Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare transformator banda led de la priza

Vizitator DragusP

Postări Recomandate

Vizitator DragusP

Salutare. Am nevoie sa montez un transformator pentru un metru de banda led și nu prea am de unde sa ma leg cu el. Având in vedere ca sunt cu gaura lângă o priza as putea lua faza și nulul de pe firele prizei? 

Transformatorul este de 12v

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

4

• Spitfire

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator DragusP
Acum 3 minute, Dan85 a spus:

Da. E acelasi lucru cu situatia in care i-ai pune un cablu cu stecher.

Cum ar fi mai ok sa fac conexiunile între fire? Sa îl tai înainte de priza și sa le prind cu Cleme wago sau sa bag ambele fire in bornele prizei? (De ex faza de la priza și de la transformator in borna pentru faza a prizei)

Link spre comentariu
Vizitator DragusP
Acum 23 ore, Dan85 a spus:

Daca poti, pui direct in sistemul de prindere al prizei. Dar sa ai fire egale ca diametru in ambele parti. Vezi sa nu bagi intr-o gaura un fir si-n cealalta, doua. 

Datorita grosimii diferite, strangerea nu o sa fie uniforma. Ala mai subtire o sa fie cam slobod.

Ma refer la aceeasi clema (borna) de conexiune.

Am făcut o “simulare”

Firele maro și negru sunt intrare in priza iar cele albastre pentru led. Așa ar fi legate corect ?

sau ambele fire intr-o singura borna? 

80033F10-DB8E-43B5-B625-1FA83B521253.jpeg

Editat de DragusP
Link spre comentariu
Vizitator DragusP
Acum 8 ore, va_cristi a spus:

DragusP, ce fel de controller ai la banda LED?

Inca nu știu pentru ca nu mi-a ajuns coletul. Chestia e ca după ce am dat comanda am observat in descriere ca e transformator din ăla cu atecher de băgat in priza si cel mai probabil voi folosi un transformator de la spoturi led ca mi-au rămas câteva.

Link spre comentariu
Vizitator DragusP
Acum 1 oră, va_cristi a spus:

Sa inteleg ca ai doar o singura culoare, alb de exemplu, nu?

Eu ma gandeam la o banda RGB.

Da, banda pe care am luat-o are o singura culoare

Pe transformatorul care vreau sa îl folosesc scrie led driver output dc10-12v model 3w

Link spre comentariu

Am pus intebarea pentru ca eu am banda "RGBW" cu acest controler

1716524028_ControlerRGBWtouch.thumb.png.d7641021a04448e9c11180420fd5fdd2.png .

Problema la acest controler este ca daca se intrerupe tensiunea electrica, la revenirea acestea banda LED se aprinde cum a fost selectata ultima oara: pe curoare, alba, joc de lumini,... Mentionez, ca daca banda ar fi inchisa in starea OFF inaintea interuperii tensiunii electrice, banda se aprinde la revenirea tensiunii. Acuma trebuie sa folosesc un "artificiu" de ON/OFF separat pt banda LED.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator DragusP

Am încercat sa leg acum firele la priza respectiva și am văzut ca ambele borne sunt ocupate, din acea priza pleacă firele pentru priza din partea cealaltă a patului, iar din a doua priza pleacă fire undeva in perete (cred ca la alta priza). Pot pune 2 fire in aceeași borna?

Acum 15 ore, va_cristi a spus:

Am pus intebarea pentru ca eu am banda "RGBW" cu acest controler

1716524028_ControlerRGBWtouch.thumb.png.d7641021a04448e9c11180420fd5fdd2.png .

Problema la acest controler este ca daca se intrerupe tensiunea electrica, la revenirea acestea banda LED se aprinde cum a fost selectata ultima oara: pe curoare, alba, joc de lumini,... Mentionez, ca daca banda ar fi inchisa in starea OFF inaintea interuperii tensiunii electrice, banda se aprinde la revenirea tensiunii. Acuma trebuie sa folosesc un "artificiu" de ON/OFF separat pt banda LED.

Eu oricum am pus întrerupător pentru banda ca sa nu stau cu telecomanda după mine (in caz ca iau alta banda rgb) deci nu cred ca o sa am problema cu banda aprinsa 

Link spre comentariu

Sa pui un traf in doza prizei fara nici o protectie e calea spre succes la un posibil incendiu. Nu cunosc normativele in vigoare (ceea ce nu sanctioneaza opinia mea), dar inclin sa cred ca e interzis. 

Asteptati sa va soseasca "jucaria" si apoi vedeti ce solutie alegeti.

Link spre comentariu

Si caldura cum o evacueaza? Firele de pe langa pe care le incalzeste, etc.

Se poate pune o doza langa, dedicata si aerisita. Sigur exista solutii pe piata.

Link spre comentariu
La 20.07.2019 la 17:44, DragusP a spus:

Da, banda pe care am luat-o are o singura culoare

Pe transformatorul care vreau sa îl folosesc scrie led driver output dc10-12v model 3w

Poi nu e bun pentru ce va trebuie, "transformatorul"... aia e o sursa de curent constant pentru un LED de 3W, sau trei LED-uri inseriate, ori banda LED are deja pe ea rezistoare de limitare, va trebuie o sursa de tensiune stabilizata(12V):

https://www.emag.ro/alimentator-led4you-l4y12v-1a-220v-12v-12w-1a-mufa-cadou-sursa-capsulata-12v-1a/pd/DZYKJKBBM/?X-Search-Id=c7a531489f2a42bf8898&X-Product-Id=24181142&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Editat de Spitfire
Link spre comentariu
Vizitator DragusP

Pentru Traf am o doza separată. Sa explic puțin ce am făcut acolo. Am un led deasupra patului, de la led am plecat cu doua fire pana intr-o doza făcută in spatele patului pentru Traf (știu ca se mai ard și sa am posibilitatea sa îl schimb rapid), iar din acea doza am plecat pana la priza de unde iau tensiunea. Acum de ventilație nu știu ce sa zic. Sa gaureac capacul dozei Traf-ului pentru o ventilație naturală?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări