Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV CRT Sunny AT-211K1PF desincronizat H+V

Postări Recomandate

Va salut,

Televizorul din titlu este desincronizat pe orizontala si pe verticala.

Este echipat cu procesor NXP din care se intelege TDA934******. Pe placa scrie MEK-UOC-14/21.

La conectare la retea, fara antena, apare OSD albastru cam pe 90% din ecran pe care scrie NO SIGNAL, dublat.

Dupa conectarea antenei (retea cablu) nu prinde nici un canal la cautare automata. La cautare manuala (reglaj fin) se prind canalele (se aude bine sonorul), dar imaginea este desincronizata H+V.

La fel si pe sursa externa, prin Euroscart.

OSD-ul este afisat bine.

Am atasat poze.

N-am avut timp sa faca masuratori. Ce suspectati, in afara de cura clasica de condensatori in primarul si secundarul sursei, respectiv BV?

Photo-0746.jpg

Photo-0747.jpg

Photo-0748.jpg

Photo-0749.jpg

Photo-0750.jpg

Photo-0751.jpg

Photo-0752.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

3

• Florinel TV

2

• dan cod

1

• ciuca paul

1

Top autori în acest subiect

Cred ca multifunctionalul este  vvinovatul,partea de sincroseparator este problema ,aceste tipuri de defecte le-am intalnit atunci cand tv-ul a suferit un soc(trasnit) la toate multifunct. a fost devina, acum prima data schimbati dumpul. 

Link spre comentariu

Tensiunile pe procesor controlate daca sunt bune tranzistoru  si filtraju aferent driver, coartu si pîna la final procesoru dupa cum a spus colegu CIUCA PAUL (totusi încalziti cu un aier cald zona din preajma procesorului în timpul functionari posibil cond devalorizati) 

Link spre comentariu

Uitasem ca am o scula de scris EEPROM-uri pe undeva prin sertare. Este cea de la pagina de mai jos:

https://www.olimex.com/Products/PIC/Programmers/PIC-PG2/

Vad ca placa TV are un conector pentru scrierea memoriei, dar nu am dispozitiv pentru scris memoria direct pe placa. Va trebui sa foloisesc ce am.

Va rog sa-mi spuneti daca pasii urmatori, pe care sa-i urmez, sunt corecti:

-dezlipit memorie de pe placa;

-citit continut memorie si salvat in calculator;

-rescriere memorie cu un continut nou;

-lipire soclu in locul memoriei;

-montare memorie in soclu si verificare daca functioneaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări