Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receiver Kenwood KR 7070

alex26

Postări Recomandate

Cu antena conectata tunerul prinde posturile FM si se si oprește pe post la o cautare automata doar ca se aude extrem de încet, trebuie dat volumul la maxim sa se audă puțin.Pe placa IF am 4 circuite RF-IF = CS5995 echivalente pe schema trecute SL-20575 echivalente cu NTE703A. Tensiunile indicate sunt pini 1si 7 = 17,2 V,   pini 3 si 5= 1,98v, iar pin 8 = 17,9v. Credeți ca sunt bune tensiunile? Va mulțumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

8

• sla

6

• okean

2

• surubarila

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua. Am revenit cu aceeasi problema dar alta intrebare, daca ma poate lumina careva.

Vreau sa las doar primele 2 placi de la tuner, respectiv RF si IF. Am deconectat doar firul de pe placa IF (pct.9 - FM Out) care ducea spre placa MPX. In acest punct am conectat un amplificator extern. Posturile se prind  dar se aude tot extrem de incet. Ar mai trebui deconectate ceva fire de pe placa IF inspre alte placi? Eu m-am gandit ca semnalul de la iesirea IF fiind amplificat de un amplificator extern si nu se aude bine, problema ar fi la una din aceste placi. E corect sau nu? Va multumesc.

Editat de alex26
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Va salut. Problema cu fotocelulele am rezolvat-o cu mult ajutor, respectiv am inseriat un led cu o rezistenta de 470 ohmi si acum am sunet normal. Mai am cateva probleme de rezolvat si am nevoie de ajutorul dvs. :

- la comutarea pe cautare automata nu se opreste pe post . Pe placa auto am verificat tranzistorii Qu11 si Qu12 si sunt ok, dar tensiunea in punctul 16 e de 13,4 v in loc de 0V.  Aceasta tensiune vine de la placa FM IF pct.12, Fm Trigger. Pe filamentul becului din fotocelula CDSU1  am permanent 9,5V, desii ar trebui  0 v la comutarea pe auto.

- pe fm nu  se aprinde becul de stereo chiar si cu semnal maxim

Editat de alex26
Link spre comentariu

Buna ziua. Ma poate lămuri și pe mine cineva mai experimentat, de unde vine semnalul fm care da comanda motorului sa se oprească pe post? Precizez ca tensiunile pe placa auto sunt bune. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări