ctepeo Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 (editat) Bateriile au prostul obicei să curgă Dacă pui mâna pe o baterie scrusă (baterie Zinc-Carbon sau Alcalină) nu e tocmai bine. E bine să le se faci vânt. Dar dacă găseşti una de genul scursă acum mai bine de 16 ani, cât de periculoasă e. Că unii mai au obiceiul să colecţioneze baterii. Nu mă refer la cât de periculosă e dacă faci greşeala să pui mâna pe ea şi apoi să nu bagi mâna în gură fără să te speli. Dacă o ţii în vitrină şi nu o flenduri toată ziua îţi poate afecta în vreun fel sănătatea sau mai totul s-a solificat şi nici "deşeuri" din ea nu mai zboară. Exemplu de baterii curse. Editat Iulie 18, 2019 de ctepeo Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 Le-ati gasit abandonate (uitate) prin vreo lanterna acum vreo 40 de ani ?Le aruncati la tomberon , curatati locasul unde au stat bateriile , va spalati pe miini, dezinfectare (ca poate continea si niste virusi ), analize medicale eventual sa fie preintimpinat un cancer de piele. Sau mai stiu eu ce , doamne fereste. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 Eu zic că acele baterii sunt la fel de periculoase ca și barele din autobuz sau diverse kestii pe care le atingi accidental cu mâna. Te speli bine pe mâini, (eventual) te dezinfectezi și pericolul a trecut ... Link spre comentariu
ctepeo Postat Iulie 18, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2019 Dar dacă pun unele precum cele de mai sus în vitrină? Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 ataca mobila Nu am vazut si nici nu am auzit de colectii de baterii, dar ca o parere strict personala - poate gresita - ar trebui procedat ca in cazul mumiilor: ar trebui scoase partile moi cu grija appi conservate. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 Acum 4 ore, ctepeo a spus: Bateriile au prostul obicei să curgă Dacă pui mâna pe o baterie scrusă (baterie Zinc-Carbon sau Alcalină) nu e tocmai bine. E bine să le se faci vânt. Dar dacă găseşti una de genul scursă acum mai bine de 16 ani, cât de periculoasă e. Că unii mai au obiceiul să colecţioneze baterii. Nu mă refer la cât de periculosă e dacă faci greşeala să pui mâna pe ea şi apoi să nu bagi mâna în gură fără să te speli. Dacă o ţii în vitrină şi nu o flenduri toată ziua îţi poate afecta în vreun fel sănătatea sau mai totul s-a solificat şi nici "deşeuri" din ea nu mai zboară. Exemplu de baterii curse. draga djl, poti sa stai fara grija, nimeni de pe forum nu colectioneaza baterii, nici curse nici altfel! sint curios daca deschizi si pe sp un topic despre asta! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Cum e corect : baterii curse sau baterii scurse ? Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Acum 10 ore, ctepeo a spus: Bateriile au prostul obicei să curgă Dacă pui mâna pe o baterie scrusă (baterie Zinc-Carbon sau Alcalină) nu e tocmai bine. E bine să le se faci vânt. Dar dacă găseşti una de genul scursă acum mai bine de 16 ani, cât de periculoasă e. Că unii mai au obiceiul să colecţioneze baterii. Nu mă refer la cât de periculosă e dacă faci greşeala să pui mâna pe ea şi apoi să nu bagi mâna în gură fără să te speli. Dacă o ţii în vitrină şi nu o flenduri toată ziua îţi poate afecta în vreun fel sănătatea sau mai totul s-a solificat şi nici "deşeuri" din ea nu mai zboară. Nu a murit nimeni din cauza bateriilor curse, scurse si stoarse de vlaga... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Depinde , unele baterii se pot scurge daca alimenteaza anumite aparate intime ... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Zincul la cele vechi fiind amalgamat( o pelicula de mercur) ar putea degaja ceva vapori toxici in incapere...in rest, nu e nici un pericol din motiv de scurgere electrolit...electrolitul la alea vechi e banala clorura de amoniu(tipirig). Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 (editat) Deci cei care le au, sa inspire pe nas si sa expire...pe unde pot. La cate mi-au trecut prin mana, chiar nu mi-am facut griji si pt asta.Le-am gasit frecvent prin diverse aparate, unele chiar mai aveau ceva tensiune pe ele,chiar daca erau fleasca de curse.Le adunam pe toate intr-o cutie de pantofi goala, si cand se umplea le duceam la cei care se ocupa cu casarile.Mai nou, acum sunt recipiente amenajate si in sediile de cartier ale primariei.Am vazut acolo pt baterii, becuri economice si inca unul nu mai stiu cu ce era. Prea faceti din tantar...cu topicul asta. Ctepeo, nu patesti nimic doar din simpla manevrare, ca de bagat in gura si de supt continutul n-am auzit pe nimeni sa fi indraznit pana acum...poate doar sa fie un superpofticios. Editat Iulie 19, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
icar Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Hai sa ne facem griji...daca nu le avem. Virusi in baterii. Daca le place tipitigul si praful de carbune. Cum bine se zice mai sus, grija mai mare trebuie sa-ti faci cind pui mina de caruciorul de la magazin sau meniul din restaurant! Colcaie! Eu, de cite ori vin din oras, ma spal pe miini. Cit despre mercurul de pe zinc... Normal, daca pui mina pe o baterie care si-a varsat matele, e bine sa te speli de chimicalele pe care le contine, desi nu se poate spune ca sunt chiar toxice, adica nu prea sunt bune. La gust. Link spre comentariu
icar Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Chestia ca ne temem de niste chimicale din baterii, pe care oricum nu le mincam!, dar nu ne facem probleme vizavi de E-urile continute, la greu, de ceea ce mincam. Covrigeii aia sarati si luciosi, care merg bine la bere cu musafirii contin, printre altele, NaOH, penteu luciu. Si cit metabisulfit de poteasiu K2S2O5, de, fixator foto, beau cei ce se delecteaza cu vinul... Nu ne facem grij nici de rahaturile pe care le bagam in plamini, ofata cu fumul de tigara. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Nimic nu depaseste efectul gazelor de esapament/praf cu particule sub 1um din marile orase... Link spre comentariu
icar Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Corect. Parca PM 10 e denumirea. Link spre comentariu
Postări Recomandate