Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiecte ingenioase , mâini îndemânatice

Postări Recomandate

Pai ce sa zic!

Autorul filmuletului  este foarte priceput si in plus este ''potent'' financiar,dovada, masinile unelte pe care le poseda. Cu asemenea ''scule''(unelte) orice meserias, (cu experienta si imaginatie), in prelucrari mecanice,poate face absolut orice.

In cei peste 44 de ani de serviciu ,am avut ocazia sa vad ''multe si marunte'',lucrind intr-o  sectie de prelucrari mecanice. Si ca peste tot au fost meseriasi si ''meseriasi''. Unii meseriasi, erau asa de inventivi ,incit ,de multe ori, ramineam cu gura cascata, vazind cita imaginatie au putut avea.

Link spre comentariu

Fac referite la clipul postat de mine.

...orice meserias, (cu experienta si imaginatie) ... 

Am vazut cativa "orice meseriasi" in alte domenii :rade:, din spatele display-ului oricine e meserias.

In 2019 pe "orice meserias cu experienta si imaginatie" ii poti numara pe degetele de la mana unui ciung.

Potent financiar? Eu consider ca uneltele sunt relativ modeste. Prin potent financiar inteleg daca avea un CNC 5 axe si strung cu comanda numerica.

Editat de Stefan
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Stefan a spus:

.............................................

Am vazut cativa "orice meseriasi" in alte domenii :rade:, din spatele display-ului oricine e meserias.

In 2019 pe "orice meserias cu experienta si imaginatie" ii poti numara pe degetele de la mana unui ciung.

Potent financiar? Eu consider ca uneltele sunt relativ modeste. Prin potent financiar inteleg daca avea un CNC 5 axe si strung cu comanda numerica.

Or fi si astfel de ''meseriasi''nu zic ba.

Cit priveste uneltele pe care le foloseste, nu sint chiar modeste. Nu ni le-a prezentat chiar pe toate. Divizarea gaurilor, sigur, nu le-a facut cu compasul. Sint convins ca are, printre toate si o freza cu cap divizor. Altfel e greu sa divizezi perfect gaurile date pe un anume diametru. Apoi, din ce-am vazut, strungul, are si posibilitatea montarii, in locul universalului, a unui ax cu pensete. 

Sigur, strungul, nu este vreun ''chinezism'' de doi lei!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 6 ore, GEO 53 BN a spus:

Pai ce sa zic!

Autorul filmuletului  este foarte priceput si in plus este ''potent'' financiar,dovada, masinile unelte pe care le poseda. Cu asemenea ''scule''(unelte) orice meserias, (cu experienta si imaginatie), in prelucrari mecanice,poate face absolut orice.

In cei peste 44 de ani de serviciu ,am avut ocazia sa vad ''multe si marunte'',lucrind intr-o  sectie de prelucrari mecanice. Si ca peste tot au fost meseriasi si ''meseriasi''. Unii meseriasi, erau asa de inventivi ,incit ,de multe ori, ramineam cu gura cascata, vazind cita imaginatie au putut avea.

Buna

Sa nu crezi ca este usor.Din 100 de persoane care poseda asa ceva nu stiu daca 5 sunt capabili de asemenea performanta.

Comparabil cu soferii(cum spunea cineva),din 100 de soferi 90 "conduc",9 "conduc" realmente bine si abia 1 piloteaza.Ei bine

acel 1 este pilot de curse(este pilot,dar nici el nu este varful domeniului,care varf este 1% din acel 1).

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Pentru cei care nu ati inteles postarea mea, rau se poate face foarte usor (in cazul de fata, distrugere), fata de un bine (in cazul de fata, realizarea acelui obiect), repede v-ati aprins... :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 18 minute, DjLeco a spus:

Pentru cei care nu ati inteles postarea mea, rau se poate face foarte usor (in cazul de fata, distrugere), fata de un bine (in cazul de fata, realizarea acelui obiect), repede v-ati aprins... :)

Buna

Cata dreptate ai.

Nu pot da like.mi-am terminat numarul azi.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
1 oră în urmă, -Atlas- a spus:

Buna

Sa nu crezi ca este usor.Din 100 de persoane care poseda asa ceva nu stiu daca 5 sunt capabili de asemenea performanta.

Comparabil cu soferii(cum spunea cineva),din 100 de soferi 90 "conduc",9 "conduc" realmente bine si abia 1 piloteaza.Ei bine

acel 1 este pilot de curse(este pilot,dar nici el nu este varful domeniului,care varf este 1% din acel 1).

Spor tuturor

Alex

Buna

Mi se intampla rar,sa ma citez eu pe mine:rade:

Dar....am un vecin,care are scule de invidiat.

2 strunguri,freza,raboteza,masina de gaurit(cu coloana,de 1 tona).

Tot ce poate visa un om care lucreaza cu "mâna".

Oricum,cei care lucreaza cu "mâna" nu fac bani.Sa faci bani nu trebuie sa lucrezi,

trebuie sa fii afacerist.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări