Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreu sa fac niste incinte si am nevoie de sfaturi !!

kappa_ii

Postări Recomandate

as vrea sa fac 2 incinte sa reziste la 200 w 8 ohmma gindeam asasupertweeters selenium modele st320 sau st324mediu-bas selenium 8pw3 .. ( si daca poate sa imi spuna cineva cu care din tw se potriveste mai bine media )si un bas de maximum 30 cm sa scoata 30 hz ( daca are cineva recomandari ce difuzor de 30 s-ar potrivi cu media si tw, nu neaparat difuzor pro ) se poate sa pun unu de woofer de masia ?incinta vreau sa aibe 2 cavitati una pentru tw si medie si una pentru subdifuzoarele as vrea sa fie pozitionate astfel : fata tw si medie in partea de sus si sub in partea de jos pe laterala .marimea incintei sa fie l 25 cm(fata intintei), L35 cm(laterala incintei sau adincimea ei ) , H cm= ??daca poate cineva sa imi zica cam cit ar fi marimea incintei cu medie si tw ca sa pot calcula eu inaltimea totala !!(dupa ce ma hotarasc si ce woofer iau ) si daca are cineva un proiect ceva cu difuzoru de medie-bas de la selenium !multumesc anticipat pentru ajutor !!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

8

• Sharky

5

• C0B

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

tu vrei sa pui diful de bas pe laterala incintei?atunci trebuie sa alegi o frecventa de separare intre medii si joase sub 70Hz..altfel o sa pierzi din sunetpt dimensiuni simuleaza si vezi raspuns in frecventa obtii cu diferite difuri si diferite valori ale volumului cutiei si alegi ce iti convine ca si performanta si pret

Link spre comentariu

Vb si eu din auzite..Emince alpha8A e ala cu spate inkis parca...zicea cineva care l-a ascultat ca are un sunet..aiurea..or somsin..adica..un pic altfel decat un dif de medii in incinta lui.Anywayz..e doar din auzite :).

Link spre comentariu

alpha 8 e bun...dar varianta aia deschisa in spate, ca mai e un dif pt medii alpha 8 care spatele e inchis si raspunsul lui e si mai neliniar decat 8pw3cand am ales niste difuri intr-adevar cel inchis suna ciudat si apoi cand m-am uitat in graficul de sensibilitate-frecventa am vazut de ce...dar la cel deschis in spate suna clar+ca e si mai ieftinvezi sa captusesti bine compartimentul in care pui mediile, altfel reflexiile iti strica liniaritatea...il poti folosi, dar ar fi bine sa il folosesti peste 100Hz ca sa fi inafara rezonantei, si sub 4Khz si apropo de tweetere, eu zic sa le asculti undeva daca poti si sa nu alegi asa un model din catalog ca paote nu o sa iti placa...eu din cate tweetere destinate aparaturii de putere am auzit de f putine am fost multumit cum suna...majoritatea aveau eficienta, dar sunau neclar si agresivIs bune si difurile de masina...dar depinde de care, din pacate numai alea scumpe au extensie mare in jos, iar un dif tot cu asa extensie dar pt home-use e mai ieftinPt ce "monstrii" ai ales pt medii si inalte ar trebui sa folosesti un woofer tzapãn..

Link spre comentariu

alpha 8a il puteti vedea aici !

http://www.and-roll.ro/prodfiles/269.pdf

selenium il puteti vedea aici

http://www.plus-elektronik.de/bilder_selenium/8pw3.pdf

modelu pe care as vrea eu sa il aibe incintele astea ar fi cam asemanator cu asta

http://www.flamingo.ro/produs.asp?id=6227

daca poate cineva sa imi recomande un difuzor de sub woofer !

30 cm sa reziste la 300 w

si mai am o nelamurire , se poat pune medie si inalte de 8 ohm si sub de 4 ohm ? ce dezavantaje ar fi ?

eu as vrea asa sa alimentez or cu aceeasi amplif toate difurile or separat

medie tw cu un technics de 100 w si subu cu un amplif de putere de 300 4 ohm !

Link spre comentariu

amplifu o sa vada 4 ohmi pe frecventa la care lucreaza wooferul si 8Ohmi la celelaltenu cred ca ar fi mari probleme...e drept ca joasele ar trage de 2 ori mai multa putere decat mediile si inaltele, dar aceea putere e necesara deoarece la frecventele joase difurile sunt mai ineficiente, deci nu o sa mai fie nevoie de o corectie asa de mare din egalizatorCa sa faci ceva asemanator cu poza trebuie sa pui crossoverul dintre medii si joase mai jos de 100Hz ca sa nu pierzi detalii din muzica, doar mediile stau cu fata inspre tine iar basul probabil va fi blocat de obstacole (mobila), iar un crossover pus jos va solicita mediile mai mult, dar nu cred ca o sa fie probleme prea mari cu difurile alea 2..doar scrie ca rezista la 150WFiltrele ti le faci tu..calculezi valorile bobinelor si a condensatorilor in functie de impedanta difurilor...ar fi recomandabil sa masori impedanta difului la frecventa de taiere a filtrului...sa nu te bazezi ca diful are fix 8 ohmi pt ca impedanta lui variaza cu frecventa, deci alege punctele de separare in frecventa dintre difuri, masori impedantele difurilor montate in incinta finala!!! iar apoi calculezi filtrele in functie de impedantele masurate...asa vei avea un filtru mai exact decat orice gasesti in comert care sunt calculate fix pt 8/4ohmi cand se stie ca impedanta difurilor variza odata cu frecventa

Link spre comentariu

deci sa il pun pe la 80 hz cel de medii bas daca am ts difuzorului de medie cum calculez eu filtrele ca habar nu amnu stiu prin ce formule !!si inca o chestie eu am un filtru pe 3 cai si as vrea sa il modific pe acela !e boxa asta trebuie sa imi reziste la putere totala de 200 w 8 ohm sau 300 w 4 ohm !! cel putin astea sint specificatiile amplificatorului !si daca imi recomanda si mie cineva un difuzor de 30 cm sa coboare pina in 30 hz !! multumesc

Link spre comentariu

mi-am amintit de alta problemafrecventa de rezonanta a difului de medii e in jur de 80Hz deci crossoverul e recomandabil sa fie peste 100Hz, dar atunci o sa se piarda un pic din sunetele scoase de diful de bas :(, dar nu cred ca o sa fie problema asa de mare e undeva pe forum ceva link catre un site in care iti calculeaza valorile componentelor filtrelor in functie de impedantele difurilor si de frecventele de taiere, daca nu gasesti da mesaj pe privata cu mailul tau si iti trimit un program FREEWARE care calculeaza astaFiltrul il modifici in functie de ce rezultate obtii cu programul de calculat, schimband componenteleIti recomand eu un dif de bass, da-i f scump adire-brahma 12...si-a luat cineva si rupe tot in materie de joase, da clasa unuia de 18", dar si costa in jur de 300$ :cry: si nu se gaseste la noi in tara :cry: :cry: daca vrei un dif de bas sa coboare pana in 30hz sugerez sa nu te mai uiti la difuri pro ca nu o sa gasesti asa raspuns de la un dif de 30cm. Peerless seria XLS sau Xplod XS-LD125 is bune...dar nici alea nu is ieftinear mai fi SAL..dar pe alea le omori cu 200W si nici nu suna prea tare...eventual subwooferul Beast e bun de ceva, asta din ce am vazut la parametrii, dar nu l-am vazut/auzit in actiunepoate iti recomanda cineva ceva mai bun

Link spre comentariu

ba eu am niste difuzoare de 30 pe ele scrie asamc fazlow audio coponentsmr12 400 w am bagat semnal sinus 300 w 4 ohm la 20hz 30hz 40hz 50hz pentru a testa un amplificator . ele rezista sa zic 30 de secunde maxim ; eu le-am testat la o durata de maxim 5-10 secunde si incep sa scoata un miros urit !! (vreu sa precizez ca ajunge la miscarea maxima xmax cu mult inainte de a duce volumul la maxim ) pe difuzor scrie ca ar cobori pina in 25 hz .am mai testat tot cu acelasi amplificator pe difuzoare domotec pe care scrie 400 w 4 ohm 25 cm xmax este de 7mm si spre mirarea mea dupa 10 secunde de test nu s-a ars bine acest difuzor are un filtru pasiv si s-ar putea sa micsorese din putere mult acel filtru !! am mai testat si pe niste difuzoare clarion turcesti de 500 w 4 ohm de 25 cm si rezista si acesta destul de bine !! cu toate ca se incalzeste tare dar nu miroase a ars !!precizez ca amplificatoru nu intra pe cliping iar pe osciloscop arata o sinusoida perfecta fara taiere !!sinusoida are virfuri in 57 v daca pun 2 difuzoare simultan pe ambele iesiri de putere voltaju scade presupun ca nu duce trafu amplifului !cu ocazia asta as vrea sa mai intreb ceva mie in muzica chiar daca dau la maxim amplificatoru nu prea mi se misca difuzoru de bas cu toate ca este bas mult peste suficient ! ? cu un alt amplificator de 100 w basul se misca mai mult dar se aude mai incet ! cred ca pierde difuzoru pe drum !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări