norad Postat Iulie 20, 2019 Partajează Postat Iulie 20, 2019 Va salut, Televizorul din titlu este desincronizat pe orizontala si pe verticala. Este echipat cu procesor NXP din care se intelege TDA934******. Pe placa scrie MEK-UOC-14/21. La conectare la retea, fara antena, apare OSD albastru cam pe 90% din ecran pe care scrie NO SIGNAL, dublat. Dupa conectarea antenei (retea cablu) nu prinde nici un canal la cautare automata. La cautare manuala (reglaj fin) se prind canalele (se aude bine sonorul), dar imaginea este desincronizata H+V. La fel si pe sursa externa, prin Euroscart. OSD-ul este afisat bine. Am atasat poze. N-am avut timp sa faca masuratori. Ce suspectati, in afara de cura clasica de condensatori in primarul si secundarul sursei, respectiv BV? Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 20, 2019 Partajează Postat Iulie 20, 2019 Alt dump ai incercat? Link spre comentariu
norad Postat Iulie 20, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2019 Din pacate, nu am posibilitatea de a rescrie memoria. Link spre comentariu
ciuca paul Postat Iulie 20, 2019 Partajează Postat Iulie 20, 2019 Cred ca multifunctionalul este vvinovatul,partea de sincroseparator este problema ,aceste tipuri de defecte le-am intalnit atunci cand tv-ul a suferit un soc(trasnit) la toate multifunct. a fost devina, acum prima data schimbati dumpul. Link spre comentariu
fane buy Postat Iulie 20, 2019 Partajează Postat Iulie 20, 2019 Tensiunile pe procesor controlate daca sunt bune tranzistoru si filtraju aferent driver, coartu si pîna la final procesoru dupa cum a spus colegu CIUCA PAUL (totusi încalziti cu un aier cald zona din preajma procesorului în timpul functionari posibil cond devalorizati) Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 Prima data pune alt dump apoi vezi daca este si din procesor , daca ai cu ce scrie dump atunci spune si iti dau dump Link spre comentariu
norad Postat Iulie 21, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2019 Uitasem ca am o scula de scris EEPROM-uri pe undeva prin sertare. Este cea de la pagina de mai jos: https://www.olimex.com/Products/PIC/Programmers/PIC-PG2/ Vad ca placa TV are un conector pentru scrierea memoriei, dar nu am dispozitiv pentru scris memoria direct pe placa. Va trebui sa foloisesc ce am. Va rog sa-mi spuneti daca pasii urmatori, pe care sa-i urmez, sunt corecti: -dezlipit memorie de pe placa; -citit continut memorie si salvat in calculator; -rescriere memorie cu un continut nou; -lipire soclu in locul memoriei; -montare memorie in soclu si verificare daca functioneaza. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 Da procedezi bine , incearca cu aceste dumpurii si spune ce face cu ambele https://files.fm/u/m54r4wyt#sign_up poate merge bafta , dumpurile nu le-am probat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum