajut dar va trebui să-mi răspunzi la întrebări facind unele măsurători. Voi reveni în maxim 1h cu întrebări. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Biziitul este unul puternic sau unul usor? Daca este un biziit foarte puternic atunci ai defect in etajul final. Fi atent ca etajul final este unul atipic (gen Crown?) cu iesirea la masa si difuzorul conectat la priza mediana a trafului. Daca este unul mai usor, hai sa gasim de unde vine. Fa urmatoarele teste si spune-mi cind dispare si cind apare din nou zgomotul: --- scurtcircuit la bornele R46 din etalul final sau scoate C21, apoi --- scurtcircuit la bornele R35 din etalul final sau scoate C17, apoi --- scurtcircuit la bornele R8 din etalul final sau scoate C9, apoi --- scurtcircuit la bornele R10 din etalul final sau scoate R4, Astept raspuns....... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) Crest si QSC aveau iesirea la masa si difuzorul pe condensatori, apoi "clonatorii" la greu. Crown aveau groundbridge, un inversor de putere facea masa flotanta, alimentarea intre railuri fiind floating. Astfel etajele finale alimentate STRICT din secundare de forta complet izolate galvanic se puteau insuma in Bridge, masa flotanta fiind comuna pentru ambele etaje finale. Avantaje multiple fata de alimentare simetrica in ceea ce priveste SOA tranzistori finali si excursia Vpp la iesirea etajului final sau a bridge-ului mare. Grounding_Bridge_Topology_original.pdf Editat Iulie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator dani_rosu5 Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 Am shuntat rezistorii indicati mai sus si rezultatele is urmatoarele: R46- sunetul se taie de tot R35-la fel, fara sunet R8-zgomotul scade considerabil R10-scartait foarte puternic Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 (editat) Acum nu sint la calculator ca să verific exact dar as zice ca ori ai probleme pe alimentarea la operaționali ori operaționali defecți, dar așteaptă sa verific exact. Dacă poți identifica alimentarea la operaționali implicați în test încearcă sa pui cite un condesator de 470-1000uF filtrare suplimentara pe fiecare ramura de la alimentarea operaționalilor și vezi efectul. Ps: nu mai știu, mufele - conectorii de semnal sint lipiți direct pe placa sau sint conectați cu fire? Verifica lipiturile la conectorii de semnal, mai ales dacă sint lipiți direct pe placa. S-ar putea sa ai lipituri proaste sau cablaj rupt în jurul lor, mai ale pe conexiunea de masa. Editat Iulie 29, 2019 de sesebe Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 (editat) M-am uitat pe desenul cablajului. Mufele sint lipite direct pe cablaj si deci este posibil ca sa se fi rupt traseul de masa de la mufe. Trebuie verificat cu atentie si eventual (pt siguranta si test) se lipeste un fir de la pinul de masa al rezistorului R35 care se conecteaza pe rind (chiar si fara lipire) pe masele de la mufele de intrare si vazut daca se modifica ceva. Dar cel mai probabil, daca tin cont numai de testul facut pina acum, ai sectiunea A de la U1 - BA4560 , defecta. Daca ai putina indeminare la lipit / dezlipit poti sa-l dai jos si sa vezi daca mai este zgomot (eu ma astept sa nu mai fie) si apoi , cel putin pt test, poti pune in loc cam orice operational dublu in capsula de 8 pini ai pe la indemina. Daca s-a rezolvat astfel problema nu lasa integratul de test ci pune exact cel original (este numai 3lei la TME) pt ca ........sau macar unul apropiat la caracteristici. .............astept sa vad ce-ai mai facut........... Editat Iulie 29, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator dani_rosu5 Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 (editat) Mersi de raspuns Am verificat iarasi tensiunea la U1, suspectul principal, si pe ramura de +15v imi da +11,5v, trebuie sa verific putin zona de alimentare - chiar cand am desfacut ampul,ma gandeam ca e posibila o problema in zona aceea, s-ar putea sa fie chiar aia. Partea de mecanica pare in regula, mufele au fost curatate si fac contact ok, lipiturile par si ele sanatoase. Pana la urmatoarea operatiune, o sa incerc alt OPamp, noroc ca au socketuri si pot sa le scot usor. PS: am bagat un NE5532 si face exact la fel - next step, alimentarea. Editat Iulie 29, 2019 de dani_rosu5 Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 (editat) Verifica cum a spus @sesebe......pe bara de 15v ai condensatori electrolitici devalorizati sau vreo problema cu stabilizatorul de tensiune. Nu schimba integratul pana nu refaci tensiunile corecte. Editat Iulie 29, 2019 de mac01 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 (editat) Si ceilalti operationali de pe placa sint alimentati de pe aceleasi linii, ar trebui sa biriie si cu scurt la R46 si R35 daca erau probleme cu filtrarea, dar nu exclud complet. Pune totusi condesatori suplimentari pe alimentare. Pe alimentarile la ceilalti operationali ai tensiune buna? M-as indoi. Daca faci scurt intre pinul 2 si pinul 3 la U1 ce se intimpla? Ce tensiuni mai sint pe pinii acestui integrat? Editat Iulie 29, 2019 de sesebe Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 Acum 3 ore, dani_rosu5 a spus: Am shuntat rezistorii indicati mai sus si rezultatele is urmatoarele: R46- sunetul se taie de tot R35-la fel, fara sunet R8-zgomotul scade considerabil R10-scartait foarte puternic - asta mi se pare foarte ciudat Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 30, 2019 Partajează Postat Iulie 30, 2019 (editat) Schimbă diodele zenner de 15V , pune unele de 3...5w , americanii au prostul obicei să subdimensioneze acele zenere , lucrează fierbinți , pină nu mai stabilizează sau se fac sirmă. BA/JRC4560 nu este compatibil 100% cu NE5532 . 4560 este un AO " de curent " . Editat Iulie 30, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator dani_rosu5 Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 Revin dupa o perioada in care mi-am tot stors creierii incercand sa aflu de unde e problema x_x Am schimbat zenerele si electroliticii iar problema a persistat; am mai ascultat zgomotul si dupa frecventa si ton am ajuns la concluzia ca e o problema de la alimentare si anume ca undeva pe o ramura de +/-15 V ajunge tensiune unde nu trebuie ; langa conectorul cu 8 pini de la preamp, exista doua jumpere (JP3007 si JP3011) care le-am desfacut alternativ ca sa vad pe care ramura e problema iar la eliminarea lui JP3007 nu am mai avut zgomotul acela. Concluzia mea e ca pe traseul de +15V exista o problema. Imi puteti indica eventual ce sa mai verific? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum