augustin Postat Iulie 26, 2019 Partajează Postat Iulie 26, 2019 (editat) Sanatate ! Tv-ul sa defectat in urma unui soc electric .. Am gasit defect in sursa in secundar : dioda redresoare de pe bara de 12V .. si Tl431 care era in scurt... Dupa inlocuirea lor tensiunile secundare sunt prezente , ledul de stand-by este rosu , dar tv nu pleaca din stand -By .. In secundar am tensiunea de 5V stby si celelalte doua de 5V si 12V le am pe diodele redresoare pana la mosfeti ... Sursa este : AY065D-3HF01 .. Si Main : JUG7.820.1283 As avea nevoie si de schema sursei daca se poate ! Multumesc ! Dupa mai multe sapaturi , am observat ca in secundar mai am o dioda redresoare pe care am o tensiune de 33v care vine la o dioda zelner printr-o rezistenta de 510R . am masurat dioda si este defecta .. Din pacate este SMD si nu vad ce scrie pe ea . pe placa are notatia ZD1 .. Editat Iulie 26, 2019 de augustin Link spre comentariu
yokoono Postat Iulie 26, 2019 Partajează Postat Iulie 26, 2019 Dupa cum spuneti dioda ar trebui sa fie de 33v si tensiunea o foloseste selectorul. Link spre comentariu
augustin Postat Iulie 26, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2019 Am pus o dioda de 33 .. tv functioneaza ... Multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum