aurel70 Postat August 23, 2019 Partajează Postat August 23, 2019 Ca sa completez raspunsul, asa cum corect a remarcat @sesebe, acest aparat este prevazut cu intrare pentru doza magnetica (MM sau MC). Daca doza este ceramica sau cu cristal, se poate obtine o auditie aproximativa folosind intrarea cu cea mai mare impedanta. Daca aveti nevoie, va putem ajuta. Link spre comentariu
Giony Postat August 23, 2019 Autor Partajează Postat August 23, 2019 Acum 2 minute, aurel70 a spus: Ca sa completez raspunsul, asa cum corect a remarcat @sesebe, acest aparat este prevazut cu intrare pentru doza magnetica (MM sau MC). Daca doza este ceramica sau cu cristal, se poate obtine o auditie aproximativa folosind intrarea cu cea mai mare impedanta. Daca aveti nevoie, va putem ajuta. Bună seara, sunt impresionat plăcut de amabilitate . Pikupul meu (Telefunken) are doză ortofon magnetică. Tot de la colegii de pe Elforum am învățat ce înseamnă MM și MC. Eu de când îl am nu am activat acest buton și am mers MC. După ce l-am trecut pe MM s-a schimbat totul. Sunet amplu, plăcut, mai puternic ,efectul stereo mai pronunțat, separarea distinctă a instrumentelor , partea vocală- curata. Stimă și respect. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 Vezi exact ce tip de doza ai, MM (moving magnet) sau MC (moving coil) si selectezi modul respectiv. Este diferenta de sensibilitate/atenuare/compensare intre modurile MM si MC. Link spre comentariu
Giony Postat August 24, 2019 Autor Partajează Postat August 24, 2019 Acum 6 minute, DjLeco a spus: Vezi exact ce tip de doza ai, MM (moving magnet) sau MC (moving coil) si selectezi modul respectiv. Este diferenta de sensibilitate/atenuare/compensare intre modurile MM si MC. Salut, DjLeco, îți mulțumesc. Doza este magnetică. Am aflat despre MM și MC tot de la alți colegi de pe Forum, care mi-au spus ce ai zis tu. Eu de când am luat amplificatorul nu am folosit niciodată acest buton și am mers pe MC. Când am trecut pe MM am rămas uluit de felul în care se aude sunetul. Mulțumesc colegilor care m-au ajutat și am învățat multe lucruri. Cu stimă. Link spre comentariu
Shambala Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 Acum 1 oră, DjLeco a spus: Vezi exact ce tip de doza ai, MM (moving magnet) sau MC (moving coil) si selectezi modul respectiv. Este diferenta de sensibilitate/atenuare/compensare intre modurile MM si MC. Si cum ar putea dl. Giony sa isi dea seama ? Link spre comentariu
Giony Postat August 24, 2019 Autor Partajează Postat August 24, 2019 Acum 30 minute, Shambala a spus: Si cum ar putea dl. Giony sa isi dea seama ? Mi-am dat seama după indicațiile primite de la mai mulți colegi. Mulțumesc. Link spre comentariu
okean Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 Moving coil sunt destinate a echipa aparate din clasa High-end ! Valoric sunt cam de zece ori mai scumpe fata de MM... Link spre comentariu
Giony Postat August 24, 2019 Autor Partajează Postat August 24, 2019 (editat) Mulțumesc. Mă bucur foarte mult că am doză MM. Sunt o persoană cu foarte multe amintiri (așa se numesc acum pensionarii), de aceea mult colegilor mai tineri și specialiști de pe Elforum, de la care am învățat multe. Editat August 24, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 Acum 9 ore, Shambala a spus: Si cum ar putea dl. Giony sa isi dea seama ? Orice doza are un nume si (sau) un cod, google il va lamuri. Link spre comentariu
Shambala Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 Daca ai ambalajul, altfel lucrurile se complica foarte mult. Mai ales la un pick-up vechi fara vreo documentatie si mai ales cu alta doza decat cea pusa de producator. Si nu se pune problema de a gasi pe net poza dozei, pot fi doze de acum 30-40 de ani. Pot fi inca bune dar nu stii [exact] ce ai. Am trecut prin asta de mai multe ori. Link spre comentariu
Giony Postat August 24, 2019 Autor Partajează Postat August 24, 2019 Acum 39 minute, DjLeco a spus: Orice doza are un nume si (sau) un cod, google il va lamuri. Ortofon DN 166 E LMA 12. Îmi procuri o asemenea doză? Mulțumesc. Acum 11 ore, DjLeco a spus: Vezi exact ce tip de doza ai, MM (moving magnet) sau MC (moving coil) si selectezi modul respectiv. Este diferenta de sensibilitate/atenuare/compensare intre modurile MM si MC. Salut, DjLeco, îți mulțumesc. Doza este magnetică. Am aflat despre MM și MC tot de la alți colegi de pe Forum, care mi-au spus ce ai zis tu. Eu de când am luat amplificatorul nu am folosit niciodată acest buton și am mers pe MC. Când am trecut pe MM am rămas uluit de felul în care se aude sunetul. Mulțumesc colegilor care m-au ajutat și am învățat multe lucruri. Cu stimă. Acum 9 minute, Shambala a spus: Daca ai ambalajul, altfel lucrurile se complica foarte mult. Mai ales la un pick-up vechi fara vreo documentatie si mai ales cu alta doza decat cea pusa de producator. Si nu se pune problema de a gasi pe net poza dozei, pot fi doze de acum 30-40 de ani. Pot fi inca bune dar nu stii [exact] ce ai. Am trecut prin asta de mai multe ori. ORTOFON DN 166 E LMA 12. Îmi procuri o astfel de doză? Mulțumesc. Link spre comentariu
Giony Postat August 25, 2019 Autor Partajează Postat August 25, 2019 Acum 19 ore, Giony a spus: Salut, DjLeco, îți mulțumesc. Doza este magnetică. Am aflat despre MM și MC tot de la alți colegi de pe Forum, care mi-au spus ce ai zis tu. Eu de când am luat amplificatorul nu am folosit niciodată acest buton și am mers pe MC. Când am trecut pe MM am rămas uluit de felul în care se aude sunetul. Mulțumesc colegilor care m-au ajutat și am învățat multe lucruri. Cu stimă. ORTOFON DN 166E LMA 12. Link spre comentariu
okean Postat August 25, 2019 Partajează Postat August 25, 2019 Dozele Ortofon de tipul dvs vizual sunt identice, la obiect " DN 166E " se refera la ac ( stylus - nadel ), doza (cartridge) este sau ar trebui sa fie un ULM66 E , ca idee ac original puteti gasi aici : https://www.thakker.eu/en/needles/ortofon-dn-166-e-stylus-for-ulm-66-e-genuine-stylus/a-5944/. Link spre comentariu
Giony Postat August 25, 2019 Autor Partajează Postat August 25, 2019 Acum 51 minute, okean a spus: Dozele Ortofon de tipul dvs vizual sunt identice, la obiect " DN 166E " se refera la ac ( stylus - nadel ), doza (cartridge) este sau ar trebui sa fie un ULM66 E , ca idee ac original puteti gasi aici : https://www.thakker.eu/en/needles/ortofon-dn-166-e-stylus-for-ulm-66-e-genuine-stylus/a-5944/. Mulțumesc, Oltean. Deocamdată doza mea este OK. Am cumpărat 2 ace originale din Olanda și unul de pe OLX. Așa că sunt asigurat din acest punct de vedere. Măcar să trăiesc eu până ce aceste accesorii se vor deteriora. Acum 20 ore, Giony a spus: Salut, DjLeco, îți mulțumesc. Doza este magnetică. Am aflat despre MM și MC tot de la alți colegi de pe Forum, care mi-au spus ce ai zis tu. Eu de când am luat amplificatorul nu am folosit niciodată acest buton și am mers pe MC. Când am trecut pe MM am rămas uluit de felul în care se aude sunetul. Mulțumesc colegilor care m-au ajutat și am învățat multe lucruri. Cu stimă. ORTOFON DN 166E LMA 12. Link spre comentariu
okean Postat August 25, 2019 Partajează Postat August 25, 2019 "Mulțumesc, Oltean"...okean Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum