Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre a fi sau nu român sau ,,cetăţean român,,....offtopic din Reclame TV

Postări Recomandate

Acum 8 minute, Marele Savant a spus:

ca de obicei: ''nu ma bag, nu e treaba mea, nu ma intereseaza'' dar nu ratati ocazia de a va uza tastatura cu comentarii pe care probabil le considerati subtile, dar in cazul de fata pot fi considerate rasiste!

"Pot fi considerate" de către unii. Personal consider că nu sunt (rasiste). E doar un punct de vedere.

Văd că în ultima vreme se dă tare cu rasismul, se caută si acolo unde nu e. Si nici eu nu stiu cui folosește (sau stiu). 

Link spre comentariu

Am despărțit o mare parte din discuțiile despre apartenența la un popor, așa cum o văd unii sau alții, fiindcă deja acaparase un topic despre reclame. Că s-a întâmplat să apară @Stefan ca ,,inițiator,, al topicului, vă asigur că a fost doar o alegere de moment, nu am stat să reflectez în mod deosebit cine să fie primul în topic....

Link spre comentariu

Locuim in limbă? Hai că deja nu mai înțeleg nimic. 

Sunt firme in România unde abia auzi limba română. Daca mă duc la unii de vorbesc italiana, deși 90% dintre angajați sunt români, înseamnă că am ajuns in Italia?

Sau în Harghita sunt deja la unguri?

Link spre comentariu

Mai nene este vorba de limba materna.

Ca fapt divers, am un prieten care e in Norvegia de vreo 20ani.

E casatorit cu o romanca colega de la alta facultate.

Acum citiva ani cind ne-am vazut la bere si povesti avea 2 fete prescolare  la vremea aia.

La ei in casa se vorbeste numai romana si fetele vorbesc romana la perfectie DAR cind se joaca intre ele se joaca in limba Norvegiana.

Asta ar trebui sa-ti dea un pic de gindit.

Este vorba in ce limba gindeste fiecare. Oricine, poate sa vorbeasca la perfectie 10 limbi, cind se gindeste la ceva se gindeste intr-o anumita limba si abia apoi va traduce (automat daca vorbeste la perfectia acea limba) in limba in care vrea sa raspunda.

Link spre comentariu

Ai terminat popcorn-ul si te-ai gandit sa ne spui povesti frumoase?

Nu stiu de ce ai impresia ca nu am auzit si trait astfel de povesti, astfel de cazuri sunt 1 la 1000 din milioanele de cetateni plecati. Nu au facut asta pentru ca au dat pe afara de patrioti ci pentru ambitia lor personala, sa nu zica rudele din RO ca ai lor nu stiu romana.

Imi da de gandit cam ce natie suntem de ne "imbatam mereu cu apa rece"? Altceva nu imi da de gandit.

Editat de Stefan
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări