Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receiver Kenwood KR 7070

alex26

Postări Recomandate

Buna ziua. Dacă ma

puteti ajuta cu o piesa din acest receiver , mai exact sunt 3 bucăți HTV P388-W10-380 și toate măsurate la rece indica o alta valoare. La un capăt se găsește un bec și din toate 3 doar unul mai funcționează, dar nu știu de ce tensiune este, eu am pus in ambele becuri la 6v, iar in capătul opus este o rezistența. Măsurate indica 80 ohmi, 1,3 kohmi și 23 kohmi. Sunt marcate pe schema Cdsc1 și Cdsc2 , aceasta din urma se încălzește puțin . de ceva timp și nu funcționează tunerul deloc , nici pe FM și nici pe AM. 

5D462295-AEA2-48AA-9265-09365AAA53A7.png

2FF4A342-D6D0-49B0-A0F2-B181C5E375DC.png

Editat de alex26
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

8

• sla

6

• okean

2

• surubarila

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Faptul ca tunerul nu mai functioneaza pe nici o banda sigur n-are treaba cu pisele respective.  Schema de mai sus este decodorul stereo, chiar daca acest modul ar avea probleme tot ar trebui sa functioneze partea de AM. Modulul decodor este alimentat la 14V, tensiune care pica pe lampa si rezistenta de 150ohmi din emitorul tranzistoarelor.

Eu as verifica alimentarile, apoi semnalul audio de inainte de decodorul stereo. Aparatul este foarte vechi, probabil ca are condensatoare uscate, pare o schema (care se gaseste pe net) faina, aparat de calitate. Succes!

Editat de sla
Link spre comentariu
Acum 4 ore, alex26 a spus:

Buna ziua. Dacă ma

puteti ajuta cu o piesa din acest receiver , mai exact sunt 3 bucăți HTV P388-W10-380 și toate măsurate la rece indica o alta valoare. La un capăt se găsește un bec și din toate 3 doar unul mai funcționează, dar nu știu de ce tensiune este, eu am pus in ambele becuri la 6v, iar in capătul opus este o rezistența. Măsurate indica 80 ohmi, 1,3 kohmi și 23 kohmi. Sunt marcate pe schema Cdsc1 și Cdsc2 , aceasta din urma se încălzește puțin . de ceva timp și nu funcționează tunetul deloc , nici pe FM și nici pe AM. 

Va salut și mulțumesc pentru postare. Acum câteva zile funcționa doar pe AM. L-am curățat ca era extrem de murdar și acum nu mai vrea nici pe AM.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Caută schema , incepi depanarea cu sursa de alimentare , aparatul este " copt " fiind vechi .

Pentru FM ai folosit o antenă ? Un fir de 1...1,5m .

Link spre comentariu

Amplificatorul audio este OK? Ati incercat celelalte intrari si merg?

Aparatul are multe comutatoare, posibil sa se fi oxidat contactele. Vad ca aparatul este facut modular, eu as verifica alimentarea fiecarui modul, in ideea ca partea audio functioneaza corect (dupa ce am verificat functionarea pe alta intrare externa) : modulul de intrare, FI, decodor. Vad ca astea toate sunt alimentate la 14V. Deci sursa de 14V este prima suspecta. Sigur o sa-i gasiti problema, nu cred ca-i una foarte dificila.

Mai greu e cu piesa aceea din poza, fotocelula, dar restul trebuie sa functioneze fara probleme.

Link spre comentariu

Acum m-am uitat mai atent la niste poze cu interiorul acestui aparat. Asta-i "scula de scula", nu jucarie, e din 1970-71, dar e o adevarata uzina. Toata cinstea pentru producator!

Si eu am un receiver Kenwood mai nou, 5.1,  dar nu-l mai folosesc de cativa ani fiindca n-avea decodor DTS si intrari HDMI. In rest eram multumit de el.

Kenwood e firma serioasa si am doar cuvinte de lauda.

Acum vad ca aparatul are sistem automat de cautare posturi (toate sau numai stereo), cu motoras care invarte condensatorul variabil, solutie pe care eu n-am mai intalnit-o la altii.

Merita reparat.

Eu as incerca inlocuirea fotocelulelor cu bec defecte (daca chiar toate sunt defecte, greu de crezut) cu niste optocuploare (din cele folosite in choppere), dar cu atentie la sens, la plusul de la LED si fototranzistor, cu inserierea unor rezistente care sa limiteze curentul prin LED, respectiv fototranzistor. Dar pana acolo trebuie sa functioneze restul...

Editat de sla
Link spre comentariu

Aveți dreptate cu condensatorii, sunt toți originali, de dimensiuni foarte mari fata de cei de acum dar nu vreau sa ii schimb pentru ca amplificatorul suna foarte foarte bine. Poate cei din sursa ar trebui schimbați și cei de pe lnga piesele care se încălzesc foarte tare. Căutarea la tuner este și automata și e intr-adevăr un amplificator frumos. Nu am

avut timp de el dar voi posta ce am descoperit. Va mulțumesc mult deocamdată pentru postări.

Link spre comentariu

Eu as inlocui becul ars...nu-i mare filozofie, in aparat sunt trei astfel de dispozitive, se gaseste unul bun si se pot trasa caracteristicile...

Fm front end  contine TREI tetrode (mai rar) 3sk22y,  o "antena" de maxim 20-30cm e suficient !

P4DQDsx.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

In schema, la piesa care e folosita pentru MUTIG, pe placa "auto section", este scrisa tensiunea de 9.5V pentru filament (vezi pagina 14 din manualul de service).

Link spre comentariu

Pe vremuri, 92-94 am intilnit un dispzitiv asemanaror in niste receptoare de satelit Eclipse.

Deosebirea era ca in loc de bec avea un LED dar era cu fotorezistenta.

Era folosit ca atenuator de volum reglabil.

Nu se putea desface, era capsulat.

P.S.

Ceva imi scapa, adevarat, nu mai vad asa bine insa filamentele alea sint alimentate prin 220K sau lipseste un punct pe schema?

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Ion_Bumbu a spus:

P.S.

Ceva imi scapa, adevarat, nu mai vad asa bine insa filamentele alea sint alimentate prin 220K sau lipseste un punct pe schema?

Sigur lipseste un punct, acea rezistenta de 220K trebuie legata la bara de +14V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări