Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

achizitie tub 300B

niculian

Postări Recomandate

Va salut,

Doresc sa realizez un amplificator in clasa A SE cu 300B.

Am cautat sa cumpar tuburi insa preturile variaza foarte mult.

Imi puteti sugera ce marca ? eventual de unde? probabil sunt printre noi pasionati care au avut ocazia sa incerce cu diferite marci de tuburi

Electro harmonix, JJ, PSvane, Shuguang ....

Acestea au un pret decent, nu doresc foarte scumpe.

Merci frumos !

Link spre comentariu
Acum 28 minute, Dan85 a spus:

https://www.banzaimusic.com/search.php?mode=search&sort=price&sort_direction=1

Daca la fel alegi si trafurile, mai bine nu-l mai faci.

Omul pune o intrebare... . 

CAT SA PLATIM PENTRU O LAMPA 55 - 100 USD/ buc sau discutam de cele vechi care merg pana la 800 -1000 USD/ buc?

Si eu am aceeasi intrebare?!

Nu discutam de condesatoare si transformatoare de iesire. Are cineva experienta cu tuburile 300B ”moderne”?

O intrebare bună... .

Link spre comentariu

Si eu o sa achizitionez o lampa 300B cat mai curand sper. Din tot ce am citit raport calitate pret ar fi Gold lion Genalex. Pret bun este la audioalchemy.ro  

Daca stie cineva ceva mai bun dar sa nu sara de 150 euro, sa ne lumineze

Link spre comentariu

Eu am avut o experienta placuta cu 2A3 Psvane. Am vazut ca si 300B Psvane sunt apreciate. Trimit un link prin MP, parca tin minte ca nu am voie sa il prezint aici.

Link spre comentariu

Ptr. mine cel mai bine a dovedit 300B Svetlana ca si sunet de pe vremea cind se vindeau cu 120 DM,  din pacate cele de azi sar de 500 Eur. si au o problema cu filamentele, urmatorul ca sunet  Fullmusic cu anod din tabla perforata,  urmat cam la egalitate cu mult hulitul pe forumul nostru brandul JJ din Slovacia...Poate ca unele tipuri de tuburi nu le  stiu face bine dar 300B e OK. Tuburile Electro Harmonix 300B fabricate pe la inceputuri

ce au fost la mine sub forma de inprumut au avut un sunet colorat ne natural , dar am auzit de la prieteni ca cele fabricate mai recent cu gold grid si cryo tratate  sint bune si ieftine.. Chinezi fac calitate diferita in functie de natiune alta este calitatea ptr. Germania, Franta , Anglia , sau SUA...fata de ce se vinde pe eBay... Asa ca in virtutea acestei teorii prieteni mei mai nou cumpara de la Angela ,  sunt grozave dar te omoara pretul,   transportul,   vama , Tva-ul.. Am mai auzit o legenda, ci ca daca faci dovada ca esti radioamator tuburile ar fi scutite de taxe vamale , nu-s sigur dar incercati..ca recomandare nu cumparati de pe Ebay, cumparati mai bine de la distribuitori din tarile enumerate mai sus.. Parerea mea...Momentan am 300B Psvane din cele ieftine si ori cum este peste alte tipuri de tuburi ca 6P3, 6P6, EL34 sau KT-uri...etc. succes.

Link spre comentariu

Interesanta expunerea dvs. As trage inca o concluzie: tuburile de productie mai veche despre care vorbiti, daca sunt gasite pe eBay, ar putea fi foarte bune pentru ca la momentul respectiv toate tuburile produse de un anumit producator aveau aceeasi calitate. Gresesc?

Editat de saptemari
Link spre comentariu

A existat o marca numita "Guiguang". Inteleg ca fabrica lor a fost preluata de un alt producator, nu imi amintesc numele, posibil cel care azi are marca Psvane. Am o pereche de 2A3 C Guiguang si imi plac. Nu suna colorat.

Link spre comentariu

Vacuum "slab" după unii doktori :rade: , desigur cu preț înaintat.

O pereche 300B costă cât un amplificator de serie SS (chiar dacă aceste tuburi prezintă "vacuum slab" în accepțiunea unora).

px300b.png

300bz.png

300bc.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator Marius Ionescu
23 minutes ago, valderama said:

Vacuum "slab" după unii doktori :rade: , desigur cu preț înaintat.

O pereche 300B costă cât un amplificator de serie SS (chiar dacă aceste tuburi prezintă "vacuum slab" în accepțiunea unora).

De ce face lumina aia albastra,lampa este proasta sau este veche,ce fel de doktori ?

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 18 ore, niculian a spus:

Va salut,

Doresc sa realizez un amplificator in clasa A SE cu 300B.

Am cautat sa cumpar tuburi insa preturile variaza foarte mult.

Imi puteti sugera ce marca ? eventual de unde? probabil sunt printre noi pasionati care au avut ocazia sa incerce cu diferite marci de tuburi

Electro harmonix, JJ, PSvane, Shuguang ....

Acestea au un pret decent, nu doresc foarte scumpe.

Merci frumos !

Electroharmonix

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 18 ore, xdanx a spus:

Si eu o sa achizitionez o lampa 300B cat mai curand sper. Din tot ce am citit raport calitate pret ar fi Gold lion Genalex. Pret bun este la audioalchemy.ro  

Daca stie cineva ceva mai bun dar sa nu sara de 150 euro, sa ne lumineze

Gold Lion Genalex este tot rusească , numai că este inscripționată altfel si selecționata , cu " bun " este cu dus și întors , dacă nu ai mai multe marci ....nu ai de unde ști ce si cum , doar după preț sau ce zic alții .....nu este kosher 

Acum 3 ore, saptemari a spus:

A existat o marca numita "Guiguang". Inteleg ca fabrica lor a fost preluata de un alt producator, nu imi amintesc numele, posibil cel care azi are marca Psvane. Am o pereche de 2A3 C Guiguang si imi plac. Nu suna colorat.

Nu " Guiguang " https://www.thetubestore.com/tube-brands/shuguang

Editat de viobio
Link spre comentariu

O varianta este de la KR audio

in urma cu 2 ani am avut ocazia de a vizita fabrica lor(totul old school), acolo direct in fabrica se putea cumpara 2 buc de KR300B la 200euro. daca treci prin cehia merita sa le faci o vizita si poti cumpara lampi la preturi foarte ok de la ei in comparatie cu preturile care sunt pe la diversi distribuitori (exemplu 2x 300B=840euro)

https://www.tubeampdoctor.com/en/shop_Other_brands_OEM_Tubes_HiFi_Triodes_Transmitting_Tubes/KR_Audio_300B_Pair_2_matched_tubes_4699

Editat de DANO
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări