Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cât de periculoase sunt pentru sănătate bateriile curse (acum mult timp).

Postări Recomandate

Bateriile au prostul obicei să curgă Dacă pui mâna pe o baterie scrusă (baterie Zinc-Carbon sau Alcalină) nu e tocmai bine. E bine să le se faci vânt.

Dar dacă găseşti una de genul scursă acum mai bine de 16 ani, cât de periculoasă e. Că unii mai au obiceiul să colecţioneze baterii. Nu mă refer la cât de periculosă e dacă faci greşeala să pui mâna pe ea şi apoi să nu bagi mâna în gură fără să te speli. Dacă o ţii în vitrină şi nu o flenduri toată ziua îţi poate afecta în vreun fel sănătatea sau mai totul s-a solificat şi nici "deşeuri" din ea nu mai zboară.

Exemplu de baterii curse.

Baterii Philips circa 1976-1982 67197667_701981446917184_4217359152516694016_n.jpg

Baterii Philips circa 1976-1982 67453899_701981710250491_1441947849867657216_n.jpg

170454545_3_1000x700_bateri-vechi-r-20-1970-lot-3-buc-schimb-arta-obiecte-de-colectie.jpg

170454545_4_1000x700_bateri-vechi-r-20-1970-lot-3-buc-schimb-sport-timp-liber-arta.jpg

Editat de ctepeo
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Le-ati gasit abandonate (uitate) prin vreo lanterna acum vreo 40 de ani ?Le aruncati la tomberon , curatati locasul unde au stat bateriile , va spalati pe miini, dezinfectare (ca poate continea si niste virusi ), analize medicale eventual sa fie preintimpinat un cancer de piele.

Sau mai stiu eu ce , doamne fereste.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, ctepeo a spus:

Bateriile au prostul obicei să curgă Dacă pui mâna pe o baterie scrusă (baterie Zinc-Carbon sau Alcalină) nu e tocmai bine. E bine să le se faci vânt.

Dar dacă găseşti una de genul scursă acum mai bine de 16 ani, cât de periculoasă e. Că unii mai au obiceiul să colecţioneze baterii. Nu mă refer la cât de periculosă e dacă faci greşeala să pui mâna pe ea şi apoi să nu bagi mâna în gură fără să te speli. Dacă o ţii în vitrină şi nu o flenduri toată ziua îţi poate afecta în vreun fel sănătatea sau mai totul s-a solificat şi nici "deşeuri" din ea nu mai zboară.

Exemplu de baterii curse.

draga djl, poti sa stai fara grija, nimeni de pe forum nu colectioneaza baterii, nici curse nici altfel! sint curios daca deschizi si pe sp un topic despre asta!

Link spre comentariu
Acum 10 ore, ctepeo a spus:

Nu a murit nimeni din cauza bateriilor curse, scurse si stoarse de vlaga...

Link spre comentariu

Deci cei care le au, sa inspire pe nas si sa expire...pe unde pot. La cate mi-au trecut prin mana, chiar nu mi-am facut griji si pt asta.Le-am gasit frecvent prin diverse aparate, unele chiar mai aveau ceva tensiune pe ele,chiar daca erau fleasca de curse.Le adunam pe toate intr-o cutie de pantofi goala, si cand se umplea le duceam la cei care se ocupa cu casarile.Mai nou, acum sunt recipiente amenajate si in sediile de cartier ale primariei.Am vazut acolo pt baterii, becuri economice si inca unul nu mai stiu cu ce era. Prea faceti din tantar...cu topicul asta.

Ctepeo, nu patesti nimic doar din simpla manevrare, ca de bagat in gura si de supt continutul n-am auzit pe nimeni sa fi indraznit pana acum...poate doar sa fie un superpofticios.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Hai sa ne facem griji...daca nu le avem. Virusi in baterii. Daca le place tipitigul si praful de carbune.

Cum bine se zice mai sus, grija mai mare trebuie sa-ti faci cind pui mina de caruciorul de la magazin sau meniul din restaurant! Colcaie! Eu, de cite ori vin din oras, ma spal pe miini.

Cit despre mercurul de pe zinc...

Normal, daca pui mina pe o baterie care si-a varsat matele, e bine sa te speli de chimicalele pe care le contine, desi nu se poate spune ca sunt chiar toxice, adica nu prea sunt bune. La gust.

Link spre comentariu

Chestia ca ne temem de niste chimicale din baterii, pe care oricum nu le mincam!, dar nu ne facem probleme vizavi de E-urile continute, la greu, de ceea ce mincam. Covrigeii aia sarati si luciosi, care merg bine la bere cu musafirii contin, printre altele, NaOH, penteu luciu. Si cit metabisulfit de poteasiu K2S2O5, de, fixator foto, beau cei ce se delecteaza cu vinul... Nu ne facem grij nici de rahaturile pe care le bagam in plamini, ofata cu fumul de tigara.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări