Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P3C-E PP AB2

RockDok

Postări Recomandate

In "RCA receiving tube manual RC-13" , incepind de la pagina 87 se vorbeste despre 6L6.

In clasa AB2 este tratat doar cazul cu bias fix, a se observa "peak grid input power"

image.thumb.png.f5e9cd088967f93c1f31575d4aec6a34.png

image.thumb.png.d5058c405df6094f7e8a5eaddebae53d.png

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sugestie, am trecut la negativare fixa. Pentru PSF-uri si dreptele de sarcina m-am gindit la graficul atasat. Am sa incerc un grafic si cu datele de mai sus. Ua de 400V ma arunca la limita zonei de comfort, da' cine-a zis ca numai lucrurile usoare merita facute?

6P3C-E PP AB2 5K 320V PSF.jpg

6P3C-E PP AB2.jpg

Editat de RockDok
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

O schema ce a mers frumos la testul de Revelion:

466419779_6P3C-EPPAB2schema.thumb.jpg.d0d3f9b872c4990c8b8a4f4f7d41247c.jpg

Din pacate tot nu sint multumit pina nu pun un uC sa controleze PSF-urile si traf-uri , desigur telecomanda, display si wireless pentru monitorizare pe PC, poate chiar redare flac sau ape prin wireless dar asta-i in studiu.

Petra nu mai face toroidale audio asa ca voi incerca la Toroidy. Daca nu, stiu eu pe cine bat la cap pentru E+I.

1350544367_6P3C-EPPAB2ISTmodulaudioschema.thumb.jpg.53ca012673d91b0ef449671407d76e72.jpg

An Nou Fericit tuturor!

Editat de RockDok
Link spre comentariu

RockDok, pot sa-ti crosetez toate transformatoarele din schema dar de dragul exercitiului iti propun urmatoarea schema (daca vrei banda maxima si liniaritate buna):

- intrare duala, pe repetor catodic (6N3P) si prin comutator pe traf 1:4, 4.7k impedanta

- defazor Iron Schmitt, unde poti sa consideri o amplificare de miu/2. Aici e de vazut daca merge un 6N3P, cred ca ar putea scoate 0.35W cit este necesar pentru excursia in A2...

Din testele mele acest defazor nu are egal in performante si in simplitate, e atit de bun ca ma gindesc serios la o versiune pentru germaniu, cine o mai avea prin sertare... :-)

Editat de Dorin Bodea
Link spre comentariu

Am atasat modificarea cu defazor diferential si voi incerca o ghidusie de reactie negartiva locala. Singurul lucru ce nu-mi place este R111  si o sa incerc sa o inlocuiesc cu un npn ( vre-un BF...) sau cu ceva mos-fet, totul sa aiba capacitatea E-C (S-D) cit mai mica.

6P3C-E PP AB2  defazor diferential.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ati muncit mult la proiectarea schemei si-ati ales varianta de top, as putea spune. De aceea, mi-as permite sa va sugerez o modificare pentru configuratia etajului de intrare; e pacat de cei doi condensatori inutili de pe calea de semnal. Simularea este dupa un EF86 NOS mod trioda/uTracer. Amplificare ~30, Iesire 6Vvv. 

Mult spor va doresc!

Capture.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări