Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

achizitie tub 300B

niculian

Postări Recomandate

La 18.07.2019 la 13:40, DANO a spus:

O varianta este de la KR audio

in urma cu 2 ani am avut ocazia de a vizita fabrica lor(totul old school), acolo direct in fabrica se putea cumpara 2 buc de KR300B la 200euro. daca treci prin cehia merita sa le faci o vizita si poti cumpara lampi la preturi foarte ok de la ei in comparatie cu preturile care sunt pe la diversi distribuitori (exemplu 2x 300B=840euro)

https://www.tubeampdoctor.com/en/shop_Other_brands_OEM_Tubes_HiFi_Triodes_Transmitting_Tubes/KR_Audio_300B_Pair_2_matched_tubes_4699

O informație foarte utilă! In ce oras e fabrica - mă gândesc sa fac o excursie!

Link spre comentariu

Asta este adresa, se găsește pe google maps exact: "Nademlejnská 600/1, 198 00 Praha 9, Czechia" 

Am atasat și o poza cu o carte de vizita primita de acolo, poti sa o contactezi pe doamna aia și stabiliți ce si cum, eu am mers cu cineva direct la adresa de sus și am nimerit exact într-o zi când era ceva sărbătoare și lumea era libera în afara de doamna care e pe cartea de vizita și un nene mai in vârstă care nea arata anumite chestii acolo. Cel mai frumos e în magazia unde le ambalează, când vezi rafturi întregi cu cuti cu lampi la care doar poți visa. 

IMG_20190719_233424~2.jpg

Link spre comentariu

Tuburile acestea erau cu putin peste pretul de 6AS7/6N13S acum 20-25 de ani in urma :rade:... o tempora, o mores!

... din care duble triode de stabilizare se poate confectiona un amplif absolut spectaculos, fara fitze prea mari

Editat de Dorin Bodea
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Dorin Bodea a spus:

Tuburile acestea erau cu putin peste pretul de 6AS7/6N13S acum 20-25 de ani in urma :rade:... o tempora, o mores!

... din care duble triode de stabilizare se poate confectiona un amplif absolut spectaculos, fara fitze prea mari

Acum 20-25 de ani si tenisii erau mai ieftini decat pantofii de piele :-) (scuze de offtopic)

Editat de fgbogdan
Link spre comentariu

Ideea este daca cineva a folosit aceste  tuburi. Ce scrie producatorul sau firma care revinde este mai putin relevant!

Cum faci deosebirea intre tuburile chinezesti de tip 300B, vezi Psvane, Shunguang, Genalex, Electro Harmonix, Billington, Golden Voice,

... etc, (cred ca sunt pe piata aprox 4-5 branduri chinezesti)?

Stiu ca dl lazaroiu are o pereche de 300B... .

Mulțumesc pentru intelegere!

Editat de matropower
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu as alege JJ. Livrarea se face din Slovacia (deci nu costa mult), nu plătești vama și ai garanție 90 de zile în caz ca se întâmplă ceva. Poți cumpăra și imperecheate

Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 26.07.2019 la 9:28, matropower a spus:

Ideea este daca cineva a folosit aceste  tuburi. Ce scrie producatorul sau firma care revinde este mai putin relevant!

Cum faci deosebirea intre tuburile chinezesti de tip 300B, vezi Psvane, Shunguang, Genalex, Electro Harmonix, Billington, Golden Voice,

... etc, (cred ca sunt pe piata aprox 4-5 branduri chinezesti)?

Stiu ca dl lazaroiu are o pereche de 300B... .

Mulțumesc pentru intelegere!

Acum 6 ore, klauss00 a spus:

Eu as alege JJ. Livrarea se face din Slovacia (deci nu costa mult), nu plătești vama și ai garanție 90 de zile în caz ca se întâmplă ceva. Poți cumpăra și imperecheate

JJ=varză. 

Editat de viobio
Nu mai faceţi afirmaţii denigratoare la adresa altor membri..
Link spre comentariu

În ani '50 da erau lampi produse prin Anglia, cu numele de Genalex cum erau și Mullard (azi sunt produse în Russia, fabrici deținute de către americani) 

kt88glsing.jpg

s-l300.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 20 ore, klauss00 a spus:

@Faust2018, de ce JJ=varza? 

Mi-au trecut prin mâna multe tipuri de tuburi JJ, ECC83, E88CC, EL34, 6L6 toate au durată de viață scăzută, am avut 12 EL34, doua cu defecte de fabricație, una a sucombat după 10 minute, la fel și 6L6GC la Ua 430V și Ia0 22mA se inroseau anozii , am pus în locul lor 6P3C-E și nu aveau greață la Ia0 35mA! 

ECC83 JJ dacă le masori pe catometru bat cu E88CC la caracteristici, am mai spus asta. Oricind aș prefera tuburi chinezești în locul celor JJ. După cum bine știți eu fac amplificatoare "pe banda rulată", de ce nu folosesc JJ în special ca tuburi finale ? Aș avea de cistigat fiind mult mai ieftine decit Electroharmonix, Tung-Sol, Sovtek. Nu pun JJ pentru că nu am încredere în ele după citeva pățanii, cei care vin cu tuburi finale la mine să le schimb, să le fac bias la ampuri, le spun să cumpere orice dar nu JJ, nu ii accept cu tuburi JJ. Acestea fiind spuse..... nu am încredere nici în 300B JJ. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări