naminator2003 Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 Salutare, vreau sa fac si eu un panou pentru o carcasa....Si am cumparat niste table de aluminiu si ar trebui si ele slefuite bine...Cam ce as putea sa folosesc? sa incerc manual?, am cumparat un disc din acela care se pune pe bormasina si la care se prinde smirghelul cu arici... dar la o bormasina cu baterii merge cam greu..Care este ideea, trebuie slefuit pana se face mat?Si abia pe urma se lustriuieste? Link spre comentariu
Stefan Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 citisem in tehnium nu mai stiu ce nr solutii de patinare ale aluminiului .poate stie cineva la ce ma refer :smt006 Link spre comentariu
Alexxx Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 vazusem la cineva pe forum k a lustruit cu un burete de vase, ai putea sa incerci Link spre comentariu
George(sb) Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 daca il dai cu smirgel vei plange dupa el, oricat de fin ar fi smirgelul, daca nu sunt zgarieturile adanci si e doar "aburit", baga-l in solutie de soda caustica Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 Daca suprafata este in stare buna atunci foloseste pasta de lustruit si disc de pasla, preferabil cu o masina de lustruit (pe langa asta poti sa-ti lustruiesti si masina :yawinkle: ).Pasta de lustruit are mai multe granulatii, incepi cu una mai bruta daca trebuie sa indepartezi petele de oxid de AL dupa care folosesti una fina pentru finalizare.Dupa lustruire se obtine o suprafata lucioasa, pentru una mata trebuie eloxata.Insa pentru pastrarea calitatii in timp dupa ce suprafata este lustruita se eloxeaza sau se lacuieste.Pentru eloxare se foloseste soda caustica si se obtine o suprafata argintie mata, ca la majoritatea amplificatoarelor audio sau la Rostov.Daca se adauga si pigmenti atunci se poate eloxa si in alte culori. Link spre comentariu
naminator2003 Postat August 22, 2007 Autor Partajează Postat August 22, 2007 Pai si daca deja am smirgheluit placa ce mai pot sa fac? Daca dau cu discul de pasla si apoi cu pasta de lustruit ce se face? adica operatiunea se face dupa smirgheluire nu? Daca ar fi asa, dupa lustruire as fi tentat sa aplic un lac ceva si gata... sa fie lucioasa..... Daca curat aluminiul cu solutie de soda caustica ce se intampla? Eloxarea mi se pare nu tocmai accesibila, pentru ca dupa cum citesc aici trebuie o placa de plumb (nu chiar asa greu de facut rost) si solutie de acid sulfuric.... Merita facuta eloxarea asta sau se poate face si mai usor? http://www.rhc.ro/vademecum/vademecum.php?r=35&n=1& astept ceva raspunsuri..... mersi..... Link spre comentariu
Blind Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 Nu citim oare aceleasi posturi? Pentru eloxare se foloseste soda caustica si se obtine o suprafata argintie mataPentru aluminiu este nevoie de un lac special sau merge cel pt masina? Link spre comentariu
Vizitator aladin Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 Despre eloxarea aluminiului chiar pe acest site: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=10501 Link spre comentariu
naminator2003 Postat August 23, 2007 Autor Partajează Postat August 23, 2007 Eloxarea in sine pare dificila, deoarece nu am de unde lua acid sulfuric H2SO4 (poate stiti voi de unde).....Am slefuit placa de aluminiu si am bagat-o in soda caustica.... si dupa o reactie cu niste sfaraiala si vapori toxici, placa a devenit mai alba, dar tot se cunosc urmele de la slefuire...De lustruit nu gasesc in oras nici disc de pasla, nici pasta de lustruit.....Ma gandeam sa tin mai mult placa de aluminiu in soda, pana se albeste cat da cat, apoi dau cu un lac si cam gata....Voi ce ziceti.... am zis eloxare iese din discutie ca sunt greu de gasit substantele.. Link spre comentariu
nicul Postat August 23, 2007 Partajează Postat August 23, 2007 eloxare dura e solutia .eloxarea nu e dificila. daca nu o faci tu. eu am facut pe vremuri la atelierele facultatii de electronica in polizu. trebuie sa existe si acum un atelier pe langa vreo uzina care sa faca asta.ideea e ca meseriasul ala mi-a facut o suprafata neagra, cu textura orientata cum nu as fi reusit sa fac singur prea curand. a merita banul.nu a fost nevoie de nici un lac dupa. Link spre comentariu
zal Postat August 24, 2007 Partajează Postat August 24, 2007 Problema principala e daca e vorba de aluminiu sau de dur-aluminiu. Primul, fiind moale nu tine sa-l smirgheluiesti, trebuie eloxat (atentie ca totusi, daca nu e si lacuit, grasimea de pe miini sau lumina soarelui il pot decolora). La al doilea se poate aranja fata numai cu smirghel, sau cu o perie de sirma ptr flex sau masina de gaurit. Si mai frumos iese daca ai unde sa-l sablezi fin. Link spre comentariu
naminator2003 Postat August 24, 2007 Autor Partajează Postat August 24, 2007 Cred ca pana la urma fac cum am zis, eloxarea pt facut acasa e greu....Il smirgheluiesc din ce in ce mai fin... pana la 180 granulatie parca am gasit...Si pe urma il bag in soda caustica, parca il curata il albeste asa.... oricum arata binisior.... si pe urma cu lac auto ceva si gata treaba.... cred ca o sa arate acceptabil.....Cam ce lac auto recomandati? Link spre comentariu
Vizitator aladin Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Dupa ce il slefuiesti bine cu smirghel de granulatie foarte fina, il iei la slefuit cu praf de curatat vesela (pe vremuri ii spuea Tix - intreaba o gospodina ce mai e acum). Folosesti un burete, nu apesi tare, mergi pe cat se poate intr-o singura directie. Procedeul este umed, ai grija sa fie destul de umed praful respectiv.Dupa ce il aduci la stadiul dorit, il speli bine si-l degresezi.Poti incerca din nou elozare, dar solutia de soda caustica trebuie diluata (nu trebuie sa mai fiarba). Din pacate, reactia este dependenta de calitatea sodei caustice si de material, asa ca nu-ti pot da o reteta de dilutie, va trebui sa faci incercari.Lacuirea nu da rezultate prea grozave; in timp lacul poate crapa, mai ales daca placa respectiva se incalzeste si raceste (auminiul are un coeficient de dilatare destul de ridicat). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum