Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator DENON PMA-320

Postări Recomandate

1 oră în urmă, surubarila a spus:

Intr-un loc foarte vizibil si accesibil , la fel ca restul comenzilor....

Mulțumesc, ești tipul care răspunde foarte elegant, cel puțin la postarile mele. Un coleg mi-a răspuns că și un copil de 7 ani știe să butoneze acest aparat.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, validae a spus:

Cred că discutăm de chestii diferite, eu mă refeream de selectorul de intrări audio, nu de cel de ieşiri difuzoare.https://manualmachine.com/denon/pma-320-de/200317-service-manual/page:3/

Victorieee... Am găsit butonul. Eu de teamă să nu defectez aparatul, n-am accesat toate butoanele. Cât privește schema trimisă,  m-ai băgat în ceață de tot. Dacă nu credeți că am 75 de ani , intrați pe Youtube și scrieți Vasile Neagoe, am patru videoclipuri muzicale. Melodia Toarnă vin în păhărel, o dedic celor m-au ajutat (și n-au fost putini).

Link spre comentariu
Acum 3 minute, validae a spus:

Schema era doar pentru cei care credeau că discutam de nişte banale butoane.Pentru dumneavoastră ar fi mai util manualul de utilizare al aparatului, dar în limba română.

Da, mulțumesc, am găsit cele două butoane.

Acum 1 oră, surubarila a spus:

Intr-un loc foarte vizibil si accesibil , la fel ca restul comenzilor....

Așa este, se află pe panoul frontal cele două butoane în loc foarte vizibil, dar...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Shambala a spus:

"Selectorul de iesiri" este de fapt ansamblul de 2 butoane cu 2 pozitii fiecare  (On-Off) notat Speakers A - B.

Dati-o incolo, si un copil de 7 ani ar intelege imediat si fara explicatii cum se butoneaza acel aparat.

Da, greseala mea, cand am raspuns ma uitam cu coada ochiului la ce am eu pe raft (unde e un comutator rotativ). Ar fi trebuit sa dau un search ca sa vad cum e amplificatorul initiatorului.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Giony a spus:

...dar nu am știut ce face acest buton. Asta am vrut să spun, oricum problema s-a rezolvat. Mulțumesc. 

Cum trebuie ascultată muzică de pe vinil: cu butonul MM sau MC ? Depinde de modul fiecărui individ de a asculta muzică.  Mulțumesc. 

Link spre comentariu

Acest buton care comuta intre MM si MC selecteaza de fapt tipul dozei pe care o are pick-up-ul .

Astfel, MM este doza Moving Magnet (acul misca un magnet) sau Movng Coil (acul misca o bobina)

doza MM da un nivel de iesire de cca 2-3 milivolti iar MC un nivel mult mai mic cam 0,2mV. Daca nu stiti tipul dozei, incercati care ofera un sunet mai clar si puternic fara distorsiuni. Stima!

Link spre comentariu
Acum 3 minute, aurel70 a spus:

Acest buton care comuta intre MM si MC selecteaza de fapt tipul dozei pe care o are pick-up-ul .

Astfel, MM este doza Moving Magnet (acul misca un magnet) sau Movng Coil (acul misca o bobina)

doza MM da un nivel de iesire de cca 2-3 milivolti iar MC un nivel mult mai mic cam 0,2mV. Daca nu stiti tipul dozei, incercati care ofera un sunet mai clar si puternic fara distorsiuni. Stima!

Numai sa nu fie o doza ceramica...........

Link spre comentariu

1 oră în urmă, sesebe a spus:

Numai sa nu fie o doza ceramica...........

Mulțumesc mult pentru promptitudine . Am înțeles. Butonul la MM oferă un sunet mai puternic și calitativ , atât vocal,  dar și instrumentelor muzicale .

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, Giony a spus:

Cum trebuie ascultată muzică de pe vinil: cu butonul MM sau MC ? Depinde de modul fiecărui individ de a asculta muzică.  Mulțumesc. 

Nu puteți asculta muzică cu butonul acționat pe MC folosind o doză MM sau pe MM cu doză MC .

Doză MM , butonul in poziția MM 

Doză MC , butonul in poziția MC .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări